Pool

Jakob Lund Andersen vinder AM 10-Ball

Så blev der endeligt skudt gang i 2. del af 2021/2022-sæsonen, med årets første turnering.

Scenen var ABK31, disciplinen var 10-Ball i A-rækken og humøret var højt blandt de mange spillere og tilskuere ! 🙂

19 spillere havde på forhånd meldt sig til, men grundet sygdom måtte to spillere trække sig inden kampstart og 17 blev derfor noteret til start. Flere nye og gamle spillere havde meldt deres ankomst, bl.a. ABK31’s AmAr Gurung samt Theo Dollerup fra Aarhus Snooker og Pool, og ikke mindst tilbagevendende Christian Elling og Jakob Lund Andersen fra Aarhus Snooker og Pool.

Dagen bød både på overbevisende sejre og tætte kampe, og første runde skulle spilles mellem Theo og AmAr. Her trak en lidt nervøs Theo hans første sejr i DDBU regi, ved at slå AmAr 6-3. Herefter gik vinderrunde 1 i gang med 8 kampe, hvor 7 ud af 8 blev vundet ret overbevisende af hhv. Jesper, Christian E, Nikolaj, Lars, Jens-Christian, Frederik og Christian C. Sidste kamp i VR1 blev en meget tæt kamp mellem Søren Rydlund og Jakob Andersen, hvor Jakob trak sig sejrrigt ud 6-5.

Vinderkval’en var næste runde, og her stod Jesper overfor Christian E, Nikolaj overfor Lars, Jens-Christian overfor Jakob samt Frederik overfor Christian C. Jesper, Nikolaj og Jakob trak klare sejre over deres modstandere, mens kampen mellem Frederik og Christian C blev en rigtig gyserkamp, som Frederik trak sejren hjem i. Hermed var Jesper, Nikolaj, Jakob og Frederik klar til kvartfinalerne.

Efter vinderkval’en kunne taberrunde 3 igangsættes – Her stod kampene mellem AmAr Gurung og Jakob Tougård, Søren Rydlund og Brian Brinch, Niels Kronborg og Kasper Holt samt Rune Mosbæk og Theo Dollerup. AmAr, Søren, Niels og Rune trak sig alle sammen som vindere af deres kamp og var derfor klar til taber-kval’en om en plads i kvartfinalerne.

Taber-kval’en stod mellem AmAr og Lars, Søren og Christian E, Niels mod Christian C og Rune mod Jens-Christian. Lars, Søren, Christian C og Jens-Christian vandt alle deres kampe overbevisende og så var lodtrækningen klar til kvartfinalen.

Med god tidsvind i sejlene, blev kvartfinalerne allerede fløjtet i gang kl. 18.30. Her stod første kvartfinale på klubopgør mellem Jesper Pedersen og Søren Rydlund, hvor sidstnævnte trak længste strå til cifrene 6-4. Næste kvartfinale stod mellem Nikolaj Sonne og Christian Choi og her leverede Christian Choi en meget stabil indsats og vandt kampen 6-4. Næste kvartfinale stod mellem Jakob Lund og Lars Tolbod, og længe så det ud til, at Jakob skulle trække sejren hjem med et æg til Lars, men Lars ville det anderledes og kæmpede til det sidste. Det var desværre ikke helt nok, og Jakob vandt 6-3. Sidste kvartfinale stod mellem Frederik Sonne og Jens-Christian. Frederik så længe ud til at trække sejren komfortabelt hjem, men JC ville ikke give op uden kamp og til trods for sejren til Frederik på 6-4, så var der spænding i de sidste par frames. Alt i alt, nogle rigtig spændende kvartfinaler!

Semifinalerne stod mellem Søren Rydlund og Christian Choi samt Jakob Lund mod Frederik Sonne. Og her blev fårene skilt fra bukkene så at sige, da Søren slog Christian 6-1 og Jakob gav Frederik et æg til stillingen 6-0. De to der mødtes i første runde, var derfor klar til finalen.

Finalen blev fløjtet i gang kl. 21 og det var ventet, at kampen mellem Søren og Jakob ville få samme spænding, som i deres første kamp. Men man må tage hatten af for Jakob, der gennem dagen fik fintunet sit spil, som spillede en fantastisk overbevisende finale, hvor der ikke var tvivl om udfaldet. Jakob trak derfor guldet hjem til Aarhus med cifrene 6-2.

Så et stort tillykke skal der lyde med guldet, Jakob. Også et stort tillykke med sølvet Søren, samt Frederik og Christian C med bronzemedaljerne.

Der skal også lyde en kæmpe stor tak til Flemming Lei for at være turneringsleder på dagen samt ABK31 for at huse os i deres lokaler. Desuden tak for de mange fremmødte der også var med til at skabe stemning gennem dagen, samt frihedsaktionen for Sonny Bruun – Conway og Brack, man kan altid regne med jer for at sætte en fantastisk god stemning på dagen også! Og tak for det 😉

Næste turnering er Elite DPT i Herlev d. 29. januar 2022. Tilmeldingen er åben og du kan tilmelde dig her

Rigtig god dag til alle

 

Ord og billede af Helene Krogsgaard Mikkelsen, Pooludvalgsformand

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

Helene Mikkelsen dobbelt Danmarksmester i pool for kvinder

SOEREN

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen