Pool

Helene Mikkelsen dobbelt Danmarksmester i pool for kvinder

2 uger før DM ugen blev der i Randers Pool Club afholdt DM i 8-ball og 9-ball. Mesterskaberne var rykket til Randers Pool Club grundet den geografiske spredning af spillere.

 

8-ball

I lørdagens DM i 8-ball var der 7 spillere til start. De 3 unge deltagere fra Aarhus Pool & Snooker Zeline Vega, Frida Hvelplund samt Lindsay Weinberg fra USA. Louise Joo Andersen fra Ans Billardklub. Gengangerne fra sidste år, Henriette Pedersen fra Bogense Billardklub og Elisa Therkildsen fra Bristol Odense. Samt den forsvarende Danske Mester, Helene Mikkelsen fra Aalborg Billardklub.

I den første runde sætter Elisa sin store turneringserfaring igennem, og slår førstegangs deltageren Frida med 6-0. Zeline slår Louise med 6-0. Imens at der på klubbens bedste bord udspillede sig et noget af et langttrukket drama. Lindsay og Henriette havde svært ved at få spillet til at køre, og fulgtes ad hele vejen. Til slut blev det til en 6-5 sejr til Henriette.

Efter den lange kamp måtte Lindsay igang med en kamp imod Louise. Her vandt Louise og Frida blev slået ud efter 2 kampe. Frida beskrev dog sin første turnering som sjov, og viste udtryk for at komme tilbage igen.

I kampene om at komme direkte til semifinalen vinder Elisa imod Zeline med 6-0. Imens at Helene trådte ind i turneringen, efter en lang ventetid. Hun slår Henriette med 6-3, som havde fået gang i spillet.

Dette viste hun i kampen om en semifinale plads hvor hun sætter sig igennem med 5-4 over Louise, efter endnu en dramatisk afslutning. Zeline bookede den sidste finaleplads med en sikker 6-1 sejr over Lindsay.

I den første semifinale udspillede sig et fynsk veninde opgør imellem Elisa og Henriette. Elisa spiller flot og vinder med 6-0 og nåede finalepladsen uden at måtte afgive et sæt. Henriette måtte derfor nøjes med en bronzemedalje, men efter de kampe hun har vundet, kan man kun sige at den var hårdt tilkæmpet.

Den forsvarende mester Helene kunne også sikre sig en chance for at genvinde mesterskabet efter en 6-1 sejr over Zeline, der opnåede en bronzemedalje.

Der var derfor lagt op til en gentagelse af sidste års finale imellem Helene og Elisa. Helene kommer godt fra start og får etableret en føring. Elisa spiller dog godt med, men 2 brændte 8’ere blev kostelige, specielt ved stillingen 5-3. Hvor det i stedet for en reducering til 5-4 ender med at Helene forsvarer sit mesterskab med en 6-3 sejr.

9-ball

Til søndagens mesterskab i 9-ball var der lidt udskiftning i deltagerne. De unge fra Aarhus Pool & Snooker blev erstattet af søskendeparret Pia og Marianne Mortensen fra Billardklubben Fluen.

Turneringen måtte også starte med en familiedyst. Pia kom bedst fra start og viste god spilforståelse til at komme foran 2-0. Derefter fik Marianne fat og kunne vinde 6-4. Henriette kunne efter den flotte bronzemedalje få en god start på den nye turnering, med en 6-4 sejr imod Louise.

Den nykårede danmarksmester i 8-ball, Helene Mikkelsen og forsvarende mester i 9-ball Elisa Therkildsen havde walk-over i første runde og trådte ind i kampen om en direkte semifinale plads. Helene gjorde kort proces imod Henriette med en 6-0 sejr. På stream kunne man se Elisa og Marianne spille en tæt kamp, hvor Marianne vinder 6-4.

Dermed skulle Elisa ud og kæmpe for at nå semifinalen. Kæmpe er her det rigtige ord da hendes kamp imod Louise ender på hill-hill. Elisa sætter dog en lang 9’er kombi til at vinde 5-4. Henriette og Pia var også i gang med en hård kamp. Henriette har en 4-2 føring og mulighed for at vinde, men i stedet for reducerer Pia til 4-3 og 4-4 inden Henriette sikrer sig semifinale pladsen med en 5-4 sejr.

Begge semifinaler blev tætte. Den første semifinale var Marianne imod Henriette. I et spil keglebillard ville der være en snit forskel på 15, så kunne man tro at Marianne ville have været en klar favorit. Men 9-ball er et spil hvor det handler om at kende sin besøgelsestid. Henriette førte 4-3, hvor Marianne havde et svært oplæg på 9’eren og den bliver liggende i hullet, kommer Henriette foran til 5-3. Sættet efter gik hvid i hul på 8’eren for Marianne, efter at have pottet ballerne 5 til 7. Henriette kunne sikkert potte 8’eren og 9’eren og vinder 6-3.

I den anden semifinale var det en gentagelse af sidste års finale. Helene kommer foran med 4-2, men i det følgende sæt laver Elisa et heldigt stød til at reducere til 4-3. Efter Helene kommer på hill, spiller hun en safe på 4’eren. Her sætter Elisa en god forbande, og med et lovligt stød rammer en anden bal der heldigt stød. Dog kan hun ikke lukke bordet og Helene kan sikre sig finalepladsen med 6-3.

Alle elsker en god underdog historie, med mindre man er favoritten. Henriette havde i løbet vist stor fightervilje og et fantastisk humør. Men presset af en DM finale imod en flere gange mester i Helene Mikkelsen, blev for stor en mundfuld. Men weekends solstrålehistorie må man sige hun var. Helene opnår dermed for første gang at blive dobbelt danmarksmester! Hvilket i sig selv er en stor præstation

Tilbage er der kun at sige tillykke til medaljetagerne. Tak til deltagerne for at gøre disse mesterskaber til en god social weekend. Tak til Randers Pool Club og Brian Nielsen for at stå for banket og afholdelsen. Dette er mit sidste mesterskab som stævneleder, og jeg må sige at jeg ser en lys fremtid for kvinde pool.

/ Søren Hartner Terp

Relaterede artikler

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen

Mickey Krause vinder første WNT event

SOEREN