Pool

Alan Conway og Martin Brackenbury er danske mestre i 9-Ball Scotch Double

Sæsonen 2021/2022 fandt sin slutning, den første weekend i juli, i Randers Pool Clubs lokaler. 9 hold stillede til start, heriblandt de regerende mestre The Dreamteam, Alan og Martin (ABK31). Resten af holdene var som følger;

CPH Pool: Janick Navne og Gert Laursen (CPH Pool og Snooker Club)

Drinking Gamers: Mark Holland og Kristian Klokkerholm (Fast Eddies Pool Hall)

Flukemeisters: Niels Pedersen og Rune Mosbæk (Fast Eddies Pool Hall)

RPC 1: Sonny Bruun og Søren Terp (Randers Pool Club)

The Chairmen: Jens-Christian Ravn og Hans Christian Noe (Aarhus Snooker og Pool)

Masters Oogways: Jakob Tougård og Aliakbar Kamari (Aarhus Snooker og Pool)

Pas pååå, vi er fra ABKååå: Iben Kudera og Helene Mikkelsen (ABK31)

The Underdogs: Theo Dollerup og Mikkel Rasmussen (Aarhus Snooker og Pool)

Stemningen til Scotch Double DM er altid let og humoristisk og dette DM var ikke en undtagelse! Første rundes kamp mellem Jakob og Aliakbar mod Iben og Helene havde det hele og gik også hill-hill inden Masters Oogways teamet kunne lukke kampen.

Masters Oogways kunne hermed se frem til at møde de regerende mestre, The Dreamteam. Her fik Masters dog ikke et ben til jorden, da Dreamteamet tog en hurtig sejr på 8-0. Drinking Gamers og The Chairmen spillede 2. rundes tætteste kamp og Drinking Gamers, hvor Gamerne var bagud undervejs, men fik kampen vendt til sejren 8-7! RPC 1 og Flukemeisters spillede også en forrygende tæt kamp, som Flukemeisterne vandt 8-6! CPH Pool tog en overbevisende sejr på 8-1 over The Underdogs.

Herefter stod den på vind-eller-forsvind kamp mellem Pas pååå, vi er fra ABKååå og The Underdogs. Kampen bølgede frem og tilbage, og kvinde-holdet kom foran, men The Underdogs gav ikke op og kom på hill-hill! Denne gang lod Pas pååå, vi er fra ABKååå til at have styr på nerverne og fik afsluttet kampen til sejren på 8-7.

Vinderkval’en til semifinalerne stod for skud, og for begge kampe var der ikke tvivl om resultatet. Dreamteamet tog sejren 8-3 over Drinking Gamers og CPH Pool tog sejren over Flukemeisters 8-2.

Sidste runde inden taberkvalifikationen stod på kampe mellem Pas pååå, vi er fra ABKååå og RPC 1 samt The Chairmen mod Masters Oogways. RPC sendte kvinderne ud af turneringen med en sejr på 8-2 og Chairmændene tog en meget tæt sejr på 8-7 og sendte Masters Oogways ud af turneringen.

Taberkvalen stod mellem RPC mod Drinking Gamers og The Chairmen mod Flukemeisters. Gamerne gjorde kort proces og tog sejren 8-1. Den anden kamp derimod, var DM’s mest spændende kamp. Chairmændene var foran 7-5 og manglede et enkelt sæt, men nerverne så ud til at begynde at indfinde sig for begge teams. Rune Mosbæk satte turneringens bedste stød i sættet der bragte Flukemeisterne på 7-7 og sidste sæt var en dødskamp om at gå videre til semifinalen. Flukemeisterne spillede deres chance og tog det afgørende sæt og sendte Chairmændene ud af turneringen.

Semifinalerne var næste stop, og igen var der ikke tvivl om udfaldet, da Dreamteamet sendte Flukemeisters ud med cifrene 8-3 og CPH Pool fik ekspederet Gamerne ud af turneringen med et æg, 8-0. De to bronzemedalje-hold kan se tilbage på en absolut velspillet og flot turnering, så stort tillykke til Rune Mosbæk og Niels Pedersen samt Mark Holland og Kristian Klokkerholm, begge fra Fast Eddies Pool Hall.

Finalemodstanderne kunne vi nok have spået om fra morgenstunden, i det de to hold finalister består af de højest placerede spillere på den danske pool-rangliste.

Som altid, er stemningen utrolig let på Dreamteam holdet, og det er måske deres formel til succes. Kampen mod CPH Pools Janick Navne og Gert Laursen startede lige ud – Niveauet var højt for finalen og små marginaler blev afgørende, idet flere frames blev afgjort i max to indgange. Dreamteamet kunne efter små 1 ½ times spil igen lade sig kåre som danske mestre i Scotch Double!

Stort tillykke til Alan og Martin med sejren og til Janick og Gert med sølvet!

Et stort tak skal også lyde til Randers Pool Club for at huse spillerne og tak til alle for fantastisk godt humør! Herudover skal der også lyde et tak til DDBUs sponsorer, Søren Søgaard, Simonis, Aramith og NemTilmeld!

 

Relaterede artikler

DM-ugen – spilleplan pr. disciplin

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe

Adib Issa vinder AM 9-Ball

SOEREN