3-Bande 5-Kegler Information Kegler Klassisk Nyheder Pool Skomar Snooker

I dag er det Den Danske Billard Unions 90-års fødselsdag!

Lidt historie:

D.27. februar 1934 blev DDBU stiftet af 3 klubber på foranledning af navnkundige A.W.Svenson, som d.6. januar 1925 – sammen med Philip Jensen – stiftede Danmarks første officielle billardklub – Københavns Billard Klub (KBK), som stadig lever i bedste velgående og næste år kan fejre 100-års jubilæet.

A.W.Svenson blev dermed også DDBU´s første formand og var kendt for sit store organisationstalent, hvilket blev grundlaget for vores organisation som indtil videre har eksisteret i 90 år.

Og nogle tal:

I 1984, hvor DDBU blev 50 år, var der 6771 medlemmer

I 2009 fyldte DDBU 75 år og bestod af 220 klubber og 9286 medlemmer.

i 2023, som opgøres i disse dage af DIF lander DDBU på omkring 11.000 medlemmer fordelt på godt 280 klubber.

Selve fejringen foregår senere på året – mere derom senere!

Lad os sammen ønske vores dejlige billardsport tillykke med 90 år som paraplyorganisation for billardsporten i Danmark! Utallige ildsjæle, frivillige og ledere har bidraget til, at vi i de næste mange år står overfor et vækstpotentiale, som aldrig før er set i dansk idræt.

Samtidig står vi overfor en stor udfordring med at få gennemført generationsskifte i mange ældre klubber i løbet af de næste år. Klubber som har medvirket til at fastholde Keglebillard som den klart førende disciplin indenfor DDBU og som spilles af en stor majoritet af vores medlemmer.

Lad os her i starten af 2024 glæde os over de 90 år og alle de dejlige minder og fantastiske oplevelser billardsporten har givet os hver især og sammen se frem imod de næste mange år.

Tak til alle jer derude som spiller billard med hjertet og hver dag gør en forskel både i jeres egen klub men også for billardsporten som helhed både i Pool, Snooker, Carambole, 5-Kegler, Skomar´og Keglebillard!

Hjertelig tillykke med de 90 år DDBU!

 På DDBU´s vegne

Torsten Danielsson, Tage Lauridsen, Klaus Hansen, Jan Bemmann, Jan Mortensen, Marianne Mortensen, Dorthe Lauridsen, Thomas Jæger, Thomas Bøgeskov og Lars Loui Olsen

 

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Vedr. ferie i sekretariatet | til alle klubber, DDBU’s bestyrelse og turneringsudvalg

Rune Kampe

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN