Pool

Helene Krogsgaard Mikkelsen vinder Danmarksmesterskabet i 9-ball for kvinder

7 spillere stillede til start på ABK31, lørdag d. 2. september. For to af deltagerne var det første gang de stiftede bekendtskab med pool i konkurrence-regi, hvilket ingenlunde var til at se! 

Den regerende mester, Silje Munk, kunne desværre ikke deltage denne gang, så der skulle findes en ny mester. For at få så mange kampe som muligt igennem på dagen blev det aftalt, at mesterskabet skulle afvikles som en stor pulje. Der var derfor lagt op til masser af kampe og flere af dem skulle vise sig at blive utrolig spændende! 

Første runde blev afviklet mellem ABK31s Iben Kudera og BK Fluens Trine Gjøderum – Det blev en gyser af format, med en overraskelse til følge, i det Iben længe så ud til at trække kampen hjem, men en fejl af Iben blev straffet af Trine og Trine trak kampen hjem 7-6! Stor sejr af det unge billardtalent! 

Også Abbie Cullen fra BK Fluen viste tænder i hendes første runde mod Taars BKs Ann-Katrine Kristensen og begge spillere kæmpede en tæt kamp fra start, men AK viste sig stærk og trak fra til kampens resultat 7-3. 

Tredje kamp i første runde stod mellem BK Fluens Laura Mortensen mod ABK31s Helene Krogsgaard Mikkelsen. Laura gav kamp til stregen og fik presset Helene i flere situationer, men Helene tog sejren med cifrene 7-2. 

I 2. runde fik Trine igen en drømmestart over klubkammeraten Abbie og vandt 7-3. Næste kamp blev igen til en sand gyser, da Iben og Laura gik Hill-Hill og begge var ude i at misse 9’eren i afgørende frame, men Iben trak det længste strå og vandt 7-6

2. runde var også runden, hvor den mangedobbelte danske mester i forskellige billarddiscipliner, Marianne Mortensen, stemplede ind. Og sikke en måde at entrere turneringen på, da Marianne klart slog AK 7-1. 

Runde 3 blev hurtigt afviklet i tre klare sejre til hhv. Marianne, Laura og Helene over hhv. Abbie, Trine og Iben. 

Også 4. runde blev for to af kampene hurtigt afviklet idet Marianne og Helene vandt deres kampe hhv. 7-2 og 7-0. I kampen mellem Trine og AK, så overraskelsen ud til at lure, da Trine kæmpede og kæmpede for at få flere frames på kontoen, men måtte til sidst se sig slået af AK 7-5. 

Runde 6 blev til runde 5, hvor to overraskelser lå og ventede, i det Iben Kudera overbevisende slog Marianne Mortensen 7-3, hvor Iben lavede meget få fejl og spillede en super flot kamp. Også Trine spillede igen en super flot kamp og slog Laura 7-4. Sidste kamp i runde 5 vandt Helene 7-1 over AK. 

Runde 6 blev runden, hvori det danske mesterskab skulle afgøres, i det Marianne og Helene skulle i direkte duel om guldet. Med meget få fejl og en stabil indsats spillede Helene sig til en klar sejr på 7-1 og sikrede sig derved Danmarksmesterskabet for 2. gang. Kampen om de øvrige medaljer var dog ikke slut, og AK vandt hendes kamp ganske overbevisende 7-1 over Laura og Iben tog sejren over Abbie 7-3. 

Som sagt var det kun guldet der var placeret efter spillerunde 6, mens de øvrige medaljer ikke var færdigplaceret! Iben sikrede sig sølvet efter sejren over AK på 7-3 og Marianne tog, med sejren over Abbie, bronzen! Igen ville Trine ikke give op på forhånd, selvom hun stod overfor Helene og hun kæmpede flot og straffede de sæt som Helene ikke selv lukkede, med super flot spil – Og tog som den eneste 3 sæt fra den nykårede danske mester. I det at AK vandt indbyrdes over Trine tog AK sig af den sidste bronzemedalje! 

Dagen igennem var rammesat af et fantastisk godt humør og der skal lyde et stort kadeau til de tre unge talenter fra BK Fluen, som virkeligt stillede op til kamp og fik presset flere af de etablerede poolspillere! 

Stort tillykke til alle medaljetagerne og tak for god ro og orden på dagen. Der skal også lyde en stor tak til Søren Hartner Terp for at yde turneringslederassistance på dagen og til ABK31 for at stille lokaler til rådighed. 

Ord af Helene Krogsgaard Mikkelsen 

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe