3-Bande

DM for hold – Søgaard ligaen i 3-Bande 31. marts – 1. april

I lyset af en overraskende afslutning på grundspillet, blev DM spillet i Varde BK. Her mødtes de fire hold i en ren puljeafvikling alle mod alle.

De fire hold var:

ABK31, Aalborg:
Seeded 4, og Aalborgs rutinerede firkløver bestående af Mark Høgdahl, Claus Petersen, Jesper Straagaard og Poul Bjerring var ikke for alvor på niveau til at forbedre placeringen. De måtte inkassere tre klare nederlag, uden at nå helt op på deres samlede niveau for sæsonen.

CC Brønshøj:
Seeded 3, mødte i stærkest mulige opstilling, nemlig John Hansen, Brian Anthony, René Hendriksen og Tommy Ebeling. En solid indsats over begge dage rakte til en 3. plads, efter en klar sejr over ABK31, og to lige så klare nederlag til top 2 holdene – dog hentede Brian en meget afgørende uafgjort mod BK Grøndal, hvilket i sidste ende var med til at afgøre mesterskabet. 4. mand John Hansen brillerede med en serie på 14 undervejs, og de fire kan se tilbage på en god indsats, hvor de alle i lange perioder fik vist sig fra deres bedste side.

BK Grøndal:
Lars Dunch, Jacob Haack-Sørensen, Brian Knudsen og Dion Nelin fik en dårlig afslutning på grundspillet, så det var interessant at iagttage, om det faktum ville påvirke indsatsen. De to første kampe bød ikke på den store modstand, med en enkelt, meget afgørende undtagelse, da CCB, som omtalt tidligere, ”stjal” en enkelt pind, så Grøndal måtte tage til takke med en 7-1 sejr. En lidt shaky start, men alligevel 1.277 og 1.586 i gennemsnit i de første to kampe. Ganske respektabelt.

Varde BK:
Allan Schrøder, Thomas Andersen, Jean-Paul de Bruijn og Eddy Merckx. The Aces på bord 1 og bord 2 gjorde deres pligt, med godt spil og sikre sejre – Merckx scorede i de to kampe sine 100 points i 51 indgange, så der blev virkelig vist billard fra den aller-øverste hylde. Også Thomas Andersen og Allan Schrøder gjorde rent bord i de to indledende kampe, så det endte med to knusende 8-0 sejre til forhåndsfavoritterne.

Dermed var der lagt op til den forventede FINALE:
BK Grøndal og Varde BK har efterhånden en del store kampe på samvittigheden, og denne finale vil også blive husket for en intens atmosfære krydret med masser af godt spil.
Eddy Merckx var igen det store lyspunkt da han lukkede i 19 og dermed noterede et snit på 2.631. Dion Nelin leverede en godkendt kamp, men det rakte slet ikke mod den veloplagte belgier – 50-32 i 19.
J.-P. de Bruijn lagde hårdt ud mod Brian Knudsen, og førte med 11—0 inden vi nåede at blinke med øjnene. Men Knudsen er i en meget god og stabil periode spillemæssigt, og han rystede ikke på hånden – i stedet indledte han en solid omgang produktions-billard, som J.-P. ikke var i stand til at give igen på, og det endte med en sikker sejr til Knudsen – 50-34 i 26.
Helt så velspillede var kampene på bord 3 og bord 4 ikke; til gengæld var luften tyk af spænding og intensitet. Begge opgør balancerede på en knivsæg, indtil Vardes Allan Schrøder og Grøndals Jacob Haack-Sørensen til slut fik skabt et lille overtag og kunne hjemtage en sejr til hver side. Jacob-Thomas 42-35 i 26 – Allan-Lars 42-35 i 34.
Dermed endte holdkampen 4-4, hvilket lige netop var nok for Varde, med en individuel score på 20-4 mod Grøndals 19-5. Begge hold noterede et gennemsnit på den gode side af 1.500, standarden var helt på i top.

Til Lykke til Varde BK som hermed vandt sit 3. DM i streg – stærkt.

Lidt statistik:
Bedste kamp: Brian Knudsen – gn.snit 3.125
Bedste serie: Brian Knudsen – 17 points; i øvrigt fulgt til dørs af de Bruijn og John Hansen med hver 14
Bedste gn.snit for 3 kampe – Eddy Merckx 2.142
Og hvis man er i tvivl om jævnbyrdigheden de to hold imellem, så se lige tallene i totalskemaet for de to hold.

Til slut: Tak til Varde BK for et godt arrangement, styret med hård og kompetent hånd af Thomas Wollerup.
Tak til dommerholdet, der var rejst til fra det meste af kongeriget – I gjorde en fin indsats.
Tak til køkkenskriverne, der sørgede for god mad til alle.

 

 

Relaterede artikler

Stor triumf for dansk 3-Bande: Varde vandt Europa Cup’en!

Niels Hansen

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe