Pool

Jakob Lund Andersen vinder AM 14.1

Aarhus Snooker & Pool var vært for sæsonens andet Mesterskab i A-rækken. 17 håbefulde deltagere havde fundet vej til Aarhus og der var lagt op til en dag med masser af pool for at finde ud af, hvem der skulle løbe med guldet. Der var mange tætte og spændende opgør i de tidlige runder, hvor den nok største overraskelse kom i form af Aarhus debutanten Lyubomir Zhivkovs sejr mod sidste års sølvvinder Brian Brinch.

Forhåndsfavoritterne Jakob Lund Andersen og Søren Terp fandt vej til kvartfinalen efter et par solide sejre, ligesom Jesper Pedersen og Niels Kronborg, som også imponerede i løbet af dagen med sejre over Frederik Sonne Svendsen og Lyubomir Zhivkov. Simon Jung, Jakob Tougaard, Yzeir Baku og Brian Brinch kæmpede sig igennem tabersiden for at sikre sig de sidste 4 pladser i kvartfinalen.

Lodtrækningen til kvartfinalen diskede op med 4 kampe der var svære at kalde på forhånd og så således ud:

Niels Kronborg Pedersen – Simon Jung Reher-Langberg

Jakob Lund Andersen – Yzeir Baku

Jesper Pedersen – Jakob Tougaard

Søren Terp – Brian Brinch

Jakob Lund og Søren Terp levede op til favoritværdiheden i kvarten med overbevisende sejre i deres respektive kampe, mens Simon Jung og Jesper Pedersen vandt begge med cifrene 75-60. Semifinalerne bølgede frem og tilbage og spænding var der masser af. Dog var det Jakob Lund og Søren Terp der trak de længste strå, og så var der lagt op til en finale i top kvalitet.

Jakob kom bedst fra start og lignede en mand der havde tænkt sig at gøre kort proces i finalen, men Søren Terp nægtede at give afkald på guldet uden at kæmpe for det. Søren kom stille og rolig med i kampen og havde flere chancer for at reducere Jakobs føring, dog uden for alvor at komme tæt nok på til at presse Jakob. Jakob holdt hovedet koldt til sidst og kunne præsenteres med guldmedaljen og kalde sig Straight Pool regionsmester i A-rækken 2022/23.

Tak til alle deltagere for en god stemning igennem hele dagen.

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen