Skomar

DM i skomar for 4-mands hold, danske mestre: SlukEfter Silverbacks

I 2020 besluttede DDBU’s årsmøde at gøre skomar til officiel disciplin i Den Danske Billard Union.

Det første DDBU danske mesterskab i skomar for 4-mands hold blev afgjort da de to finalehold mødtes den 27. maj i Copenhagen Pool & Snooker House under flotte rammer og i en intens og underholdende finalekamp.

De flotte lokaler var tæt pakket af tilskuere inklusive de to holds talrige tilrejsende supportere, der sørgede for fest, farver, klapsalver og jubelråb på tilskuerpladserne. Som i andre DDBU finaler var der alkoholforbud for spillerne, men fri festhygge for tilskuerne.

Siden oktober 2021 har 33 hold spillet snesevis af kampe landet over i et udskilningsløb, hvor de to finalehold fra Amager og Næstved & omegn viste styrken til at gå hele vejen.

Finalen blev et opgør mellem et hold af spillere, der alle er udklækket i en klub mod et hold af spillere med rødder i skomar spillets traditionelle værtshusmiljø.

Smut-Inn Frihedskæmperne: Casper Emeke Michael, Jan Olsen, Ian White, Johnny Abrahamsen, Dennis Thomsen og Thomas Haverslev. Stærke, erfarne skomar spillere med talrige turneringer i bagagen og fælles rødder fra Københavns/Amagers billard steder. Frem mod finalen havde favoritdræberne fra Amager elimineret en række hold med adskillige af de kendte skomar topfolk, der plejer at vinde de store turneringer.

SlukEfter Silverbacks: Michael Sølberg Madsen, Thomas Andersen, Henrik Søndergaard, Kim Buch-Madsen. Alle med fælles rødder i Næstved Billard Klubs stærke keglebillard i 80’erne, senere også 3-bande carambole og 5-kegler. Alle med topresultater fra klubberne og nogen skomar erfaring, men kun Kim Buch-Madsen har skomar som sin primære disciplin efter 15 år i toppen af keglebillard i 1975-91.

Smut-Inn Frihedskæmperne lagde stærkt ud og bragte sig sikkert foran 2-0.

Men så vendte SlukEfter Silverbacks kajakken og spillede kamp for kamp en sikker 11-2 sejr hjem. Guldet var i hus allerede inden sidste stafetkamp mellem Kim Buch og Jan Olsen, som derfor ikke blev afviklet.

Finalen viste på overbevisende måde, hvor kolossalt bredt feltet af stærke skomar spillere er blevet de senere år, I en kulørt mosaik af spillere udviklet på værtshusene og spillere udviklet i klubberne.

Ikke én af de 8 spillere i DM finalen for hold havde kvalificeret sig til slutspillet i Danish Skomar Masters, der blev afviklet samme weekend, også i Copenhagen Pool & Snooker House.

Omvendt havde ikke én af de 8 topplacerede i Danish Skomar Masters formået af spille sig i DM finalen med deres respektive hold.

Ingen kan føle sig sikker i dansk skomar. Marginalerne er små, feltet af stærke spillere er kolossalt og nye dukker hele tiden op.

DM for 4-mands hold var et pilotprojekt fra DDBU. Man vil nu evaluere erfaringer og inputs.

DDBU takker Copenhagen Pool & Snooker House, hovedsponsor Søren Søgaard, Aramith, Simonis, Nemtilmeld og ikke mindst alle de frivillige ildsjæle i Danish Skoma’r Masters for god ro og orden!

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe