Nyheder

Streaming fra EuropaCup i 3-Bande Carambole for Hold i BK Grøndal

TOPBILLARD I VERDENSKLASSE.

Der streames fra stævnet lørdag og søndag.
Check links på Facebook.

En af det sidste 10 års førende billardklubber i Danmark, Billardklubben Grøndal, går to spændende og travle weekends i møde. Først, når der 30. april og 1. maj spilles kvalifikation til Europa Cup for hold, og den efterfølgende weekend, 6., 7. og 8. maj, når det danske mesterskab skal placeres – begge i disciplinen 3-bande carambole, og begge stævner spilles i Grøndals lokaler i Brønshøj.

Europa Cup stævnet byder på billard af den absolut bedste karat, med bl.a. franske Morangis, der består af Eddy Merckx, Eddy Leppens, Richard Bitalis, og Jean Reverchon. Disse 4 musketerer repræsenterer tilsammen, over de seneste 25 år, i omegnen af 20 verdensmesterskaber i forskellige carambolediscipliner, ligesom især Merckx gør sig bemærket som en helt fast bestanddel af verdensranglistens top 5 over de seneste 15 år. Ud over Morangis spiller også la Biglia fra Italien og BC Elite fra Østrig; disse to hold mønstrer ikke spillere af helt samme klasse, men kendere af sporten nikker alligevel genkendende til solide og rutinerede navne som Salvatore Papa, Fabrizio Cortese og Andreas Horvath. BK Grøndal stiller et af de stærkeste danske hold nogensinde med Dion Nelin, Tonny Carlsen, Brian Knudsen og Lars Dunch. De 4 mønstrer tilsammen mere end 20 danske mesterskaber samt et imponerende antal EM- og VM medaljer. Der spilles i alt 5 puljer i Europa, og de 5 puljevindere, samt den bedste 2´er mødes senere på sommeren til et stort finalestævne i Porto.

Den efterfølgende weekend mødes landets 16 bedste 3-bande spillere for at få placeret årets danske mesterskab. Her er, foruden 3 af Grøndals egne topspillere, stærke spillere som Thomas Andersen og Erling Sjørup (Varde) samt Grøndals egen Jacob Haack-Sørensen med i et meget stærkt felt.

Til begge stævner er dørene åbne for tilskuere, og de der ikke har mulighed for at kigge med på adressen Frederikssundsvej 194 i Brønshøj, kan i stedet følge med via nettet, idet begge arrangementer kan ses på Livestream.

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-Ugen | Johnny har været den bedste i over 20 år: Jeg kan mine kampe udenad!

Niels Hansen

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe