Pool

Peter Brendstrup vinder A-række Mesterskab i 9-ball

Landsmesterskabet i 9-ball i A-rækken blev først og fremmest en fest for pool-sporten. Der var 22 deltagere, der alle kæmpede med næb og kløer for de eftertragtede medaljer. Der blev dog kæmpet under godt sportsmandskab og i god stemning, og de slagne spillere blev i stor stil tilbage for at heppe på holdkammeraterne. Til finalen, der først sluttede efter klokken 23, var der stadig et dusin tilhørere, der heppede på Aalborg og Aarhus.

Finalen stod nemlig mellem Mark Holland fra Fast Eddies Pool Club i Aalborg og Peter Brendstrup fra Aarhus Snooker & Pool Klub. Umiddelbart virkede Mark som favoritten. Han havde blot afgivet 9 sæt i alt i sine 5 kampe på vej mod finalen, inklusiv en 7-1 sejr i semifinalen over Nikolaj Sonne Svendsen, der ikke fandt sit topniveau i den kamp. Modsat havde Peter slidt sig igennem turneringen via tabersiden og med mange tætte kampe.
I kvartfinalen måtte han f.eks. kæmpe hårdt for en 7-5 sejr over blot 15-årige Nicklas Olsen, der spillede en flot turnering.
I semifinalen var Peter oppe imod Christian Choi Sikivat Hansen, der også havde leveret en masse flot pool turneringen igennem, og sikkert bragte sig foran 4-0. Men igen viste Peter sine fighterevner, og vendte kampen fuldstændig på hovedet til en 7-4 sejr.

Lad det være sagt med det samme: Finalen forløb lige modsat forventningerne. Foran 1-0 og hurtigt ved bordet efter Marks break fandt Peter storspillet frem. Han lukkede sættet, breakede 3 baller i og lukkede dette sæt også. To gode sæt mere fra Peter, og pludselig havde Mark ryggen mod muren: 5-0. Mark fightede sig godt tilbage, men Peter svarede køligt igen og lukkede kampen 7-4. Dermed blev Peters første unions-medalje af guld!

Tekst og billede af Niels Døssing.


Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen