Pool

Janick Navne vinder MM 9-ball

Efter der i sidste uge blev fundet en ny A-række mester i 9-ball, bød lørdag d. 26. juni på Mesterrække Mesterskabet i samme disciplin. Et stærkt felt på 10 deltagere havde fundet vej til Randers Pool Club, 4 spillere fra den arrangerende klub, 2 fra ABK 31 Aalborg, 1 fra Vrå Billardklub og 1 fra Aarhus Pool og Snooker.

I første runde var der kun to kampe grundet deltagerantallet, Thomas Jørgensen fra Aarhus Pool og Snooker, fik en god start på sin første turnering i noget tid, med en 8-2 sejr imod Søren Rydlund fra ABK 31. I den anden kamp fik Søren Terp fra Randers Pool Club en 8-6 sejr imod Jens Hytting fra Herlev Pool Club. I den første runde med kampe på 4 borde gik de anden og tredje seedede spillere, Jannick Navne og Martin Brackenbury, videre med sejre på 8-2 og 8-5. Den 5. seedede Adib Issa fra Randers, slog Theis Magle med 8-3. Mens den første seedede, Rene Bak, tabte til klubkammeraten Søren Terp med 8-5.

Rene Bak og Thomas Jørgensen, kom sig over nederlaget i den runde 2, ved at vinde to kampe på tabersiden. Rene Bak slog henholdsvis Søren Rydlund og Theis Magle med 8-5. Thomas Jørgensen slog Jens Hytting med 8-4 og sidste uges sølvvinder Peter Sørensen med 8-3. De afventede derfor hvad der skete i kvalifikationen på vindersiden.

I kvalifikationen til semifinalen på vindersiden blev det til et klubopgør mellem Søren Terp og Adib Issa. Spillerne fulgtes pænt ad i starten, men efter flere fejl, god kynisme og lidt held, vandt Adib opgøret med 8-3 og var dermed første mand i semifinalen. I det andet opgør spillede de to tidligere elitespillere Martin Brackenbury og Jannick Navne. Spillerne fulgtes også godt af i starten, dog fik Jannick med 3 break and runs, skabt et hul ned til Martin og vandt kampen 8-5.

I kvalifikationen på tabersiden kom et godt lokal opgør mellem Martin Brackenbury og Rene Bak. Dog havde hjemmebane spilleren ikke fundet sit spil, mens at Martin spillede en god kamp. Derfor kunne Martin sikre sig en plads i semifinalen med en sejr på 8-2. Søren Terp spillede imod Thomas Jørgensen i den anden kamp. Spillerene virkede noget usikre, men delte de første 6 sæt. Kampen var en tæt affære hvor ingen var mere end 2 racks foran. Til sidst kunne Søren lukke kampen med en 8-6 sejr og en semifinaleplads.

Før semifinalen blev banketten serveret, som endnu en gang var tilberedt af klubbens frivilige, mens at man kunne nå at se lidt af herrelandskampen.

I den første semifinale, mellem Martin Brackenbury og Adib Issa, havde Adib igen fundet sig gode spil. Det parret med lidt held, gjorde at han kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 8-2. I den anden semifinale lignede det også at en spiller ville løbe hurtigt afsted med sejren, da Jannick Navne fik en føring på 5-1 over Søren Terp. Hjemmebanespilleren kæmpede, og kom tilbage til kampen på 6-4. Dog brændte Søren en 9-er for at komme på 6-5, og det udnyttede Jannick til at komme på 7-4. Til slut endte opgøret med en 8-5 sejr efter 2 timer og 30 min.

I finalen blev det endnu en gang en tæt affære. Jannick spillede solidt, mens Adib kæmpede for at finde rytmen. Jannicks største føring kom på 7-5, hvor han kun skulle bruge 1 sæt mere for guldet. Adib kunne dog sikre det næste sæt for at komme på 7-6. Dog endte en fejl af Adib, efter en safety med at Jannick roligt og sikkert kunne rydde bordet, og sikre guldet med en 8-6 sejr.

Stort tillykke til Jannick Navne (Frederiksberg BK) med guldet, til Adib Issa (Randers Pool Club) med sølvmedaljen, og til bronzemedaljevinderne Martin Brackenbury (ABK 31) og Søren Terp (Randers Pool Club).

Et stort tak skal lyde til Rene Cadovius for turneringsledelsen, til Brian Nielsen for tilberedningen af banketten samt Helene Mikkelsen for at stå for medaljeoverrækkelsen.

På vegne af Randers Pool Club vil vi sige tak til deltagerne i de sidste to weekender for et par hyggelige mesterskaber.

Søren Hartner Terp, skribent.

Relaterede artikler

DM-ugen – spilleplan pr. disciplin

Rune Kampe

Indbydelse til årsmøde 2024

Rune Kampe

Adib Issa vinder AM 9-Ball

SOEREN