Pool

Adib Issa vinder AM 10 Ball på hjemmebane

Lørdag den 26. august var Randers Pool Club vært for den nye sæsons første turnering.

Turneringen var AM i 10 Ball og feltet var en dejlig blanding af nye og kendte ansigter. I alt 20 spillere skulle kæmpe om titlen, med sidste års vinder Yzeir Baku i spidsen for et stærkt felt af favoritter til titlen, bla Adib Issa, Marcus Menzler, Lars Tolbod, Simon Jung samt Christian Elling.

Ingen af favoritterne skuffede i første runde, men hvis de troede det skulle være nemt, så tog de fejl. Marcus skulle således ud i en gyser af en kamp mod Per Thomsen, der førte 4-0 og 5-2 inden Marcus hev en 6-5 sejr hjem. Yzeir skulle også ud i en 6-5 sejr over Rasmus Sørensen. Helene Mikkelsen stod for årets comeback, bagud 4-0 og 5-1 inden hun vinder 6-5 over den nye spiller Mark Dam. Det var i det hele taget en meget tæt turnering, således endte hele 10 kampe på hill-hill.

I taber runde 2 vandt Dennis Munding over Allan Mogensen, Jeppe Poulsen slår den nye spiller Allan Hansen, Mark Dam slår Rune Mosbæk og Morten Brændgaard slår Rasmus Sørensen.

I vinder kval kom de første opgør mellem favoritterne. Lars Tolbod vinder 6-3 over Yzeir Baku, Adib Issa vinder 6-5 over Simon Jung, Marcus Menzler vinder 6-1 over Helene Mikkelsen og Mikael Monrad slår Christan Elling 6-3.

I taber runde 3 blev det til 3 tætte opgør. Niels Kronborg vinder 5-4 over Dennis Munding, Per Thomsen slår Jeppe Poulsen 5-4 og Sonny Bruun vinder 5-3 over Morten Brændgaard, Amar Gurung taber 5-0 til en godt spillende Mark Dam. I taber kvalifikationen bliver det til sikre sejre til Simon Jung, Yzeir Baku, Christian Elling og Sonny Bruun. Lodtrækningen til kvartfinalerne gav følgende kampe

Lars mod Christian, Adib mod Sonny, Marcus mod Simon og Mikael mod Yzeir.

På dagsformen startede Lars som favorit over Christian, men her fandt Christian sit spil og vandt 6-3, Adib vinder sikkert over Sonny med 6-1, Mikael taber til en godt spillende Yzeir med 6-4 og Simon vinder en flot og spændende kamp mod Marcus med 6-5.

Inden semifinalerne var der spisepause, klubbens chef kok Brian Nielsen diskede op med lækkerier i form af Mørbradbøffer i Championsauce med kartofler. Der var en kort pause til lige at fordøje maden, inden Semi finalerne skulle i gang. Adib mødte Christian og kommer foran 5-0 med godt spil, men brænder en 10’er for en 6-0 sejr. Christian vinder sættet og tager også de næste to sæt inden Adib får chancen og lukker kampen til 6-3. Den anden semifinale var en sand gyser mellem Simon og Yzeir, med brændte chancer, flotte stød og safety dueller inden Yzeir vinder 6-5.

Finalen stod således mellem sidste års vinder Yzeir og hjemmebanefavoritten Adib. Yzeir spiller godt i starten og straffer alle fejl som Adib laver og bringer sig hurtigt foran 4-1 inden Adib langsomt vender kampen med godt spil og solide lukninger. Det hele ender naturligvis på hill-hill og efter en vunden safety duel lukker Adib sættet til en 6-5 sejr. Alt i alt en fantastisk dag i Randers Pool Club. Tak til alle spillere og til Martin og Alan fra DDBU for hjælp med at stille streaming op, og generel at hjælpe med stævnet. Stort tak til Brian for dejlig aftensmad og lave sandwich i løbet af dagen, endnu en gang tak til Rene Cadovius for at holde styr på sodavandssalget.

Sportslig hilsen

Rene Bak

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen