3-Bande

Jacob Haack-Sørensen er dansk mester i 3-Bande Carambole

Efter en planlægning der i flere omgange blev besværliggjort af eksterne omstændigheder fik vi i den forgangne weekend afviklet DM i 3-bande 2021-2022.

BK Bristol Odense havde overtaget arrangementet, og med Leif Rasmussen, Svend Aage og Johnny Hansen i spidsen blev det store 3-dages arrangement kørt sikkert i mål. En stor cadeau også til Susanne og køkkenpersonalet, og til et stort opbud af dommere, der gennemførte kampene i god og sikker stil.

Med deltagelse af alle vore topspillere var det svære vilkår for outsiderne, og puljerne gav da også det resultat, at samtlige 7 spillere med DM-sejre på cv´et gik videre til K.O. fasen – kun Allan Schrøder i Pulje 1 kom lidt under pres. Han fik dog lige netop kæmpet sig videre, efter en lidt dårlig første kamp – som blev tabt til Varde-kollega Thomas Wollerup, fulgt op af en klar sejr over Poul Bjerring og til sidst en godkendt, men forgæves præstation mod en af favoritterne. Brian Knudsen – der i øvrigt gjorde rent bord i puljen.

I pulje 2 var der også mestermøde, idet Brian Zola Arbo Hansen og Thomas Andersen mødtes allerede i første kamp. Den duel trak Zola sig bedst ud af, og begge vandt efterfølgende – ikke helt uventet – over hhv. Tommy Magnussen og Steen Petersen, der ikke helt fandt deres niveau.

Pulje 3 blev på overbevisende vis domineret af Jacob Haack-Sørensen, der tillod sine modstandere at score beskedne 9, 24 og 32 points. Her fik vi også juvelen i weekendens samling, da Jacob leverede stævnets bedste præstation: 50-9 i 17 indgange. I en direkte duel om 2. pladsen vandt Allan Keith over Lars Dunch, der ikke præsterede sit bedste denne weekend. Frisk fra U21 EM, med en EM-titel på CV´et kom Lukas Mortensen, som måtte erkende, at hullet til senior eliten ikke helt er lukket endnu. En uafgjort mod Dunch, samt masser af god erfaring var, hvad det kunne blive til for Lukas i denne omgang. More to come fra Lukas´ side, er jeg overbevist om.

Også pulje 4 blev indledt med et mestermøde, hvor Tonny Carlsen slog Dion Nelin i første kamp. Tommy Ebeling og Claus Petersen lykkedes ikke for alvor med at lægge pres på de to, og derfor gik begge to videre uden de store sværdslag. Claus Petersen tog sig af 3.-pladsen med en snæver ét-points sejr over Tommy.

Lørdagens kvartfinaler bød på to gentagelser af kampe fra de indledende puljer – hvilket lader sig gøre derved, at bedste puljevinder trække fjerdebedste toer, og så fremdeles. Derfor: Revanchekamp mellem Dion Nelin og Tonny Carlsen; denne gang med Dion som vinder efter en velspillet kamp, hvor Tonny måtte forlade turneringen efter en kamp spillet med mere end 1.6 i gennemsnit Thomas Andersen fik ligeledes mulighed for at revanchere fredagens nederlag, men Brian Zola var igen stensikker og vandt overbevisende, med 1.6 i gennemsnit. Undervejs leverede Zola turneringens bedste serie på imponerende 14 points.
Brian Knudsen var ganske overbevisende og afviste Allan Keith med sikkert spil og 1.562 i gennemsnit, mens Allan Schrøder som den første satte Jacob Haack-Sørensen under pres. I sidste ende blev det dog til en sejr til Jacob 50-47 i 31 indgange.

Søndagens slutkampe blev nu et anliggende mellem tre x Grøndal og en enkelt Albertslund-spiller. Zola tog sig af den ene semifinale, da han tog en snæver sejr på 50-46 i 33 indgange over Brian Knudsen. I den anden semifinale var Jacob tilbage på sporet, og han slog med stor sikkerhed Dion Nelin; 50-34 i 26 indgange.

Finalen blev en intens affære, hvor Zola og Jacob holdt hinanden i et jerngreb med påpasseligt og intelligent defensivt spil – og de nødvendige offensive takter, når en åbning bød sig til. Efter 42 indgange viste tavlen 50-50, så finalen måtte – meget passende – afgøres i en Shoot Out. Her havde Jacob første-serv, og med FEM gode points lagde han hårdt pres på; et pres, Zola ikke kunne svare igen på. Dermed kunne Jacob Haack-Sørensen hjemføre karrierens femte dansk mesterskab. Yderst fortjent efter en turnering, hvor han i de fleste kampe var et niveau over sine konkurrenter.
Derfor: Et stort Til Lykke med titlen til Jacob, og tak til spillere, officials og tilskuere for et godt og HOT stævne.

Endnu et lyspunkt fra en lang weekend:
Vi fik tid til at afholde en lille reception for vore nykårede U21 EM-vindere Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard. Tak for en god indsats i EM Biathlon af de to ungersvende – det lover godt for fremtiden.

Ord fra Tage Lauridsen og billeder taget af Marianne Mortensen

res_dm_3bande_car

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe