Pool

Endnu engang metal til Danmark ved EM i Pool!

EM i Slovenien er nu overstået og hvilket EM det har været for de tre danske spillere, Mickey Krause, Andreas Madsen og Jeppe Thyde! I kan klikke på de blå links for at se resultater og ranking for turneringen

EM startede med disciplinen Straight Pool – Jeppe Thyde var første mand i kamp og slog overbevisende Simon Tomazic fra Slovenien 100-30. Næste mand i kamp var Andreas Madsen der tabte utrolig knebent til svenske Senarip Azar med cifrene 98-100. Jeppe stod i vinderrunden overfor kroatiske Ante Sola, som kroaten desværre vandt 100-40. Herefter var det Mickeys tur og han gjorde kort proces ved at vinde 100-8 over tyrkiske Sami Mahmut Koylu.

Efter Andreas’ nederlag stod han overfor Koylu, som Mickey lige havde ekspederet ud, og mødet med de danske spillere har været en hård omgang for den tyrkiske spiller, da også Andreas sendte Koylu ud med et nederlag, denne gang med cifrene 100-38. Andreas skulle derfor møde kroatiske Roberto Bartol i sidste taberrunde og kroaten kunne heller ikke stille meget op overfor Andreas, som vandt utrolig overbevisende 100-3. Jeppe skulle også spille om at gå i videre til kvalrunden til taberkvalifikationen, men mødte hård modstand i kroatiske Roberto Bartol, der sendte Jeppe ud med cifrene 27-100.

Andreas stod derfor overfor samme Roberto Bartol, og man må give de danske spillere den credit, at de ikke levner mange chancer overfor spillere der har ekspederet landsmænd ud, da Andreas satte Roberto på plads med cifrene 100-3. Stærk sejr af Andreas, der ligesom Mickey nu kan tage hul på kvalifikationsspillet til en plads blandt de sidste 32.

På vinderkvalifikationssiden mødte Mickey Jeppes bøddel, og her satte Mickey kroaten på plads med en sejr på 100-41. Andreas mødte svenske David Larsson i taberkvalifikationen, men tabte desværre 83-100, på trods af en ellers fin start.

I L32 kampen, stod Mickey overfor Andreas’ overmand, og selvom det i starten så lidt nervøst ud for Mickey, fik en misset spredebal fra svenskeren danskeren på banen og Mickey lavede imponerende 95 point i én indgang og kunne derfor lukke kampen til en sejr på cifrene 100-47. Herefter stod 1/16 finalen på schweizisk modstand i Ronald Regli, men heller ikke Regli kunne stille noget op mod Mickey, og Mickey stak af med sejren på 100-13.

I kvartfinalen mod stod Mickey overfor østrigske Mario He. Mickey så i flere omgange ud til at have overtaget, men lavt blodsukker kombineret med et stramt kampprogram gjorde, at Mickeys energi ikke var som i tidligere kampe, og Mario stak desværre fra Mickey og tog sejren 125-67. Mickey sluttede derfor på en flot 5. plads, som er Mickeys bedste single-resultat til EM.

De danske spillere sluttede således ved EM straight pool;

Mickey 5. plads

Andreas 33. plads 

Jeppe 65. plads

Herefter stod den på 10-ball

Jeppe var første mand i kamp og tabte en utrolig tæt kamp til Markus Pfistermüller fra Østrig, 7-8. Andreas stod overfor slovakiske Zoran Svilar, og også den kamp blev til nederlag til den danske spiller med cifrene 6-8. Mickey led også et nederlag i hans første kamp mod spanske Francisco Diaz-Pizarro på 7-8.

Grundet lodtrækningen var der kun 1 dansker i taberrunde 1 – Her vandt Andreas over spanske Diego Pedro Simon med cifrene 8-5. Herefter var alle danskerne repræsenteret i taberkvalifikationen. Jeppe stod overfor den tyske ”kejser” Ralf Souquet, og tabte desværre 4-8. Andreas mødte estiske Karl Gnadeberg, som fra starten af kampen viste godt momentum, men Andreas fik det vendt til en klar sejr på 8-5. Mickey stod overfor Mark Mägi, en anden estisk spiller, og her gjorde Mickey kort proces med en sejr på 8-4.

Sidste 64 runden blev desværre endestationen for de danske spillere. Andreas tabte til tyske Luca Menn med cifrene 5-8 og Mickey tabte til hollandske Mark Bijsterbosch med cifrene 8-3.

De danske spillere sluttede således til EM 10-Ball:

Andreas: 33. plads

Mickey: 33. plads

Jeppe: 65. plads

 

Næste disciplin var 8-Ball

Lodtrækningen var faldet sådan ud, at Mickey og Jeppe skulle i kamp i første runde. Mickey stod overfor estiske Gert Maimre, som fra starten af kampen så ganske opgivende ud og Mickey kunne overbevisende og på knap 40 min. sikre sig sejren 8-2. Jeppe stod overfor estiske Rainer Laar, og Jeppe var komfortabelt foran, men kunne desværre se på, mens Laar fandt hans storspil frem og endte med at tage sejren med cifrene 7-8.

Jeppe stod derfor i taberrunde 1, mod nordcypriotiske Huseyin Borankan, men her tog Jeppe en overbevisende sejr på 8-3. Næste runde var vinderkvalifikationen, og her stod Andreas overfor Ralf Souquet, den senere vinder af 8-ball kategorien, og til trods for den samlede sejr, kan Andreas dog sige, at han var den eneste der slog Ralf i turneringen, da Andreas ekspederede ham på tabersiden med cifrene 8-6. Mickey stod igen overfor Mark Mägi, som han igen komfortabelt sendte ud med cifrene 8-2.

På tabersiden stod Jeppe overfor bosniske Nebojsa Nikolic, som desværre vandt kampen 8-6. I sidste 64 stadiet var Andreas og Mickey eneste danskere repræsenteret. Andreas stod overfor svenske Tianfang Zhang, hvor Andreas vandt 8-6! Mickey skulle møde slovakiske Jakub Koniar som Mickey komfortabelt fik sendt ud med cifrene 8-2. Sidste 32 stadiet stod derfor på opgør mellem Mickey og norske Mats Schjetne, hvor Mickey trak en meget tæt sejr hjem på 8-7. Også Andreas fik ekspederet franske Fabio Rizzi ud af turneringen med en komfortabel sejr på 8-4.

Sidste 16 stadiet blev desværre endestationen for både Mickey og Andreas. Andreas rendte ind i den nykårede Europamester i 10-Ball, Sanjin Pehlivanovic og tabte 8-3. Mickey rendte ind i slovakiske Andreja Klasovic som også viste sig for stærk og snuppede en meget tæt sejr på 8-7.

De danske spillere sluttede således i disciplinen 8-Ball:

Mickey: 9. plads

Andreas: 9. plads

Jeppe: 65. plads

 

Sidste individuelle disciplin til EM i Slovenien var 9-Ball

I første runde var Jeppe og Mickey i spil. Mickey stod overfor slovenske Mitja Gradisnik og vandt overbevisende 9-5. Herefter stod Jeppe overfor slovenske Klemen Gradisnik. Her gjorde Jeppe super kort proces med en flot sejr på 9-1!

I vinderkvalifikationen var alle de danske spillere derfor i gang. Mickey stod overfor estiske Karl Gnadeberg, som han ekspederede på tabersiden med cifrene 9-7. Andreas løb ind i polske vanskeligheder, da Wojciech Szewczyk satte streg under, hvorfor han var en af de mest stabile spillere under dette EM, ved at vinde 9-6 over Andreas. Jeppes modstander var slovakiske Jakub Koniar, som desværre tog en tæt sejr 9-7.

Taberkvalifikationen stod derfor mellem Jeppe og tyske Thorsten Hohmann, og her sluttede EM eventyret desværre for Jeppe med et nederlag på 9-2. Andreas stod overfor Huseyin Borankan fra Nordcypern, og her tog Andreas en klar sejr på 9-5.

Sidste 64 stadiet stod for døren og Mickey startede ud med at give æg til hans kroatiske modstander, Filip Bermanec, til cifrene 9-0. Andreas stod overfor polske Dominik Zajac og vandt klart 9-4. Både Mickey og Andreas var derfor klar til sidste 32 stadiet, men det var deres modstandere også, de to nykårede europamestre, Joshua Filler og Sanjin Pehlivanovic. Mickey kunne ikke stille meget op overfor Filler og tabte desværre 9-1. Andreas viste, at han ikke var til at slå ud så let, men kunne til sidste se Pehlivanovic løbe med sejren 9-5. Niels Feijen, den danske landstræner i Pool, tog den samlede sejr i 9-Ball turneringen og der skal fra DDBU lyde et stort tillykke til den herboende hollænder!  

De danske spillere sluttede således i disciplinen 9-Ball:

Andreas: 17. plads

Mickey: 17. plads

Jeppe: 65. plads

 

Med sidste års sølvmedalje, var der lagt i kakkelovnen til en spændende teams-turnering! 

Med det russiske afbud, blev det danske hold seedet 1’er i turneringen. Danmark skulle derfor møde vinderen af kampen mellem Finland og Bosnien. Her trak Finland det længste strå. Kampen stod derfor mellem Danmark og Finland. Mickey lukkede hurtigt hans 10-Ball kamp med cifrene 8-5 over Petri Makkonen, mens Jeppe tabte til Jani Uski. Kampen mellem Andreas og Casper Matikainen bølgede længe frem og tilbage, men Matikainen tog desværre sejren og derfor tabte Danmark første kamp.

Næste kamp stod mellem Danmark og Estland. To danske sejre til hhv. Jeppe og Mickey sendte Danmark videre i turneringen, hvor de danske spillere skulle op mod Nordcypern. Her tog Andreas og Mickey sig relativt hurtigt af deres modstandere og afgjorde kampen i en hurtig 2-0 sejr.

Herefter stod kampen mellem Danmark og Østrig. Jeppe tabte desværre hans kamp, mens Mickey vandt hans kamp mod Mario He, og derfor var det op til Andreas at lukke kampen mod Daniel Guttenberger. Andreas vandt en neglebidende tæt kamp med cifrene 9-8! Danmark var derfor i kvartfinalen!

Her stod spillerne overfor det Schweiziske mandskab. Jeppe tabte desværre hans kamp til Ronald Regli, mens Andreas vandt hans kamp overbevisende mod Michael Schneider. Derfor var det op til Mickey at afgøre, hvorvidt Danmark igen, for andet år i træk, skulle i semifinalen ved EM. I endnu en neglebider, kunne Mickey lukke kampen mod Dimitri Jungo 9-8! SEMIFINALEN HERE WE COME!

På forhånd havde Polen vist sig utrolig stærke! Og det polske hold havde også budt alvorligt op til dans denne dag. Mickey tabte hans kamp til Daniel Maciol 9-3, mens Andreas vandt hans kamp 8-5 mod Sebastian Batkowski 8-5. Derfor var det op til Jeppe at sikre sejren. Længe så det dog ud til, at Szewczyk skulle gøre kort proces, da han var foran 7-1. Ikke desto mindre havde Jeppe ikke samme plan, da han stille og roligt klatrede op, og endte med 5 sæt, førend Szewczyk desværre lukkede og slukkede det danske finalehåb med cifrene 8-5. Det blev derfor til en MEGET fortjent bronzemedalje. At Danmark igen tager medalje med hjem, for andet år i træk, er stort for dansk billard – i særdeleshed for dansk pool.

De unge mænd har spillet meget disciplineret og alle spillerne har været med i sejren, så et kæmpe stort tillykke til Mickey, Andreas og Jeppe, for endnu en gang at have vist viljen til at sejre!

Hermed er EM overstået for i år. Med flere flotte pladser i år i de individuelle discipliner, end ved sidste EM, lover det godt for fremtiden for dansk pool! Tak til spillerne for at give deres bedste!

Næste EM afholdes i maj 2023 i Tampere, Finland.

 

Ord af: Helene Krogsgaard Mikkelsen, formand for Pooludvalget

Billeder af: EPBF (C)

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen