Kegler

Søren Søgård ligaen – status efter 20.runder

Indledning

Så er “billardavisen” på banen igen, denne gang i et lidt anderledes format. Normalvis vil der være beskrivelser af de enkelte kampe. Denne gang kommer fokus til at være på stillingen – altså hvordan forholder det sig ift. deltagende hold til DM-slutspillet (slutspillet i toppen) og nedrykningsslutspillet (i bunden). Derudover peger jeg på nogle, af de mange nøglekampe som skal afvikles i næste runde. Jeg kan sige, at intentionen ikke er at komme med total udredning, for alle tænkelige scenarier – jeg har også noget der minder om et liv 😉 Det ville tage overdrevet lang tid, og fylde mere end i gider læse. Derfor trækker jeg nogle scenarier frem, og håber at det kan skabe et lille overblik.

Gilleleje er det eneste hold, der ikke har noget at spille for, da de hverken kan nå DM-slutspillet eller nedrykningsslutspillet.

 

DM-slutspillet i toppen

Plads nr. 1. Jeg tør godt sige, at DM-slutspillet skal afholdes i Vejby. Dog er der er en matematisk mulighed for, at de kan tabe hjemmebanen. Skulle Vejby tabe deres sidste to kampe f.eks. 2-6, og Vordingborg vinder to gange 8-0 – så snupper Vordingborg hjemmebanen. Dette er dog ud fra et teoretisk perspektiv. I den virkelige verden tager Vejby imod Aars og Asaa hjemme – mon ikke de kan magte at trække 1mp med sig….

Plads nr. 2. Taber Vordingborg f.eks. mod Bristol og uafgjort i BK Frem 2 samtidigt med at Asaa vinder i Gilleleje og taber i Vejby – så går 2. pladsen til spillerne fra ”sydnorge”.

Taber Vordingborg og Asaa begge deres sidste to kampe, og BK Frem 1 vinder begge deres – så er ryger 2.pladsen lidt længere sydpå – til BK Frem 1. Det skal nævnes at BK Frem 1 er store favoritter, da de møder Ringsted og Helsingør på udebane. Samtidigt har Asaa og Vordingborg et hårdt program….

Plads nr. 4. Bristols eneste chance for at komme i slutspillet, er hvis BK Frem skulle tabe til Ringsted og Helsingør. Det ville betyde, at Bristol med to sejre over Sorana og Vordingborg, ville kunne kæmpe sig tilbage. Det er ikke usandsynligt, at Bristol slår både Vordingborg og Bristol (Rygter fortæller at de stiller med Johnny Hansen, Brian Nielsen, Isak Einshøj og Thomas Salling). Det er dog noget usandsynligt at BK Frem 1, skulle tabe begge dage….

Bristols skæbne bliver altså afgjort om lørdagen i kampen mellem Ringsted og BK Frem 1.

 

Nedrykningsslutspillet

I princippet kan , Sorana, Helsingør og Korsør alle havne i nedrykningsslutspillet, sammen med Ringsted og Aars. Det kan godt gå hen og blive en meget lang udredning, men lad mig trække et par eksempler frem.

Hvis Sorana skal i slutspillet skal der ske følgende: Sorana skal tabe begge deres sidste to kampe – hvilket nok heller ikke er usandsynligt mod Bristol og BK Frem 2. Derudover skal Korsør vinde alle deres sidste 3 kampe – de har en udsat kamp i hånden mod Aars.

Det bliver sgu da for tørt det her…. ikke?

Det eneste er der rent faktisk kan siges, med 100% sikkerhed er, at Ringsted og Aars begge skal spille nedrykningsslutspil. I den sammenhæng, er det værd at nævne, at Ringsted har fået Kenneth Dahl Kendra tilbage… er det den afgørende brik for Ringsted ift. at klare frisag til nedrykningsslutspillet…?

Elite keglebillard program resten af sæsonen 2020/2021

9,10 og 10 april – Danmarksmesterskab for mænd og kvinder (afvikles i BK Frem Kolding).

17-18 april – sidste runde i Søren Søgård ligaens grundspil.

1-2 maj – Nedrykningsslutspil.

14-15 maj – DM for hold.

Der kan tænkes i mange, mange flere eksempler ift. resultaterne, men det vil jeg lade være op til jer.

En ting er sikkert – der bliver krig om placeringerne. Så følg med d. 17 og 18 april, når sidste runde af Søren Søgård ligaen bliver skudt i gang.

Med sportslig hilsen,

Anders Henriksen – DDBU`s kegleudvalg.

 

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Niels Hansen