Kegler

Søren Søgård Ligaen (Keglebillard) – Afviklingsplan 2020/21

I lyset af den nærværende Covid-19 situation, så er arbejdet påbegyndt med at lave en plan for afviklingen af alle forårets kampe, hvor man måske ser ind i en forlængelse af de nuværende restriktioner.

Vi afventer regeringens udspil omkring genåbningen den 3. januar 2021 inden at turneringsudvalget offentliggøre, hvordan billard skal spilles i foråret for alle rækker og klasser. Julen er en joker i hele dette puslespil omkring nedlukningen.

Søren Søgård Ligaen (Elitedivisionen) kan dog principielt, som følge af kulturministeriets aftale med DIF, fortsætte deres kamp-program. Grunden er, at den øverste række/liga i en DIF godkendt disciplin må fortsætte på trods af de nuværende hårde restriktioner, dog uden tilskuere.

Vi har et par hold i ligaen, som ikke har fået lov til at træne på trods af denne tilladelses fra højeste instans, og derfor ikke under de nuværende regler ej heller spille kampe på hjemmebane. Vi arbejder derfor med plan A, B, C og D, som ses nedenfor.

  1. Er den nuværende datoplan. Aktiveres ved genåbning af alle klubber senest 4/1.
  2. Alle runder flyttes 2 uger frem, så vi starter uge 3. Aktiveres ved genåbning af alle klubber senest 18/1.
  3. Alle runder flyttes 4 uger frem, så vi starter uge 5. Aktiveres ved genåbning af alle klubber senest 1/2.
  4. Alle runder flyttes 6 uger frem, så vi starter uge 7. Aktiveres ved genåbning af alle klubber senest 15/2.

Den aktuel aktive plan er markeret med fed! Og kan ses her.

Med andre ord, så starter vi så snart det er muligt, hvor alle klubberne er åbne for spillerne. Det kan dog komme på tale, at vi laver den “nordjyske model”, hvor nogle klubber sidder over, hvis vi ser en delvis regional genåbning.

Det har været vigtigt for os at holde fast i de ulige uger, samt at holde helligdage fri af billard, men frem for alt vægte det sportslige, så alle klubber i videst mulig omfang står ens mht. træning. Der vil være mulighed for at indhente missede kampe i lige uger og i påsken.

Der er indtil videre ingen forhindringer i forhold til det individuelle DM i Asaa uge 2 for sæson 2019/20. Spillerne vil blive direkte informeret omkring DM, da vi her har en lang række skærpede restriktioner, som vi har udarbejdet i samarbejde med Asaa Billardklub, som gerne skulle tilsikre en Covid-19 fri afvikling. Stævnet kan kun følges via streaming, da vi ikke har mulighed for at tillade tilskuere. Til gengæld kan alle 4 borde følges på youtube og vi melder ud omkring resultatformidling.

 

Med sportslige hilsener og god jul

Kent Rifbjerg Erichsen

Kegleudvalget

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Niels Hansen

Slutspil | Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole og Keglebillard

Rune Kampe