Pool

Kim Sandhøj vinder MM i straight pool

13 spillere stillede til start i Randers Pool Club til årets sidste pool mesterskab. Af dem deltagere fra både Sjælland, Fyn og forskellige dele af Jylland. Der var 14 tilmeldte, men en måtte desværre melde afbud grundet sygdom.

I første runde skete der ikke store overraskelser, og derfor gav det flere stærke opgør i kvalifikationen på vindersiden til kvartfinalen. Rene Bak slog Søren Terp efter en stærk præstation med 75-10, imens Simon Jung besejrede Kim Sandhøj med 75-50. De sidste to opgør blev dog vanvittig spændende. Føreren af mesterrække ranglisten, Søren Rydlund, havde en solid føring overfor tidligere elitespiller Jannick Navne. Men Jannick fik lavet et stort comeback og vandt kampen 75-69. Helene Krogsgaard spillede flot og var tæt på at slå klubkammeraten Nikolaj Svendsen og tage den sidste plads i kvartfinalen fra vindersiden. Dog kunne Frederik med nød og næppe sætte sig igennem med cifrene 75-74.

Randers Pool Club havde i forberedelserne til AM og MM i straight afholdt straight pool boot camp. Dog måtte 2 af klubbens spillere, Brian Nielsen og Sonny Bruun, se sig slået ud af henholdsvis Jeppe Poulsen og Jacob Taugård i taberrunde 1.

I kvalifikationen til kvartfinalen på tabersiden havde Kim Sandhøj walk-over grundet afbuddet. Søren Terp og Søren Rydlund vandt imod de spillere der havde vundet i taber runde 1. Imens at Helene Krogsgaard efter en meget lige kamp slog Mark Dam for at tage den sidste plads.

I kvartfinalerne gik 3 af spillerne videre fra vindersiden, Simon Jung slog Søren Terp 75-26, Rene Bak slog Søren Rydlund 75-19 og Jannick Navne slog Helene Krogsgaard med 75-18. Kim Sandhøj, som indtil da ikke havde vundet en kamp, slog Frederik Sonne med 75-59 og kunne derfor som ene mand fra tabersiden tage en plads i semifinalerne.

Simon Jung, som havde vundet A-række mesterskabet i straight pool må kunne lide at spille pool i Randers. I al fald slog han hjemmebane håbet Rene Bak sikkert i semifinalen med cifrene 75-42. I den anden semifinale havde Kim Sandhøj spillet sig varm og besejrede Jannick Navne med 75-37.

Finalen blev spillet til 100 point efter ønske af begge spillere, og dette blev godkendt af turneringsledelsen. Kampen startede med en flot serie af Kim Sandhøj på over 30, men var generelt meget bølgende frem og tilbage. Ved stillingen 90-88 til Simon Jung fik Kim Sandhøj en chance, som han med en serie på 12 lukkede til en 100-90 sejr.

Stort tillykke til Kim Sandhøj med Mesterrække Mesterskabet, samt Simon Jung til hans anden straight pool finale i streg! Desuden tillykke til Rene Bak og Jannick Navne med bronzemedaljerne.

Et stort tak fra Randers Pool Club skal der lyde til Martin Brackenbury, der hjalp klubben med turneringsledelsen. Desuden tak til Brian Nielsen der tilberedte mad til deltagerne, til endnu en fællesspisning i Randers Pool Club.

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe