Pool

Peter Sørensen vinder AM 9-Ball

15 oplagte spillere stillede til start i Randers Pool Club, til sæsonens sidste turnering i A-rækken.

Efter morgenmad og træning, kunne man i første runde se flere favoritsejre, mens at ingen af kampene blev tættere end 7-4. Samme tendens kunne man lidt se i vinderkvalifikationen hvor de 4 øverst seedede spillere, spillede sig videre. Sølvmedalje vinderen fra forrige sæson Peter Sørensen (Randers Pool Club) og Søren Rydlund (ABK 31) vandt begge 7-2 over henholdsvis Jeppe Poulsen og Sonny Bruun. Imens at Yzeir Baku (ABK 31) og Nikolaj Sonne (Dans Poolhall) vandt efter at have fulgtes med deres modstandere, med cifrene 7-5 og 7-4 over hhv. Christian Elling og Christian Choi.

Den første hill-hill kamp kom på tabersiden, efter et stort comeback af Helene Mikkelsen, der vendte 1-6 til 6-6. Hun måtte dog se sig slået på målstregen af Jens Christian Ravn (Aarhus Snooker og Pool). I den første runde på tabersiden måtte vi desuden sige farvel til Randers spillerne Rasmus Sørensen og Kasper Holt efter nederlag til Morten Brændgaard (ABK 31) og debutanten Mikkel Rasmussen (Aarhus Snooker og Pool).

Mikkel var også tæt på at kvalificere sig til kvartfinalen i sin første turnering, da han førte 6-5 imod Jeppe Poulsen (Fredericia BK), men Jeppe trak sig sejrrigt ud af opgøret 7-6. Randers fik sin anden mand I kvartfinalen, da Sonny Brun slog Jens Christian Ravn med cifrene 7-4. Christian Choi og Christian Elling gjorde kort proces og bookede deres plads i kvartfinalen med 7-1 sejre over hhv. Theo Dollerup (Aarhus Snooker og Pool) og Morten Brændgaard.

Før kvartfinalen blev spillet, blev der serveret lasagne med tilbehør, tilberedt af Rene Baks mor. Og imens at hyggesnakken bredte sig i lokalerne blev der trukket lod til de 4 kvartfinaler.

Det skulle vise sig at være spændende kvartfinaler. Peter Sørensen og Christian Elling deltes som spillene indtil stillingen 5-4 til Peter. Her lavede Peter så dagens første 9-er break til 6-4 og kunne efter et par stød lukke kampen til 7-4. Søren Rydlund og Christian Choi deltes også om spillene indtil stillingen 5-5 hvorefter Rydlund fik fundet 2 i streg og vandt 7-5. I kampen mellem Yzeir Baku og Jeppe Poulsen, måtte ud i det sidste og afgørende sæt. Yzeir fik chancen på 9-eren efter et godt bank-shot på 8-eren, men desværre blev den brændt. Jeppe vandt derfor 7-6. I den sidste kvartfinale kom Nikolaj Sonne foran 6-5 efter et tæt og velspillet opgør imod den nyligt befriede hjemmebanespiller Sonny Bruun. Det lignede at Sonny kunne få udlignet til 6-6, men en lidt for tyk ramt 9-er gjorde udslaget, og Nikolaj Sonne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 7-5.

Semifinalerne skulle dog vise sig at blive endnu mere tæt. Jeppe Poulsen kom godt fra start imod Nikolaj Sonne, og skabte en føring på 3-0. Nikolaj fik kæmpet sig tilbage i opgøret, og der blev delt mange sæt indtil stillingen 6-6. Nikolaj havde breaket og fik lystigt meldt ud at han ville gå på at potte 9-eren i breaket. Så sagt, så gjort og med dagens andet golden break vandt Nikolaj 7-6. I den anden semifinale mellem Søren Rydlund og hjemmebanehåbet Peter Sørensen var niveauet og spændingen lige så høj. Kampen måtte ligeledes i sidste og afgørende sæt, hvor Peter Sørensen efter en del frem og tilbage kunne vinde kampen.

Det var to gode historier i finalen. Sidste års sølvvinder Peter Sørensen, som kunne være den første Randers spiller til at vinde en turnering i de nye lokaler. Imens at Nikolaj Sonne med en sejr kunne sikre sig sin 3. guldmedalje i en flot sæson i A-rækken. Nikolaj fik også den bedste start og kom foran 3-0. Peter fik kæmpet sig tilbage i opgøret, og stillingen var tæt indtil 5-5. I 11 sæt blev der kæmpet for hver bal, indtil Peter kunne sikre sig føringen. Kun manglende 1 sæt, fik Peter Sørensen en chance på 4-eren og spillede sig ned til 7-eren. 7-eren blev dog brændt, men hvid pottede derefter 8-eren. Dog havde 7-eren lagt sig akavet ved banden og den position var for svær under pres. Nikolaj fik pottet 7-eren, men en svær position på 9-eren, gjorde at Peter kom tilbage til bordet. Hvid lå nærmest begravet i langbanden, men med en rolig hånd, pottede Peter 9-eren i midterhullet og kunne udbytte sidste sæsons sølvmedalje med en guld.

Et stort tillykke skal lyde til Peter Sørensen (Randers Pool Club) med guldmedaljen, Nikolaj Sonne (Dans Pool Hall) med sølvmedaljen og en flot sæson med 2 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje. Desuden et stort tillykke til Søren Rydlund (ABK 31) og Jeppe Poulsen (Fredericia BK) med bronzemedaljerne.

Et tak skal lyde til Yzeir Baku, som havde medbragt kage til turneringen.

Til slut skal der lyde et tak til Rene Baks mor for tilvejebringelsen af maden, Rene Bak for tilberedningen, Brian Nielsen for indkøb af morgenmaden og til Rene Cadovius for hjælp i køkkenet.

 

 

Ord af Søren Hartner Terp, turneringsleder Randers PC.

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe