Pool

Guld til Helene Krogsgaard Mikkelsen og Elisa Therkildsen

Lørdag den 6. & søndag den 7. maj var Randers Pool Club vært for DM for kvinder i 8 ball og 9 ball. Der var 6 tilmeldinger til begge discipliner, men to sene afbud betød at der stillede 4 spillere til start i begge discipliner.
Om lørdagen var det 8 ball der skulle afvikles og de 4 deltagere var Helene Krogsgaard Mikkelsen, Elisa Therkildsen, Henriette Pedersen og Zeline Vega. Turneringen skulle afvikles som en pulje med alle mod alle, hvor 1 & 2 så mødtes i finalen. Helen Krogsgaard Mikkelsen levede op til favoritværdigheden i puljekampene med 3 overbevisende sejre på 6-0, 6-0 og 6-1 for at sikre sig en plads i finalen. Med en sejr over Henriette Pedersen i første kamp, vidste Elisa Therkildsen at en sejr over Zeline Vega i sidste runde ville og sikre hende en finaleplads. Det lykkedes Elisa at besejre debutanten fra Aarhus og derfor skulle Helene og Elisa dyste om guld og sølv.
En jævnbyrdig start så Helene tage en 3-2 føring og det lignede også at Elisa skulle udligne til 3-3. Elisa kom dog for kort på sin næstsidste bal og blev tvunget til at forsøge sig med et bank shot. Det lykkedes ikke og Helene kunne hermed kom foran 4-2. Det blev et vendepunkt i kampen og Helene have overtaget herfra. 4-2 blev til 6-3 inden Helene lukkede ned for kampen og sikrede sig guldet med en 7-3 sejr.
Søndag kl. 10 var det tid til 9 ball. Helene, Elia og Henriette var igen klar, men Ann Katrine Jensen fra Aalborg var 4. deltager. Helene kom igen stærkt fra start med en 6-0 over Henriette Pedersen, mens Elisa måtte kæmpe lidt mere for at besejre Ann Katrine Jensen 6-4. Ligesom om lørdagen, vandt Helene alle 3 puljekampe og det var igen Elisa Therkildsen der sluttede på 2. plads i puljen for at sikre en gentagelse af 8 ball finalen.
Helene og Elisa fulgtes ad i starten til 2-2, hvor det dog lykkedes Elisa og få fat i kampen. Elisa tog 3 racks i træk for at komme foran 5-2 og lignede favorit til at tage guldet. Helene kæmpede dog og vandt næste rack til 5-3. Herfra var det en historie om missede chancer, da Helene havde chancer for at reducere yderligere, men det var Elisa der slog til at tog de næste to sæt og titlen som Dansk Mester i 9 ball for kvinder.
Endnu en god og hyggelig pool weekend vel overstået, hvor det var dejligt at se nogle nye kvinder i aktion. Vi håber på at der vil komme endnu flere næste sæson.

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe

Adib Issa vinder AM 9-Ball

SOEREN