Pool

Alan Conway vinder DM 8-Ball

Der var fin tilslutning til årets DM i 8-ball med 25 deltagere fra hele landet. Dan’s Poolhall i Aalborg var vært for turneringen, mens der også blev spillet kampe på ABK-31 for at kunne afvikle turneringen på bedste vis. De tidlige runder bød i grove træk på favoritsejre og de top-4 seedede spillere Samir Saciri, Alan Conway, Gert Laursen og Martin Brackenbury spillede sig alle direkte i kvartfinalen.

Der var lidt mere spænding og overraskelser på tabersiden da de sidste 4 kvartfinalister skulle findes. Mathias Spanggaard mødte op til DM med masser af selvtillid i bagagen efter sejre i de to seneste DPT’er, men han måtte se sig slået af Janick Navne, mens Kim Bing Sandhøj overraskede med en 8-7 sejr over ranglistens nr. 3 Rene Bak. Adib Issa fra Randers Pool Club var stærk spillende og slog Jesper Schmidt overbevisende 8-2. I den sidste taberkval kamp, skulle Lasse Buhl møde Søren Rydlund. Her var Lasse favorit men Søren kæmpede bravt og på 7-7 kunne det være gået begge veje. Det var dog Lasse der til sidst sikrede sig en plads i kvartfinalen med en 8-7 sejr.

Lodtrækningen til kvartfinalen gav følgende kampe:
Samir Saciri v Adib Issa
Martin Brackenbury v Janick Navne
Gert Laursen v Kim Bing Sandhøj
Alan Conway v Lasse Buhl

Samir og Gert vandt deres respektive kampe 10-5 og 10-3 og kunne for andet år i træk sikre en medalje til DM 8 Ball. Janick Navne viste igen at formen er ved at komme tilbage med en solid 10-7 sejr over Martin Brackenbury, mens Alan Conway og Lasse Buhl havde kvartfinalens tættest opgør, hvor Conway træk det længste strå med en 10-8 sejr.

Der var spænding i begge semifinaler. Samir Saciri førte igennem hele kampen over Janick Navne og bookede finalepladsen med en 10-7 sejr. Gert Laursen og Alan Conway vekslede sæt frem til 7-7, hvor det dog lykkedes Conway at stikke af og sikre sig en kamp om guldet med en 10-7 sejr.

Finalen stod dermed mellem de to spillere der var seedet 1 og 2 fra starten, nemlig Samir Saciri og Alan Conway. Et par småfejl af Samir tidligt i kampen gav Conway chancen for at komme godt i gang og inden for kort tid stod der 3-0. I 4. sæt kiksede Conway sin næstsidste bal og det skulle vise sig at være en dyr fejl. Samir vandt de følgende 6 sæt og lignede en mand der skulle tage sin første DM-titel. Conway var dog ikke klar til at give op og kæmpede sig tilbage i kampen. På 8-8 var Samir i gang med at rydde bordet, men oplægget til 8’eren kiksede og Conway tog chancen for at komme foran 9-8. Conway havde breaket i næste sæt og han kunne, med en break & run, kalde sig Dansk Mester i 8 ball, 2022/23, 14 år efter han første gang vandt samme titel.

Der skal lyde en stor tak til spillerne for en hyggelig weekend samt til Dan’s Poolhall og ABK-31 for at stille bordene til rådighed. Også tak til Jesper Pedersen og Flemming Lei Andersen (og Jan Eliasen) for at styre løjerne om lørdagen, og til Niels Pedersen og Helene Mikkelsen for hjælpen om søndagen.
Næste turnering er DM 9-ball om 4 uger, som afvikles som en del af ‘DM Ugen’ i Aalborg, hvor vi blandt andet får et bord opstillet i Salling. Vi håber at se rigtig mange spillere i Aalborg igen til en fantastisk pool weekend!

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen