Nyheder

EM i Brandenburg

2-5
Mesterskaberne er i den afsluttende fase og vores sidste medaljehåb ligge nu hos de 2 unge juniorer i 5-kegle, Sebastian Skøtt og Jonas Threms. De spiller begge deres første kamp lørdag kl. 12.30.
Jeannette Jensen og Marianne Mortensen har spillet deres første kampe i 3-bande carambole som begge endte med nederlag.
I 5-kegle for hold tabte hold A i stafetten mod San Marino, men gik dog videre til kvartfinalerne hvor modstanderen var Tyskland. Her var der intet at stille op – Tyskland vandt samtlige kampe. Det samme skete for hold B der i deres kvartfinale mødte favoritterne fra Italien og også her blev der ingen gevinst i nogle af kampene. I 3-Bande carambole for hold vandt Tonny Carlsen og Brian Zola som forventet mod Italien men mod Tyrkiet B gik det knap så godt. Tonny Carlsen førte det meste af kampen men blev overhalet i slutfasen. Brian Zola fik aldrig spillet til at fungere og dermed var Danmark ude af turneringen.
Michael Mikkelsen tabte begge sine kampe i cadre 71-2.
Som skrevet i indledningen er det nu op til de 2 unge drenge at sørge for lidt metal med hjem – men det bliver naturligvis svært. Vi fletter fingre og tæer for et godt resultat!
På CEB’s årsmøde blev det oplyst at formanden for UMB har trukket sig fra hvervet på grund af sygdom. Jean Claude Dupont blev på mødet udnævnt til æresmedlem af CEB.
Som afløser nævnes Torsten Danielsson der er bosiddende i Schweiz.
Niels O. Hansen fra Greve BK og skribent til vores nyhedsbrev i forbindelse med DM finalerne, har i Brandenburg haft møde med repræsentanter fra specielt nogle af de øst-europæiske forbund vedr. keglebillard. Det spilles på mindre borde med andre typer af kegler end vores. Man er kommet så langt at CEB ved næste EM i Brandenburg vil introducere spillet såfremt man kan finde fælles regler for denne disciplin.

29-4

I en totalt spændende kamp vandt Danmarks Hold B med 4-1 over Belgien – sejren lyder stor men der var kun 6 point fra et uafgjort resultat.
I stafetten førte holdet næsten hele vejen men til allersidst stod Belgien med en kæmpechance for at opnå uafgjort. Belgien var ved bordet og en kvart med mulighed for rødt kunne nemt have givet det nødvendige pointantal. Heldigvis for os tog belgieren en højst mærkværdig dessin som kiksede totalt. Orla Skjoldberg havde derefter ikke de større problemer med at lukke kampen. Michael B. Nielsen tabte sin første kamp i 3-Bande Small Tables men er stadigvæk optimist. Sejr i næste kamp og et rigtigt resultat i puljens sidste kamp kan give videre deltagelse i turneringen.
Bliver han europamester har Jan Mortensen lovet ham titlen som “Årets Spiller” i DDBU! Umiddelbart et løfte som nok ikke kommer til indfrielse – men i sport kan man aldrig vide!!!
I formiddag spiller Hold A i 5-Kegle sin første kamp i puljen. De 2 modstandere er San Marino og Luxemburg – modstandere der burde kunne besejres. Hold B spiller mod Frankrig som er en rimelig svær modstander.

28-4

Vores store medaljehåb Anders Henriksen fra Nakskov spillede kvartfinale mandag aften mod Adam Kozak fra Tjekkiet i fri carambole U21. Efter en lidt nervøs start fra begge kom Anders rigtigt i gang og vi kunne dårligt få armene ned da han fik samlet ballerne og gik i gang. Bare en enkelt fejl ved 123 scorede point var dog nok til at den tjekkiske modstander kom til bordet og med en serie på 294 lukkede kampen. Anders var naturligvis utroligt skuffet – men der er masser af muligheder i fremtiden for vores unge stjernespiller. I 3-Bande vandt Brian Knudsen sin pulje men tabte i første runde af hovedturneringen. Thomas Andersen blev nr. 3 i sin pulje efter 2 ekstremt tætte kampe som med lidt medgang kunne være vundet.
Alle 5-keglespillerne er ude af den individuelle turnering men vi sætter vores lid til at de 2 hold klarer sig gennem puljekampene. Hold A spiller i dag sidst på eftermiddagen – Hold B spiller i morgen formiddag. Michael B. Nielsen spiller i dag kl. 17.30 sin første kamp i 3-Bande på small tables

Relaterede artikler

Kom til åbent hus i Haderslev Billard Klub

Rune Kampe

Tre carambolespillere kæmper for EM-medaljer til Danmark

Niels Hansen

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe