Pool

Christoffer Lentz vinder DDBU og DIF’s Danmarksmesterskab i 9-Ball 2020/2021

19 spillere stillede til start lørdag 7/8-2021 i Copenhagen Pool og Snooker House på Frederiksberg, til hvad der skulle blive en weekend med en masse spændende kampe og super flot spil! En god blanding af M-række spillere og eliten, samt en enkelt a-række spiller i undertegnede havde taget turen til Hovedstaden.

Fra turneringens start viste de fire øverst seedede, Andreas Madsen, Christoffer Lentz, Samir Saqiri og Alan Conway, hvorfor de netop var seedet 1-4, ved at vinde begge deres kampe og deraf tog billetten direkte videre til kvartfinalen. Flere af dem fik dog kamp til stregen under turneringens afvikling.

DM-weekenden bød også på et gensyn med et par spillere som stod over denne sæson, herunder Andreas Steen Bønnelykke og Frederik Schelde Madsen. Begge var, grundet deres manglende turneringsdeltagelse, udenfor top 8, men avancerede efter en tur på tabersiden og bookede billet til kvartfinalen. Endnu en spiller udenfor top 8 formåede at spille sig til kvartfinalen i overlegen stil, da Rene Bak vandt hans kamp mod Gert Laursen 9-2. Jesper Vestergaard Nielsen blev sidste mand til at tage en plads i kvartfinalen efter uhyre tæt kamp mod Lasse Buhl.

Lodtrækningen til kvartfinalen blev foretaget søndag formiddag af undertegnede samt turneringsleder Johnny Krause. Andreas Madsen skulle møde Rene Bak, Christoffer Lentz skulle møde Frederik Schelde Madsen, Samir Saqiri mod Jesper Vestergaard Nielsen samt Alan Conway mod Andreas Steen Bønnelykke. Andreas Madsen var konsekvent og lukkede kampen mod Rene Bak 11-4, og Frederik Schelde skulle blive manden der gennem turneringens afvikling gav Christoffer Lentz størst udfordring, da Frederik tog 7 frames fra Christoffer, men måtte til sidst se sig slået 11-7. Den tredje kamp mellem Alan Conway og Andreas Bønnelykke bølgede frem og tilbage fra kampens start, men til sidst trak Andreas Bønnelykke fra, til kampens resultat 11-8. Kvartfinalens – og måske turneringens – klart mest nervepirrende kamp stod mellem Samir Saqiri og Jesper Vestergaard Nielsen. Kendere af niveauet i dansk pool ved, at Jesper Vestergaard Nielsen ikke er en spiller der skal dømmes ude, selvom han var bagud både 7-2 og 10-7. Jesper Vestergaard lavede to super comebacks og kampen gik hill-hill – Hvor Jesper fik muligheden for at lukke kampen til egen fordel, men efter eget udsagn ”…spillede en lidt nervøs 8’er” som efterfølgende gav en lidt skæv, men ikke umulig position, til 9’eren. Tilskuere og øvrige spillere holdte vejret, men desværre for Jesper, så missede 9’eren og Samir kunne lukke en meget spændende kamp.

Hermed stod det klart, at Andreas Madsen skulle møde Samir Saqiri og Christoffer Lentz stod overfor Andreas Bønnelykke. Christoffer Lentz gjorde kort proces og lukkede kampen 11-4, mens Andreas Madsen og Samir Saqiri spillede en meget tæt kamp, hvor Samir dog viste sig at være en tand stærkere på dagen og lukkede kampen til 11-9 og så ventede Christoffer i finalen.

I finalen havde flere tilskuere fundet vej til Frederiksberg, hvor der dog gennem kampen ikke var tvivl om udfaldet – begge spillede klogt, men Christoffer – som han også viste dagen igennem – fandt et ekstra gear frem og kunne, meget velfortjent, lade sig hylde som turneringens vinder med resultatet 11-4.

Generelt har niveauet for weekenden været højt med flere tætte kampe, men i særdeleshed trak en spiller fra – Ingen kunne følge med Christoffer Lentz i denne weekend og der skal lyde et stort tillykke til Christoffer med guldet, men også til Samir med sølvet, samt Andreas Madsen og Andreas Bønnelykke med bronzen.

Der skal lyde en stor tak til alle spillere for et fantastisk godt humør, kampgejst og hjælpsomhed gennem hele weekenden.

DDBU vil også gerne sende et stort tak til Johnny Krause for at være turneringsadministrator. Dernæst skal der lyde et meget stort tak til Allan Bruun og Henrik Kaj Hansen fra Copenhagen Pool og Snooker House for en fantastisk velafviklet turnering og stream-setup, og specielt tak til dig Allan, for ikke blot at være turneringsansvarlig, men også for dit store arbejde som kommentator til kampen og indkøb af fine præmiekurve. Også tak til Gert Laursen for at kommentere et par kampe under turneringen.

 

HUSK! Næste DM i Straight afholdes i weekenden d. 21-22. august, også på Copenhagen Pool og Snooker House. Tilmeld dig her

 

Ord af: Helene Krogsgaard Mikkelsen, formand DDBU Pool

 

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe

Adib Issa vinder AM 9-Ball

SOEREN