3-Bande

Vardes stjernehold vandt DM i 3-Bande helt suverænt

Af Niels O. Hansen

Varde Billard Klub vandt i weekenden for fjerde gang i træk og for femte gang i alt Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole, og det skete på helt suveræn vis.

Holdet fejede al modstand til side, og overlod det til de tre andre hold at kæmpe om sølv og bronze.

På forhånd var Varde da også favoritter, fordi de havde vundet grundspillet og derfor havde hjemmebane i slutspillet mod Ringsted BC, Randers BK og ABK 31 fra Aalborg.

I modsætning til keglebillard har holdene ikke bonuspoint med i slutspillet i 3-Bande Carambole. I tilfælde af pointlighed er det altså scoren i slutspillet, der afgør sagen.

Men der blev som nævnt slet ikke brug for en fintælling i dysten om DM-guld.

Vardes hold består af to belgiske stjernespillere, Jean-Paul de Bruijn og den tidligere verdens- og europamester, Eddy Merckx. Dertil kommer den regerende danske mester, Dion Nelin, og den tidligere danmarksmester, Allan Schrøder.

Talentet Daniel Kristiansen er reserve på holdet, og han kom også i aktion i en af kampene i årets slutspil.

Specielt Eddy Merckx foldede sig virkelig ud i Vardes første kamp mod Aalborg. Her spillede han med et gennemsnit på 3,571 og vandt 50-21 over den tidligere danske mester, Brian Knudsen, der slet ikke spillede dårligt, men som bare var oppe mod overmagten.

I det hele taget var Vardes overmagt for stor for samtlige de øvrige spillere.

Det vestjyske hold vandt alle deres tre kampe 8-0, og tættest på at få point mod dem var Kim Mortensen fra Randers i stævnets sidste kamp. Han tabte kun 40-42 til Allan Schrøder (OBS: Første- og andenmanden spiller til 50 point i Søren Søgaard Ligaen, mens tredje- og fjerdemandens distance er 42).

Varde er virkelig et klassemandskab, som man sagtens kan forestille sig kan tale med om gode placeringer, når de senere på året skal spille Europa Cup.

Blandt de tre øvrige hold ved weekendens slutspil var der større jævnbyrdighed.

Randers BK gjorde i denne sæson comeback i Elitedivisionen efter flere sæsoners fravær.

De tidligere danske mestre har samlet et spændende hold med to tidligere danske mestre i form af Tonny Carlsen og Thomas Andersen (Jylland), samt Tonny Carlsens søn, Michael Carlsen, og endelig Lukas Mortensen, der er kommet fra BK Fluen i Aarhus. Kim Mortensen er reserve.

Randers mødte i første kamp Ringsted, som i grundspillet bl.a. har spillet med den tidligere verdensmester for tomandshold, Michael Nilsson fra Sverige, og den tidligere danske mester, Jacob Haack-Sørensen.

De var dog ikke med i slutspillet, men Ringsted stillede alligevel med et ganske slagkraftigt hold med den tidligere danske mester, Michael Lohse, samt Thomas Andersen (Sjælland), Bjørn Mikkel Jensen og Oliver Pind. Reserve var Nanna Petersen, som også kom i aktion.

Randers og Ringsted spillede uafgjort i deres indbyrdes opgør, og dernæst spillede Randers også uafgjort mod ABK 31.

Derfor ville en eventuel vinder af kampen mellem Ringsted og ABK 31 tage sølvmedaljerne, hvis Randers som ventet måtte ned mod Varde.

Her blev det afgørende, at Bjørn Mikkel Jensen i en meget tæt kamp mod Claus Petersen vandt 42-41, alt imens Michael Lohse slog Brian Knudsen 50-44, og Thomas Andersen vandt 50-38 over Søren Andersson. Så betød det mindre, at Nanna Petersen måtte se sig slået 26-42 af Jesper Straagaard.

Dermed fik Ringsted altså sølvmedaljer i klubbens første sæson nogensinde i Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole, mens Randers fik bronze i deres comeback-sæson.

Det betyder samtidig, at Ringsted får en plads ved næste sæsons Europa Cup.

  

Fotos: Marianne Mortensen

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

Tilmelding til Nordisk Mesterskab i 3-Bande Carambole

Rune Kampe

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen