Snooker

DANIEL KANDI NORDISK MESTER I SNOOKER

Danske Daniel Kandi Andersen kunne lørdag aften, efter et drama af rang, løfte pokalen som nykåret vinder af det eftertragtede nordiske trofæ ved de Nordiske Mesterskaber i Stockholm.

Efter at have gået igennem gruppespillet uden at afgive en frame i de fire bedst af fem-kamp var Daniel klar til knockout runden. Her vandt han først 4-1 i ottendedelsfinalen og så 4-2 i kvartfinalen. I semifinalen skulle han møde svenske, Belan Sharif, som sidste år slog Daniel Kandi i finalen om NM. Her var Daniel dog endnu engang overlegen, idet han vandt kampen 4-0 med breaks på 55, 61, 56 og 77. En fremragende indsats på internationalt professionelt niveau, og Daniel var nu klar til finalen, en bedst af 9 kamp!

 

Her mødte Daniel Kandi den stærk unge finske spiller, Patrick Tihonen. Kampen var er drama af rang, hvor finnen tager første frame. Herefter tager Daniel sikkert de tre næste, og det så mere end godt ud for danskeren. Men finnen ville det anderledes, og udlignede til 3-3. Daniel Kandi holdt dog hovedet koldt, og tog den syvende frame med at fremragende break på 75, men finnen udlignede dog i næste frame, og kampen skulle nu ud i den niende og afgørende frame.

 

Her missede Daniel Kandi en rød, og finnen så ud til at kunne sikre sig pokalen. Men nerverne spilede ind, og Daniel fik en chance til. Og den tog han med en utroligt offensiv og sikker næsten rydning, hvor sejren blev sikret på et langt put på næstsidste ball, pink, og Daniel kunne løfte hænderne i en forløsende sejrsgestus. 

 

Det Nordiske Mesterskab er kronen på en fremragende sæson for Daniel Kandi efter han tidligere på året blev dansk mester i en turnering, hvor han som den første dansker i en turnering opnåede det perfekte maksimale snookerbreak på 147. 

 

Daniel Kandi er klart det bedste bud Danmark nogensinde har haft på at få en spiller på den professionelle tour, der vises med store seertal på Eurosport med kultkommentatoren, Henrik Kaj Hansen – så der krydses fingre for, at vi snart får Daniel at se på TV fra en af de store turneringer i UK.

 

Billeder af score card fra finalen, billede af Daniel Kandi Andersen med pokal (foto Martin Søndergård) samt link til YouTube video med de sidste farver i den afgørende frame (også skudt af Martin Søndergård).

 

https://youtu.be/B71xvCS8nH8

 

 

 

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe