Pool

Spanggaard tager sejren på hjemmebane

Den 3. afdeling af Dansk Pool Tour 2022/23 viste sig at være sæsonens hidtil største turnering med 23 deltagere. Der var en rigtig god blanding af spillere fra de meget erfarne til de helt nye, bl.a Bristol Odenses to turneringsdebutanter Mikkel Staub Svensson og Mikkel Stenger som begge kæmpede flot i en meget svær felt.

De tidlige runder bød ikke på de helt store overraskelser, dog var det Kim Sandhøj der gjorde sig mest bemærket, med en god sejr over Jesper Vestergaard Nielsen. Søren Terp var også meget tilfreds med sin sejr over Jeremy Gajeto, som han netop havde tabt 9-8 til, da de mødtes til DPT1 i Herlev sidste år.

Vinderkval runden så derfor således ud:

Alan Conway v Jesper Hansen
Kim Bing Sandhøj v Jacob Lund Andersen
Rene Bak v Mathias Spanggaard
Martin Brackenbury v Søren Terp

Både Alan Conway, Mathias Spanggaard og Martin Brackenbury vandt overbevisende, mens den sidste kamp gik hele vejen, hvor Kim Sandhøj lykkedes at spille sig direkte i kvartfinalen med en 9-8 sejr.

I taberkval runden vandt Jeremy Gajeto 9-8 over Jacob Lund Andersen som skulle se sig slået ud af turneringen med 2x 9-8 nederlag i træk. Søren Rydlund imponerede med en 9-5 sejr over Jesper Hansen, Rene Bak kæmpede sig til en 9-7 sejr over Stanislav Stanev, mens den ‘The Grinder’ Jesper Vestergaard Nielsen slå Søren Terp 9-7 for at booke sin plads i kvartfinalen.

Der blev trukket lod til kvartfinalen søndag morgen og kampene så sådan ud:

Alan Conway v Jesper Vestergaard Nielsen
Kim Bing Sandhøj v Jeremy Gajeto
Mathias Spanggaard v Søren Rydlund
Martin Brackenbury v Rene Bak

Jesper Vestergaard og Jeremy Gajeto vandt begge 9-7, men Mathias Spanggaard og Rene Bak vandt begge 9-2, som efterlod Mathias Spanggaard som den eneste ubesejret spiller tilbage i turneringen. Den status havde han også tænkte sig at fortsætte med da han kom rigtig godt fra start i semifinalen mod sin god kammerat Rene Bak. En 6-1 føring blev dog stille og rolig hentet ind, indtil Mathias igen fik fat i kampen og vandt 9-6. I den anden semi var det Jeremy Gajeto der virkelig levede op til ‘Mini Efren’ titlen og gjorde sig finaleklar med en 9-5 sejr.

Finalen mellem Mathias Spanggaard og Jeremy Gatejo fik aldrig rigtig den spænding man havde forventet, da Mathias igen kom rigtig godt fra start og holdt Jeremy væk fra bordet i længere perioder. Mathias løb helt fortjent med sejren med cifrene 9-2 og kunne dermed fejre sin første DPT sejr, og samtidig sætte sig selv i en stærk position i forhold til kvalifikation til Nordisk Mesterskab som spilles i Stockholm til august.

Næste DPT spilles også i Bristol Odense den 1. & 2. april, hvor der skal afgøres hvem der kvalificerer sig til Nordisk Mesterskab, så der er meget at spille for.

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe

Adib Issa vinder AM 9-Ball

SOEREN