3-Bande 5-Kegler

Danske spillere tog sølv og bronze ved EM i 5-kegler

Af Niels O. Hansen

Det lykkedes for Danmark at erobre to sølvmedaljer og en bronzemedalje ved EM i 5-kegler. Og generelt leverede de danske spillere en ganske fin indsats, som kastede flere flotte resultater af.

EM foregik på den italienske ø, Sardinien, i begyndelsen af 2024.

Individuelt fik Charlotte Koefoed fra KBK sin første EM-medalje, da det blev til sølv i kvinderækken.

”På forhånd var mit mål at gå videre fra puljen – og i det hele taget at gøre mit bedste. Spillemæssigt håbede jeg, at jeg kunne bruge EM til at udvikle mit spil, fordi jeg kunne se nogle af verdens bedste spillere spille,” fortæller Charlotte Koefoed.

Foruden Charlotte Koefoed repræsenterede Marianne Mortensen fra BK Fluen i Aarhus Danmark på kvindesiden.

Marianne Mortensen røg ud på meget snæver margin. Derimod gik Charlotte Koefoed videre, og hun endte altså i finalen, hvor hun skulle møde Daniela Romiti fra Italien.

Hun er regerende verdensmester, og hun endte da også med at vinde EM-guld ved at slå sin danske modstander med 3-1 i sæt.

”Jeg vil ikke sige, at jeg regnede med at tabe den finale. Men jeg var forberedt på det, for jeg har mødt hende før, og der tabte jeg også 1-3. Jeg var dog indstillet på at give den gas for at se, hvor langt det rakte,” fortæller Charlotte Koefoed.

Den del synes hun selv, at hun lykkedes med.

”Jeg tog et sæt fra Daniela Romiti, men det har jeg jo altså gjort før. Når jeg alt i alt var tilfreds med finalen, var det mest, fordi jeg følte, at jeg fik vist, at jeg godt kunne være med. I tredje og fjerde sæt fulgte jeg hende til dørs. Det er også mit indtryk, at hun var lidt nervøs, og at hun var lettet efter at have vundet finalen,” siger Charlotte Koefoed, der selv både er meget glad og lidt stolt over sin sølvmedalje.

Den anden danske sølvmedalje kom i Mixed Genders, som dog ikke var en EM-medalje. Turneringen var et CEB Grand Prix.

Her dannede Charlotte Koefoed par med Kasper Kristoffersen.

Det mest imponerende enkeltresultat i Mixed Genders var dog, at det andet danske par (Thomas Jæger/Marianne Mortensen) i puljespillet vandt over de italienske forhåndsfavoritter Michelangelo Aniello/Daniela Romiti.

Skæbnen ville, at de to danske hold skulle mødes i semifinalen. Her vandt Kasper Kristoffersen og Charlotte Koefoed, og de skulle så i finalen møde netop Michelangelo Aniello og Daniela Romiti.

”I den finale spillede jeg ikke så godt. Og det tog måske også lidt modet fra Kasper. Reelt set var vi chanceløse,” siger Charlotte Koefoed.

På herresiden havde Danmark fem spillere med i den individuelle turnering.

Det var den regerende danske mester, Tejs Tafdrup fra KBK, den tidligere EM-sølvvinder, Kasper Kristoffersen, samt Erling Sjørup og Johnni Pedersen, der alle repræsenterer Ikast BK.

Desuden havde unge Jonas Søndergaard fra Næstved fået et wild card ved at kvalificere sig via Next Gen-turneringen.

Jonas Søndergaard røg som den eneste ud allerede i puljespillet. Erling Sjørup slog Tejs Tafdrup 3-2 i ottendedelsfinalen, mens Kasper Kristoffersen og Johnni Pedersen begge måtte se sig slået i netop ottendedelsfinalen.

Erling Sjørup havde vist meget flot spil i puljespillet, og han var seedet som nummer to inden knockout-kampene. Det gik dog galt i kvartfinalen i en tæt kamp mod den unge tysker, Max Gabel, som vandt 3-2.

Michelangelo Aniello endte med at vinde EM-guld ved at finalebesejre sin italienske landsmand, Andrea Quarta.

I biathlon (5-kegler og 3-bande) fik Danmark en flot bronzemedalje. Holdet bestod her af Kasper Kristoffersen (5-kegler) og Erling Sjørup (3-bande).

I semifinalen måtte de se sig slået med meget snæver margin af de senere vindere, Andrea Quarta (5-kegler) og Emilio Sciacca (3-bande), som vandt 200-199.

I holdturneringen i 5-kegler havde Danmark to hold med, og begge klarede sig videre fra den indledende pulje.

Her ville skæbnens ugunst, at Danmark I (Kasper Kristoffersen, Erling Sjørup, Johnni Pedersen og Thomas Jæger) skulle op mod Italien I.

For Danmark II (Henrik Ryholt, Tejs Tafdrup, Henrik Søndergaard, René L. Andersen) var lodtrækningen også uheldig. De skulle møde Italien II.

Holdturneringen foregår på den måde, at der er to singler og en double. Hvis stillingen efter de tre kampe er 2-1 (og det er den ofte!), skal der spilles en afgørende stafet, hvor matchpointene tæller dobbelt.

Mens Danmark I blev fejet af banen 3-0, lykkedes det for Danmark II at tvinge italienerne ud i omkamp, fordi Danmark vel at mærke efter de første tre kampe førte 2-1!

Stafetten vandt Italien II dog ret klart og kom derved i semifinalen.

I finalen vandt Italien I over Italien II. Havde bare et af de danske hold ikke trukket italiensk modstand i kvartfinalen, ville der dog have været en god mulighed for også at have fået en dansk medalje her.

Vi lader Charlotte Koefoed få de sidste ord om selve turen:

”Det bedste ved det hele var nok sammenholdet på det danske hold. Vi var gode til at støtte hinanden. Der kom så mange søde beskeder hjemmefra. Vi kunne også se på Facebook, at folk fulgte med. Det var rigtig dejligt at opleve.”

 

 

 

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen