Pool

Orientering omkring turneringsafvikling og reglement for 2021-2022 sæsonen

Kære turneringsspillere under DDBU

Søren Rydlund, Rene Bak og undertegnede mødtes forrige weekend og fik talt reglementet og den kommende sæson igennem. Et af mange drøftelser gik på, hvordan DDBU Pool kan sikre bedre flow i afviklingen af turneringskampe, for den kommende sæson. Drøftelsen af dette er kommet af, at flere af jer spillere har ytret ønske om at kunne afvikle turneringerne på én dag. Der er mange muligheder for at afvikle turneringen hurtigere, bl.a. kortere distancer, færre deltagere eller mere aktivt brug af reglerne for shotclock. Da vores sport ikke er stor nok til at udelukke spillere samt at vi alle tre er enige om, at den bedste spiller skal vinde, kan vi hverken regulere ned på antallet af spillere eller distancen, hvilket efterlader muligheden for shotclock. Shotclock kan være vejen frem, mod en mere glidende afvikling af fremtidige turneringer. Med det in mente, at der er stor forskel på spillestil samt hver enkelt spillers niveau, så kan der komme kampe, hvor spillere er lige gode eller lige udfordret, hvor shotclock – selvom det blev indført – ikke vil have en reel effekt på kampens længde. En formodning er, at der er tale om ca. 3-4 kampe pr. turnering, hvor shotclock vil have en positiv effekt på turneringens kampprogram.

Indføringen af shotclock kommer til at kræve, at vi hjælper hinanden. Underforstået, at hvis man som spiller ikke er i kamp, og shotclock er nødvendig for en anden kamp, så skal man kunne træde ind som shotclock-tidtager. Det er turneringslederens ansvar at udpege en kamp til shotclock, hvis ikke tiden overholdes. Turneringslederen vil også kunne udpege dommere til shotclock – her er det vigtigt, at vi har jer spilleres opbakning, så turneringerne kan afvikles mere glidende. Eftersom flere af jer har efterspurgt denne mulighed, forventer vi også, at i vil være behjælpelig med afviklingen af kampe, hvor der er brug for shotclock.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der ingen formel er, for en hurtig afvikling af turneringer, der tilgodeser alle parter. Til DM og DPT Elite sker afvikling over som oftest to dage, afhængigt af antal deltagere. Dog er forhåbningen, at MM og AM samt DPT standard afvikles over én dag, for de kommende sæsoner.

Der udarbejdes et appendix til turneringsreglementet, hvori reglerne omkring shotclock bliver udførligt beskrevet ud fra WPA og EPBF’s reglement. Shotclock-appendix’et udarbejdes som et handout, der kan printes til kommende turneringer, så det er lige til at gå til.

 

Endvidere vil der i den kommende sæson blive arbejdet på at reformere turneringsstrukturen. Det bliver et stort stykke arbejde og forventes at vare sæsonen ud, og vil, forventeligt, blive udsendt ved den kommende sæsons slutning. Arbejdet kan ikke varetages alene af udvalget, da i som udøvende spillere under DDBU, alt andet lige, også har en interesse i at påvirke den kommende struktur. Derfor vil jeg gerne som formand opfordre jer til at tage imod muligheden for at komme med jeres bedste bud på, hvordan turneringsstrukturen for de fremtidige sæsoner kan se ud. Herunder hvilke turneringer der fungerer godt, hvilke turneringer bør laves om, eks. længden på turneringskampe og antal deltagere. Og hvad skal der til for, at i har lyst til at spille en turnering? I kan sende jeres bud til pool@ddbu.dk og de skal være mig i hænde senest 1. oktober 2021.

Turneringsreglementet er også blevet revideret og vil blive uploadet til DDBU’s hjemmeside pr. 15. august 2021. Reglementet er ligeledes gældende fra samme dato og der spilles efter dette til DM Straight 21-22. august.

 

Mvh Helene Mikkelsen, Pooludvalgsformand

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen