Pool

DM 8-ball & 9-ball for kvinder


Den 2. februar og 3. februar blev der afholdt DM i 8-ball og 9-ball for kvinder.
Der var 8 tilmeldte begge dage – nogle gamle kendinge og nogle helt nye spillere. Der blev begge dage spillet med to puljer med fire spillere i hver, og de to bedste fra hver pulje gik videre til semifinalerne.

Lørdag var der DM i 8-ball. Det blev en lang dag, hvor kampene tog noget længere tid end først forventet. Det stod ret hurtigt klart, hvem der var favoritterne.
Marianne Mortensen i den ene pulje gik ubesejret gennem puljen og afgav kun samlet 3 sæt i 3 kampe. Tilsvarende afgav Silje kun 3 sæt i sine 3 kampe i den anden pulje. De to andre semifinaledeltagere, Helene Mikkelsen og Iben Kudera er henholdsvist en forholdsvist ny spiller og en gammel rotte. Efter de indlendende puljer var der mad og lidt tid til at slappe af inden semifinalerne skulle i gang.
I semifinalerne gik begge favoritter igen sikkert videre til finalen, der så omvendt blev den første kamp for dem begge, hvor der var rigtig modstand. Finalen blev meget tæt, og endte på hill-hill til Mariannes fordel, hvor Silje kun havde en enkelt bal tilbage. En meget tæt og spændende finale.

Søndag mødte alle kvinderne op til 9-ball og der var rykket rundt på fordelingen i puljerne, så man også fik spillet mod nogle nye modstandere. Det blev en anderledes hurtig dag. Distanen var 1 højere end ved 8-ball, men afviklingen gik meget hurtigere. På samme vis som ved 8-ball stod det hurtigt klart, hvem der var favoritterne, da Marianne Mortensen og Silje igen var overlegne i deres grupper. Helene Mikkelsen gik igen videre til semifinalen og Anita Steffensen tog den fjerde semifinaleplads denne dag.
I semifinalen kom den første overraskelse. Helene Mikkelsen vandt over Silje i en tæt 7-6 kamp og stod pludselig i finalen om DM i 9-ball for kvinder. Marianne Mortensen vandt sin semifinale i overlegen stil. Finalen stod så mellem Helene Mikkelsen og Marianne Mortensen.
På forhånd var det forventet, at Marianne ville tage sin 2. guldmedalje hjem, især fordi hun havde vundet 7-3 over Helene i de indlendende runder. Men Helene ville det anderledes. De fulgtes ad et kort stykke tid, men ved 2-2 tog Helene fat og Marianne nåede ikke at få flere sæt. Marianne havde spillet skarpt hele weekenden, men i denne finale var Helene den skarpeste og hun vandt sit første DM 7-2 over Marianne Mortensen.

Samlet set var det en rigtig god weekend, med rigtig god stemning kvinderne i mellem. Der var anerkendelse for udførsel af svære stød fra ens modstander og en stor mængde fair play, hvor spillere selv gjorde opmærksom på det, hvis man var kommet til at røre en ball med hånden. Der var en del nye spillere, så der var også en del snak om reglerne, men alt i alt blev turneringen afviklet fint og uden problemer.
Håbet er, at flere kvinder har fået blod på tanden til at spille noget mere – også gerne til DM næste år.
Men håbet er også, at rygtet kan sprede sig, så mange flere kvinder kan lokkes til at begynde på at spille pool.

/Jan Eliasen (Turneringsleder)


https://cuescore.com/tournament/2019+-+DM+Kvinder+8-ball/2955300
https://cuescore.com/tournament/2019+-+DM+Kvinder+9-ball/2955303

Medaljetagerne ved DM 8-ball. Fra venstre: Silje, Marianne, Iben, Helene.

Medaljetagerne i DM 9-ball. Fra venstre: Marianne, Helene, Anita, Silje.

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe