Kegler

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Af Niels O. Hansen

BK Bristol fra Odense vandt i weekenden Søren Søgaard Ligaen i keglebillard for niende gang i alt og for tredje gang i træk. Men fynboerne måtte kæmpe hårdt for titlen.

Bristol havde vundet grundspillet, og de havde derfor fordelen af at have hjemmebanen samt halvandet bonuspoint inden slutspillet.

De øvrige hold var BK Frem fra Kolding med 1,0 bonuspoint, Korsør BC med 0,5 bonuspoint samt BK Sorana fra Sorø, som ingen bonuspoint havde.

Men i stævnets første kamp skete der en overraskelse, da Bristol måtte nøjes med 4-4 mod Sorana.

Første- og andenmanden fra Bristol, de tidligere danske mestre Johnny Hansen og Brian K. Nielsen, gjorde ellers i den grad, hvad de kunne for at give Bristol en flyvende start på slutspillet. De lukkede på imponerende vis i henholdsvis første og anden indgang.

Men Sorana viste, at de ikke var kommet til Odense for bare at være fyld i finalen. Med godt spil og knebne sejre til Allan Grønager og stævnets yngste spiller, Casper Østergaard Olsen, fik de skrabet et matchpoint til sig.

BK Frem gjorde derefter rent bord mod Korsør. Og det betød, at det efter fredagens kampe var koldingenserne, der førte slutspillet.

Bristol bragte sig dog tilbage i førersædet efter lørdagens første kamp, hvor de vandt 8-0 over Korsør efter endnu en meget overbevisende indsats.

Derefter gik der kuk i planerne for BK Frem, der spillede sæsonens dårligste kamp og måtte se sig besejret 7-1 af Sorana.

Det betød, at tre hold inden sidste runde kunne vinde guldet.

Bristol ville vinde DM med sejr eller uafgjort mod BK Frem.

BK Frem skulle med andre ord bruge en sejr for at tage guldet. Men det ville ikke være nok, hvis Sorana forinden havde slået Korsør.

Soranas chance for at tage guldmedaljen lå i en sejr over Korsør. Men det ville i sig selv ikke være nok. De skulle også bruge en sejr til BK Frem i sidste kamp mod Bristol, hvis projekt DM-guld skulle lykkes for sjællænderne.

Mod Korsør havde Sorana dog en mindre heldig kamp, hvor de måtte se sig slået 6-2. Kun førstemanden, Frank Mundt Jensen, var i stand til at få fuld gevinst, da han slog vice-danmarksmesteren, Kai H. Jensen.

Derefter stod årets DM-finale mellem Bristol og BK Frem. Men BK Frem skulle altså bruge to matchpoint for at tage klubbens første guldmedaljer i Elitedivisionen efter mange sølv- og bronzemedaljer.

På førstemændenes bord spillede Kent R. Erichsen mod Johnny Hansen, og her kom fynboen bedst fra start med 426 point i de to første indgange.

Her kiksede han imidlertid, da de to hvide baller begge lå inde i keglerne – og på en måde, så det var svært at se, at en af de hvide skulle kunne vælte en af de tilbageværende kegler.

Johnny Hansen valgte at støde ballen hårdt i et forsøg på at udnytte farten i de hvide baller til at vælte en af keglerne. Det lykkedes imidlertid ikke, og det kiksede også at lave heldigt rødt på stødet.

Det stød var en åbning til Kent R. Erichsen, og den lod han ikke gå fra sig. Trods visse besværligheder undervejs lukkede han på flot vis med de 476 point, han manglede.

Brian K. Nielsen fik imidlertid udlignet i holdkampen ved at vinde over Ulrik Schlünsen, og derefter var det hele op til tredje- og fjerdemændene.

Selvom Bristols Jens Soelberg Nielsen kiksede et par gange i slutningen af sin kamp mod Per Jensen, var Per Jensen ikke i stand til at udnytte situationen. Til sidst scorede Jens Soelberg Nielsen de 20 point, han manglede.

Dermed var Bristol foran 4-2 i holdkampen, og spændingen om guldet var væk.

Stævnets sidste kamp mellem Bristols Isak Einshøj og BK Frems Sebastian Skøtt endte uafgjort, men det havde kun kosmetisk betydning.

Det er anden gang, Bristol vinder Søren Søgaard Ligaen tre gange på stribe. Det skete også fra 2016-19.

Kun en klub har vundet mere end tre mesterskaber i træk i holdturneringen. Det er KBK fra København, som vandt seks gange i træk i 1960’erne.

BK Sorana med Frank Mundt Jensen, Morten Ancher, Allan Grønager og Casper Østergaard Olsen endte i år for første gang i klubbens historie med at tage DM-sølv i Elitedivisionen, mens BK Frem nok en gang fik metal med hjem i form af bronzemedaljer.

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Slutspil | Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole og Keglebillard

Rune Kampe