Pool

Gert Laursen er Dansk Mester i 14.1

13 spillere stillede til start i Aarhus Snooker og Pool for at dyste om medaljerne i sæsonen første DM. Disciplinen var Straight Pool og der skulle spilles race til 125. Første runden gav ingen overraskelser, med favoritsejre i alle kampene, dog formåede Aarhus’ Sebastian Sjøgren at presse Rene Bak lidt i en kamp der sluttede 125-83.

Vinderkval kampene var lidt mindre forudsigelige og sejre til Alan Conway, Jesper Schmidt, Rene Bak og Gert Laursen gjorde dem kvartfinaleklar, mens resten af feltet skulle kæmpe om de sidste 4 pladser i kvartfinalen. Taberkval runden bød på 4 overbevisende sejre til Martin Brackenbury, Janick Navne, Mathias Spanggaard og Hans Noe.

Efter en pause i spillet hvor spillerne kunne nyde en rigtig lækker menu til banketten, blev der trukket lod til kvartfinalen med følgende resultat:

Alan Conway v Janick Navne
Rene Bak v Martin Brackenbury
Jesper Schmidt v Mathias Spanggaard
Gert Laursen v Hans Noe

Kampene startede kl. 18.45 og der skulle nu spilles til 150 point. Der var lidt mere spænding i disse kampe hvor spillerne pressede hinanden mere ind hidtil. Til sidst, og efter 3 timers spil, var det dog de 4 spillere fra vindersiden der vandt kampe, nemlig Conway, Bak, Schmidt og Laursen.

Alan Conway kom rigtig godt fra start mod Rene Bak og det lykkedes ham at holde Rene Bak væk fra bordet i længere perioder. Med slut resultatet på 150-32 var Conway finaleklar og kunne holde en lille pause mens den anden semifinalen stadig var i gang. Gert Laursen og Jesper Schmidt var ude i en duel der skulle vise sig at tage omkring de 3 timer for at finde en vinder. Gert Laursen trak det længste strå med en sejr på 150-107.

Finalen stod derfor mellem Alan Conway der tidligere har vundet guld i straight, mod Gert Laursen der gik efter sin første DM Guld. Kampen startede kl. 00.21 og den bar også præg af, at spillerne var trætte efter en rigtig lang dag. Spillerne fulgtes ad hele vejen igennem kampen og efter næsten 3 timers spil, stod Alan Conway med mulighed for at tage guldet, da han kom til bordet med stilling 140-141. Alan pottede de to åbne baller og kom i position til at splitte de sidste 10 baller. Ballen gik dog ikke i hul og Gert kom til bordet med chancen for at sænke de 9 han manglede. Her viste Gert at han godt kan stå for presset og lukkede kampen og kunne kalde sig selv Dansk Mester i Straight Pool. Tillykke til Gert med titlen!

Næste turnering er DM 10 Ball som spilles i Herlev Pool Club den 10. & 11. december.

Relaterede artikler

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe

DM-UGEN | SØREN SØGAARD TIPPE-KONKURRENCE

Rune Kampe