Pool

Conway vinder Dansk Pool Tour 1

Lørdag den 2. september var Randers Pool Club vært for sæsonens første DPT, hvor 16 spillere var meldt til. I første runde var der ikke de store overraskelser, dog var der stærke præstationer af Søren Rydlund og Adib Issa, som tvang henholdsvis Jesper Vestergaard og Mathias Spanggaard hele vejen til hill-hill, inden de to elitespillere træk de længste strå.

Vinderkval kampene så Alan Conway, Jesper Vestergaard, Lasse Buhl og Jens Hytting sikre sig pladser i kvartfinalen med mulighed for at slappe lidt af inden de afgørende kvartfinalekampe skulle spilles. På tabersiden skulle Gert Laursen bruge alt sin erfaring mod Henrik Andersen og kom tilbage fra 6-7 til at snuppe en 8-7 sejr I en rigtig gyser. Søren Rydlund, Jakob Lund Andersen og Stanislav Stanev vandt lidt mere overbevisende og var dermed klar til taberkval runden. Gert, Søren, Jakob og Stanislav vandt alle også deres næste kampe i taberkvallen og var dermed klar til kvartfinalen.

Lodtrækningen til kvartfinalen gav følgende kampe:

Alan Conway v Søren Rydlund
Jesper Vestergaard v Jakob Lund Andersen
Lasse Buhl v Stanislav Stanev
Jens Hytting v Gert Laursen

Alan Conway kom bedst fra start mod Søren Rydlund, men Søren kæmpede flot og med imponerende spil lignede det for alt i verden at kampen skulle gå hele vejen. På 8-7 til Conway brændte Søren dog et svært stød på 8’eren, som blev hængende foran hullet og gav Conway chancen for at lukke kampen til stilling 9-7. Mindre dramatisk var det i de andre kvartfinaler som sluttede hhv 5-9, 9-4 og 5-9.

Semifinalen mellem Alan Conway og Jakob Lund var et tæt opgør hvor de fulgtes godt ad. Jakob viste igen hvor langt han er kommet på forholdsvis kort tid som poolspiller siden skiftet fra snooker, og Conway skulle grave dybt for at holde Jakob fra fadet, og sikre sig en finaleplads med en 9-6 sejr. På dagsformen var Lasse Buhl favorit mod Gert Laursen i den anden semifinale, men kampen igennem havde Lasse svært ved at finde sit spil. For mange brændte baller fra Lasse og solidt spil fra Gert så sidstnævnte booke sin plads i finalen med cifrene 9-4.

Conway kom bedst fra start i finalen og kom hurtigt foran 3-0, inden Gert kom for alvor i gang. Finalen svingede dog frem og tilbage hvor 3-0 blev til 3-3, derefter til 6-3, og så til 6-5. De næste 2 sæt blev også delt til stillingen 7-6, inden Conway sikrede sig en 9-6 sejr.

Sideturneringen (turneringer for alle spillere der ryger ud af hovedturneringen efter 2 kampe) blev spillet som en pulje med alle mod alle, hvor Allan Engelbrecht Hansen, Henrik Andersen og Adib Issa skulle kæmpe om præmien på kr. 500. Allan Vandt 6-4 over Henrik, mens Adib vandt 6-1 over Allan. Den sidste kamp mellem Adib og Henrik blev rigtig spændende, men til sidste var Adib lige lidt skarpere og vandt kampen 6-5 og dermed også sideturneringen.

Randers Pool Club udmærkede sig igen som vært for denne turnering, og hele dagen forløb uden problemer. Udvidelsen til 6 borde har gjort klubben endnu bedre og rammerne er helt fantastiske til turneringer på alle niveauer.

Se alle resultater her: https://cuescore.com/…/2023+-+Danish+Pool+Tour+1/21335680

DK ranglisten kan ses her: https://cuescore.com/ranking/DK+Ranglisten/30179605

DM 9 Ball kvalifikation ranglisten kan ses her: https://cuescore.com/…/Dm+9-ball+kvalifikation…/30217977

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

Helene Mikkelsen dobbelt Danmarksmester i pool for kvinder

SOEREN

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen