Pool

Bahram Lotfy vinder DPT2

Et afbud fra Henrik Andersen betød at der var 19 deltagere til sæsonens 2. DPT som blev afviklet I Herlev Pool Club. Bahram Lotfy, Daniel Kandi og den nuværende Dansk Mester i 9 ball Andreas Bønnelykke havde fundet poolkøerne frem til denne DPT, så der var lidt ekstra krydderi over feltet og der var lagt op til mange gode dueller om podiepladserne.

Det stærke felt bød på mange gode kampe allerede i de tidlige runder, blandt andet hvor ranglistens nr. 2 og nykåret Dansk Mester i 10 ball Mathias Spangaard skulle møde tidligere Europamester Bahram Lotfy. Mathias kom flyvende fra start og tog en 7-0 føring, inden Bahram fik lidt fat i spillet og begyndt at komme tilbage. Det lykkedes Bahram at kæmpe sig tilbage til 8-6, inden Spanggaard kunne kravle over linjen med en god rydning til 9-6.

På vindersiden lykkedes det Alan Conway, Lasse Buhl og Daniel Kandi at spille sig direkte i kvartfinalen mens den sidste kvartfinalist skulle findes i kampen mellem Spanggaard og Randers spiller Adib Issa. Her vandt Adib 9-8 for at sikre sig sin første DPT-kvartfinale!

Sideturneringen blev også sparket i gang med en 3 mands pulje med alle mod alle. Puljen bestod af Sorin Soso, Jeppe Poulsen og Morten Boyling. Sorin Soso vandt begge sine kampe og løb derfor med første pladsen, mens Jeppe vandt 7-6 over Boyling for at tage 2. pladsen.

Lodtrækningen til kvartfinalerne diskede op med nogæe stærke opgør, med ranglisten nr. 1 Alan Conway mod nr. 3 Martin Brackenbury samt nr.2 Mathias Spanggaard mod nr. 4 Lasse Buhl. Derudover var der Lotfy mod Kandi samt Samir Saciri mod Adib Issa. Alle 4 kampe forløb uden det store drama med Conway, Spanggaard, Lotfy og Saciri alle sammen videre med komfortable sejre.

I semifinalen fulgtes Conway og Spanggaard ad i starten af kampen, men halvvejs igennem kampen lykkedes det Conway at få overtaget og han sikrede sig sin 3. finale i træk med en sejr på 9-4. Den anden semifinale mellem Lotfy og Saciri var også et lige opgør langt hen ad vejen, dog var det Lotfy der træk det længste strå med en 9-6 sejr.

Finalen startede kl. 21.24, små 11 timer efter begge spillere spillede deres første kampe i turneringen og begge spillere var lidt mærket af træthed. Bahram kom bedst fra start men en fejl i 3. sæt lukkede Conway ind og derfra byttede de sæt frem til 7-6 til Lotfy. I 14. Sæt lignede det for alt i verden at Conway skulle udligne til 7-7, dog kiksede han en forholdsvis let 9’er som blev liggende i hulkanten. Conway havde også chancen for at reducere i næste sæt, dog blev et langt snitstød på 8’eren hans sidste stød i turneringen, da 8’eren blev liggende i hulkanten, og Lotfy kunne rydde op og sikre 1. pladsen.

Tillykke med sejren til Bahram og tak til alle deltagere og hjælpere for en hyggelig i gode omgivelser.

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe