Nyheder

Skomar | Charlotte Sørensen vinder historisk DM

DM Skomar | Individuelt | Ridehuset, Randers

Samtidig med at Kasper Kristoffersen vandt EM-sølv i 5-Kegler, blev der i den anden ende af Ridehuset afholdt DM-finaler i Skomar.

Sidste år valgte DDBUs bestyrelse af tage Skomar ind som den 6. disciplin. Det kulminerede så i weekenden.

Her vandt Charlotte Sørensen overraskende sin første store individuelle skomarturnering ved at slå Kim Henriksen i en intens finale, hvor med mental styrke, sikket spil og lidt medgang i de sidste par stød, hev  sejren i hus med cifrene 3-2 over en ellers velspillende Kim Henriksen.

Interessen for mesterskabet var stor. Rigtig mange havde lagt vejen forbi Ridehuset, på Værket, for at se de 64 tilmeldte dyste i fantastiske rammer med sponsorerede 1/2 match borde sat op til lejligheden af Søren Søgaard.

Lars Olsen og Rune Kampe fik begge bronzemedaljer.

Skomar er historien om den grimme ælling, der blev en smuk svane

I gamle dage var spillet nemlig kun tæt forbundet med tobak og alkohol, og hvis en klubspiller under DDBU spillede i Skomarmiljøet, fik spilleren øjeblikkeligt karantæne. Men i dag har Skomar-disciplinen den største bredde, og selvom hyggen stadig er i højsædet, er der mange, som spiller Skomar på seriøst plan.

Skomar er – sammen med Fortsatspillet – den nationale udgave af billard. Denne form for billard spilles kun i Danmark.

Men hvad er det da, der gør Skomar til noget specielt? Først og fremmest er det folkeligt. Selve spillet er også anderledes end de fleste af de discipliner, som spilles i klubberne. Dog har Skomar mange ligheder med netop det italienske spil 5-Kegler, og derfor er det ikke tilfældigt, at DDBU valgte at udnytte disse synergier ved at lægge begge events samtidig.

Rigtig mange internationale seere streamede med via Kozoom

I gamle dage lignede 5-Kegler spillet mere dét Skomar vi kender i dag. Spillet var ligesom Skomar ikke anerkendt tidligere og blev spillet på borde med huller i, ligesom vi kender det fra værtshusene. Men niveauet er hævet, og 5-Kegler spilles ikke længere på kegleborde, men på caramboleborde. Modsat Skomar er spillet i dag internationalt anerkendt.

Relaterede artikler

Den Danske Billard Union og Søren Søgaard A/S indgår ny banebrydende sponsoraftale for 2024-2026!

Rune Kampe

90-års jubilæum i 2024 fejres med et stort fælles Danmarksmesterskab

Rune Kampe

Den Danske Billard Union har mistet en stor personlighed

Rune Kampe