Nyheder

DIF og Team Danmark laver tv-aftale med DR og TV 2

Frem til 2022 har DR og TV 2 rettighederne til at producere nyhedsindslag fra sportsbegivenheder fra DIF’s specialforbund.

60 specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) har lagt sine lyd- og billedrettigheder til nyhedsreportager i den samme kurv og solgt den til DR og TV 2. Det betyder, at DR og TV 2 også fremover kan vise højdepunkter fra de bedste rækker i alt fra håndbold og badminton til cricket og dart.

Morten Mølholm, der er direktør for Danmarks Idrætsforbund, og som har stået for forhandlingerne, siger:

”Jeg er meget stolt over, at vi har kunnet indgå endnu en god nyhedsaftale på sportsområdet med Danmarks to største tv-stationer. DR og TV 2 er vigtig spillere, som vi gerne samarbejder tæt med, og som vi netop har haft et fantastisk samarbejde med omkring OL i Rio”.

De indtægter, som nyhedsrettighederne giver, kanaliseres tilbage til DIF’s specialforbund og Team Danmark.

”De indtægter, som vi får for salget af sportsnyhedsrettighederne, bruger vi på forskellige synlighedstiltag i idrættens verden. Vi har fx oprettet bureauet ForbundsPR, som består af en konsulent og en række freelancere, som hjælper vores specialforbund med alt fra nyhedsbreve til kommunikationsstrategier. Desuden efteruddanner vi forbundenes kommunikationsansvarlige og afholder inspirationsseminarer. Alt sammen for at sikre en så mangfoldig profilering af dansk idræt som mulig,” siger Morten Mølholm.

Hos Team Danmark glæder direktør Lone Hansen sig også over, at aftalen med DR og TV 2 er på plads:

”Der er grund til at glæde sig på to fronter over aftalen. De økonomiske midler fra DR og TV 2 har stor betydning for den støtte, som Team Danmark har mulighed for at give til elitearbejdet i de specialforbund, vi samarbejder med. Samtidig er der grund til at glæde sig over, at mange danskere får mulighed for at lade sig begejstre og inspirere af nogle af Danmarks bedste atleter på Danmarks største tv-kanaler,” siger Lone Hansen.

TV 2’s sportschef, Frederik Lauesen, ser frem til det fortsatte samarbejde med Team Danmark og DIF-idrætten:

”Vi er glade for den nye aftale. Vi valgte med sportskanalen TV 2 SPORT at satse på dansk idræt og de idrætsgrene, hvor danske atleter normalt klarer sig godt. Derfor er samarbejdet gennem de seneste år blevet udviklet meget med både Danmarks Ishockey Union, Dansk Basketball-Forbund, Danmarks Motor Union, Danmarks Cykle Union, Badminton Danmark og selvfølgelig Dansk Håndbold Forbund som mangeårig partner.
Men vi vil naturligvis også gerne støtte andre forbund under DIF og Team Danmark i deres bestræbelser på at udvikle nye stjerner til gavn for os alle. Derfor er en bred sportsnyhedsaftale glædelig for dansk idræt og for TV 2, så vores seere og brugere får adgang til det bedste inden for dansk idræt både på transmissions- og nyhedssiden.” Han fortsætter:

”Med de flotte resultater fra OL i Rio frisk i erindringen, er der ingen tvivl om, at interessen for andet end de store idrætsgrene er voksende. Det mærker vi på TV 2 SPORT, og derfor er aftalen med DIF og Team Danmark af stor vigtighed for TV 2 SPORT i nyhedsformidlingen på sportskanalen, men også på alle vores andre platforme.”

Flere sportstransmissioner på DR.dk
De to tv-aftaler med DR og TV 2 er ikke identiske. I aftalen med DR indgår foruden sportsnyhedsrettighederne også en mulighed for, at DR kan transmittere udvalgte sportsgrene live på DR.dk.

”Aftalen med DIF-idrætten passer perfekt ind i DR’s stadigt øgede fokus på danske sportsfolk og på sportsbegivenheder i Danmark. Den supplerer de andre rettigheder, som DR har sikret sig til dansk idræt. Eksempelvis nyhedsadgangen til dansk klubfodbold, live-transmissionerne fra danske kampe i håndboldens Champions League og vores intensive dækning af Danmarks største cykelbegivenhed, PostNord Danmark Rundt. Med disse og en række andre rettigheder kan vi give danskerne en grundig dækning af dansk sport på TV, radio og net,” siger DR’s sportschef, Søren Vestergaard, og fortsætter:

”Via aftalen med DIF-idrætten om en lang række sportstransmissioner, produceret specielt til internettet, får vi samtidig en unik mulighed for virkelig at vise mangfoldigheden i dansk topsport på dr.dk og dr.tv. Sportstransmissioner til nettet kan laves mere økonomisk attraktivt end til TV. Dermed får vi muligheden for at komme vidt omkring og vise mange sportsgrene, som sjældent bliver transmittereret, men som fortjener at komme ud til mange, fordi de byder på drama, underholdning og højt præstationsniveau. Vi har i nogen tid udviklet disse transmissioner og haft god effekt af eksempelvis danske mesterskaber i motocross, judo og team gym. Enkelte af disse var så store hit på nettet, at sporten efterfølgende kom på TV. Det skete da VM i team gym efterfølgende kom på DR3 og fik flotte seertal. Vi er med andre ord meget glade for vores aftale med DIF-idrætten.”

Rettighederne til nyhedsindslag fra dansk fodbold indgår ikke i aftalen med DR og TV 2. Disse rettigheder sælger DBU separat og eksklusivt.

De to tv-aftaler med DR og TV 2 løber frem til 31. december 2021.

Yderligere kommentarer:
Morten Mølholm, direktør for Danmarks Idrætsforbund, 21663774
Lone Hansen, direktør for Team Danmark, 60382527
Frederik Lauesen, TV 2s sportschef, 20243824
Søren Vestergaard, DR’s sportschef, 28549789

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-Ugen | Johnny har været den bedste i over 20 år: Jeg kan mine kampe udenad!

Niels Hansen

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe