Snooker

WILLIAM BJERREGAARD JAKOBSEN DANMARKSMESTER I 6-REDS

Af Thomas Bøgeskov

Årets første danmarksmester skulle findes i weekenden ved 6-reds turneringen i Aarhus. Der var på forhånd stor spænding omkring muligheden for, at vi for første gang kunne kåre en dobbelt danmarksmester i denne disciplin. 3 af favoritterne, Per Micki Christensen, Martin Søndergaard og William Bjerregaard Jakobsen var nemlig alle mødt op med en tidligere DM-guldmedalje i bagagen. Alle 3 nåede også semifinalerne, som desuden havde Robin Tønnesen med i medaljekampen. Semifinalen blev dog endestationen for Martin og Robin, så det store slag skulle stå mellem William og Per i finalen, som var en bedst af 9 kamp søndag eftermiddag.

Her følger Per’s beskrivelse af finalen:

” Jeg startede med at komme foran, og jeg troede egentlig på det. Både William og jeg kæmpede dog en del med at få vores spil til at fungere, og det lykkedes aldrig rigtig for nogen af os at komme op i gear. William var en del stærkere og lavede en flot rydning i tredje frame, som lidt tog pusten af mig. Derefter satte han sig solidt på kampen og kørte sejren hjem på cruise control. Utroligt flot præstation af William, meget solidt, stort tillykke til ham. Jeg er selvfølgelig rigtig skuffet over resultatet, men samtidig rigtig glad på Williams vegne. Det bare op på hesten igen og så se fremad. Jeg har indtil videre haft en utrolig god sæson, så jeg kan ikke tillade mig at være alt for utilfreds. Så det er bare at fortsætte med at kæmpe, og jeg glæder mig allerede til næste turnering.”

Det er svært at modsige Per ang. ”en utrolig god sæson”, som jo startede med hans første Grand Prix turneringssejr ved GP1 på Frederiksberg. Han har leveret gode resultater lige siden og besidder derfor stadig en imponerende 2. plads på ranglisten.

6-reds disciplinen passer perfekt til både William og Per, som begge er hurtige og offensive spillere, så finalen blev som forventet en underholdende og action-fyldt affære, som var overstået på bare 73 minutter. Resultatet blev 5-1 i Williams favør, og man kan jo kun tage hatten af for den unge mand, der efterhånden på alle måder har vist, at han repræsenterer et af de absolut største talenter, som findes i dansk Snooker.

William udtaler selv:

” Jeg følte, at jeg gik ind til turneringen med en masse ro og kun havde fokus på mit spil. Jeg spillede en god turnering og lavede nogle gode resultater mod en masse dygtige spillere. Da jeg skulle spille finalen, havde jeg kun fokus på mit spil. Tror også det hjalp på nerverne, at jeg havde vundet året inden, så jeg gik ind med at pres på mine skuldre, men bare fuld fokus og kontrol”

Der skal lyde et kæmpe tillykke til William med endnu en velfortjent guldmedalje og en stor tak til Aarhus Snooker & Pool, som lagde fine forhold til og til Jakob Tougaard, som sørgede for god turneringsledelse med hjælp fra Akos Szabo.

6-reds er en Snooker disciplin, hvor der kun spilles med 6 røde baller fremfor de traditionelle 15 stk. Udover et par få undtagelser om hvor, der må lægges ”en snooker” og et par særregler vedrørende ”miss-reglen”, gælder alle de samme regler som i traditionel Snooker. Mange anser denne disciplin som værende mere underholdende, seværdig og actionpræget ift. traditionel Snooker, da 6-reds oftest går hurtigere og indeholder langt færre ”scrappy frames” m.v.

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe