Snooker

DER BLEV SKREVET HISTORIE VED WEEKENDENS SNOOKER GRAND PRIX I ODENSE!

DER BLEV SKREVET HISTORIE VED WEEKENDENS SNOOKER GRAND PRIX I ODENSE!

Turneringens absolutte højdepunkt var, da Christopher Vejlager i den 5. afgørende frame af kvartfinalen mod Daniel Kandi leverede en TOTAL TABLE CLEARENCE PÅ…

Mange husker jo Daniel Kandi’s enestående 147-break ved DM i 2018, og ved GP2 i Odense 2022 lavede han et flot 134 break! Men derudover er der iflg. snooker.dk aldrig registreret højere breaks ved danske turneringer (listen går tilbage til 2010).

Efter sejren i kvartfinalen over Daniel bevarede Chris det høje niveau og kom noget nemmere gennem semifinalen mod Thomas Bøgeskov, som desværre ikke helt fandt rytmen i denne kamp.

I den anden halvdel var det William Bjerregaard, som klarede sig bedst igennem en virkelig flot turnering med imponerende sejre over rigtig dygtige modstandere som f.eks. Martin Søndergaard, Allan Norvark og i semifinalen, Malthe Dahlberg. William var heller ikke nærig med de flotte breaks og leverede bl.a. et flot 95-break i kampen mod Martin Søndergaard.

Tilbage i sæsonen 20/21 kom William jo springende ind fra højre og tog hele Snooker-Danmark med storm, da han vandt både DM, Grand Final og Grand Prix 3, så han fløj hurtigt helt op på ranglistens 1. plads. I de seneste år har motivationen ikke været nær så høj, for som han selv udtaler:

”Jeg har jo prøvet at vinde alle de danske turneringer, der er…”

Så nu spiller han mere for hyggens skyld, men som han også siger:

”Jeg spiller jo for at vinde som altid, men jeg fokuserer mere på at nyde spillet end at vinde”.

Finalen mellem William og Chris blev et tæt opgør, men Chris trak det længste strå og hev til sidst en 4-2 sejr i land på hjemmebanen i Bristol, Odense.

Chris udtaler selv:

” Finalen var nervepirrende. Meget tætte frames, der stort set alle blev afgjort på de sidste farver. Jeg formåede at sætte et par 50+ breaks sammen og få en smule mere momentum end William og slippe afsted med en 4-2, der lige så godt kunne være gået den anden vej. Sådan føltes det. Jeg skulle grave meget dybt for at fortsætte med at være sulten efter breaket og sejren over Kandi, da det føltes som “nok”. Men jeg følte, at jeg efterhånden skylder mig selv at vinde turneringer, så jeg gav alt, hvad jeg havde mentalt og lod mig ikke stille tilfreds, før jeg havde vundet det hele. Og det lykkedes heldigvis, så jeg er meget glad og stolt.”

Generelt bød turneringen på rigtig mange overraskelser og et højt niveau, hvor usædvanligt mange spillere blev registreret på break-listen. At dømme ud fra fra break-listen på snooker.dk kan vi konstatere, at der aldrig før har været flere 50+ breaks i et Grand Prix e.l. Hele 19 stk. blev det til, hvilket iflg. snooker.dk kun er overgået ved DM i 2014, hvor der var 20 breaks over 50.

Alt i alt kan vi være rigtig stolte og håbe, at dette er noget, vi kommer til at se meget mere til i fremtiden i dansk snooker. Der er masser at glæde sig til i resten af denne sæson, som jo bl.a. byder på DM i 6-reds og U21, to Grand Prix’er mere – og så det helt store jubilæums-DM i Herning til sommer.

Der skal i øvrigt lyde en stor tak til Bristol Odense og Kevin Christiansen for både turneringsledelse og dommerarbejde.

Links:

Søndagens kampe på bord 1 inkl. finalen: https://www.youtube.com/watch?v=tt5lNn09ntU

Søndagens kampe på bord 2 inkl. Chris-Kandi kvartfinale med 132-rydningen (starter ved 3:44:35) og William-Malthe semifinale: https://www.youtube.com/watch?v=3munSnEZdXU

Af Thomas Bøgeskov

 

Relaterede artikler

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe