Kegler Nyheder

Søren Søgård ligaen (keglebillard) – regnskabets time efter 2. runder.

Indledning

I weekenden uge 37, blev de første to runder af SS-ligaen afviklet. Rundt omkring i diverse klubber, har spillerne forberedt sig på en sæson, hvor coronakrisen er ved at slippe sit jerngreb ift. restriktioner. Det skulle derfor blive spændende at se, hvordan deres træningsindsats smittede af på personlige og holdmæssige resultater.

Mens det for nogle spillere blev en sløj start, var andre hurtigere ude af starthullerne. Lad os gå til selve kampene.

Lørdag

Nyborg vs Sorana – 2-6

Nyborg er efter flere års pause tilbage i rækken. Særligt blandt tredje og fjerde mændene, blev der krig på ”brædderne” i det lille parcelhus i Nyborg.

Michael Mortensen kikser en dobbelt stilling ved 784, herefter trækker Johnny Mogensen kniven mod Michael. Johnny får lukket med en serie på 190 lige for næsen af en ærgerlig Michael – efter Michaels udsagn, var der et par svin undervejs i Johnnys serie. Derved 0-2 til Sorana.

Thomas Skrøder vinder en uhyggelig tæt kamp over Allan Grønager med cifrene 800 mod 748 i 10. indgange.

Oprykkerne var allerede i første runde ved, at sikre sig sit første point mod det stærkere Sorana-mandskab. Dette blev dog ikke en realitet, i det Michael Mortensen kiksede dobbeltstillingen da han manglede 16 point.

I anden runde blev Nyborgs to levende legender – Finn Sørensen og Finn Mortensen, budt velkommen tilbage til SS-ligaen med to ret så klarer nederlag til Frank Mundt og Henrik Søndergaard.

Korsør vs Vordingborg – 8-0

Det ”nye” Vordingborghold var kommet stormvejr ved foden af Storebæltsbroen. Andre og Lars spillede nogle virkelig flotte kampe mod Vordingborgs Peter Ring og Henrik Hansen i 5 og 6 indgange. Peter og Henrik spillede med henholdsvis 85 og 91 – men dette var ikke nok! Derved 4-0 til Korsør.

Anders giver Kai udlægget, og da Kai runder 700 syntes alt håb ude for Vordingborg. Men Kai kiksede ved 760 og gav Anders chancen til sidst – mens der på nabobordet var en meget lige kamp mellem Claus og Ronnie. Anders bed til bollen, dog fik han ikke spist op – slutstillingen blev 800 mod 660 i 3 indgange til Kai. På nabobordet får Ronnie trukket sejren i land mod Claus – derved fik Vordingborg en meget hård start.

BK Frem 1 vs BK Frem 2 – 6-2

Kampen om Kolding aka David mod Goliat. Det blev til den totale udslettelse for BK Frem 2, hvilket en samlet score på 1094 vidner om.

Sebastian Skøtt fik en super god start, og slukkede potten med en serie på hele 548 i 4.indgang. Heine Bladt kunne med en score på 130 se til, mens Sebastian stille og roligt strammede sit jerngreb om hans berygtede pindespil. Uhyggeligt!

På nabobordet, blev Benny Kjærsgaard spillet ud af banen af Per Jensen. Som efter 7 indgange, kunne give Benny Kjærsgaard hånden med det velkendte ”Tak for kampen”.

Mens Kent Erichsen var ved at lave en stor serie, var der på nabobordet væsentligt mere kamp om sejren. Imens kampen mellem Bent Sørensen og Poul Arne, stille og roligt arbejder sig mod de 800 point, får Kent Erichsen slukket kampen med en serie på 800 i 2. indgang mod en forsvarsløs Allan Kjærsgaard. Poul Arne får dog reddet lidt af æren, ved at vinde over Bent Sørensen. Derved måtte Bent Sørensen se sig slået i sin første optræden som 2. mand for BK Frem!

Ud af de 1094 point BK Frem 2, samlet set fik scoret, stod Poul Arne Aagaard for de 800 – hvilket understreger den totale udslettelse.

Bristol Odense vs Asaa BK – 8-0

Bristol har fået ”lokket” Jan Szymula tilbage til Bristol, samtidigt har de fået en ny ung ambitiøs rekrut på holdet, Sebastian Hedengran. Denne tilgang gør igen Bristol-holdet til en magtfaktor i SS-ligaen.

Sebastian får tilspillet sig en flot første sejr mod Asaas Mike Hjort efter kun 6. indgange – flot debut af den nye Bristol-rekrut.

Jan Szymula vinder på nabobordet en meget tæt kamp mod Lars Christensen med cifrene 718 mod 800 i 8 indgange. Den uhyggelig stærke turneringsspiller, viste god mental ro, og fik slukket kampen. Noget det stabile lollik har gjort flere gange, end jeg har børstet tænder!

Brian og Johnny viste deres store kvalitet, ved at slukke deres kampe i 3 indgange. Undervejs fik begge spillere produceret fantastiske serier på 700+ – imponerende og fantastisk frustrerende at være modstander til.

Vejby BK vs Helsingør BK – 8-0

Selvom Helsingørs Lars Olsen og Martin Rex Olkjær fik henholdsvis 10 og 11 indgange, var de ikke rigtigt tæt på at kunne drille Vejbys Michael Sørensen og Carsten Rasmussen. Derfor 4-0 til Vejby efter første runde.

Ole Nymark og Thomas Bræck, kunne med baggagen fyldt med de første garanterede point, spille væsentligt mere frit. Hvilket er en fordel, der gør det om muligt, endnu mere vanskeligt at slå det uhyggeligt stærke Vejby hold (DM-favoritten i kommende sæson).

Bræck og Nymark skulle bruge hhv. 4 og 6 indgange, for at slå Helsingørs Jan Gulager og Simon Debel.

Gilleleje 1 vs Gilleleje 2 – 6-2

Gilleleje er en af de klubber, hvor der altid er store interne kampe om at være en del af 1- eller 2 holdet. Tidligere betød en henvisning til hold 2, at man måtte ned i 1. division og se om man kunne spille sig op på første holdet igen. Dette bliver anderledes for Gilleleje, da det i flere sæsoner nu, har været “lovligt” at have flere hold fra samme klub i den bedste keglebillardrække.

Erling og Niels vandt hver deres kamp i 10 og 14 indgange. Derved var det første point sikret mod lillebror!

Per Andersen som spillede en uhyggeligt sæson i 2020/2021. Per har i mange, mange år haft mellem 50-70 i årssnit. Lige pludselig sprang han op på 116 – det er yderst sjældent, at en etableret spiller, springer så meget. Det bliver spændende om Per evner at følge den gode sæson op – denne gang i den bedste række som 1.mand.

Per fik i dag fulgt ganske flot op på sidste sæson – dette ved at smadre Henning Kaas med cifrene 800 mod 96 i 4 indgange.

På bordet ved siden af, blev der kæmpet mere med spillet. Tino Ishøj spiller en meget sløj kamp, og måtte se sig slået af Ole Christiansen med cifrene 244 mod 800 i 12. indgange. Rygterne går på, at kampen til tider, mindede ufatteligt meget om en skomagerpot! Hvilket kan være naturligt, når to kammerater og kamphaner mødes og gerne vil vinde.

Søndag

Nyborg vs Vordingborg – 2-6

Henrik Hansen kunne slå en Michael Mortensen, som absolut ikke fik et ben til jorden. Dårlige oplæg og manglende udnyttelse af de få chancer Michael fik, betød at der kun blev scoret 78 i 9.indgange. Henrik Hansen kunne relativt roligt, lukke kampen i niende indgang.

Thomas Skrøder og Peter Ring var ude i en marathon-kamp. Thomas var ellers ca. 500 point foran, da han giver Peter Ring en chance. Peter fik indhentet Thomas, og resten af kampen blev en gyser. På et tidspunkt, tænkte man – ”åhh nej, nu er han foran med 30 point. Det indhenter modstanderen aldrig” 😉

Anders fik efter gårsdagens nederlag, fulgt op med en rimelig sikker sejr i 5. indgange. Finn Sørensen havde bestemt ikke marginalerne på sin side – der var alt hvad man som keglespiller frygter – klunkere, igennem keglerne og manglende tempo på afgørende tidspunkter.

Kampen mellem Finn Mortensen (flere gange dansk mester individuelt, senest i 1999.) og Claus Hansen, blev en sand gyser – som skulle få stor indflydelse på resultatet. Finn Mortensen kikser da han mangler 18 point – den chance skal man aldrig give Claus Hansen. Claus fik sin velkendte røde farve i kinderne og fik slukket kampen med en serie på 348, lige for næsen af Finn Mortensen.

Denne sejr betød at Vordingborg kunne tage 2mpmed hjem over Storebælt.

Korsør vs Sorana (flyttet til 9/1-2022 og afvikles som dobbelt kamp)

 

BK Frem 1 vs Asaa – 5-3

Asaa har i flere år haft BK Frem i et jerngreb. Hvilket er noget af en præstation, når man tager holdene i betragtning.

Sebastian Skøtt som ellers var flyende om lørdagen, måtte om søndagen se sig slået i 10. indgange. Mike Hjort fik skovlen under Sebastian, og med en score på 290, må man bare sige at det var svært for det unge stortalent. Derved 0-2 til Asaa

På bordet ved siden af, var det absolut ikke en sikker BK Frem sejr, som Per Jensen kunne hjemtage. Lars Christensen presser Per Jensen til grænsen ved at score 638.

Bent Sørensen kikser udlægget og Søren får ikke produceret noget særligt i første indgang. I anden indgang går Bent til bordet og kikser sin serie ved 784 – arghh. Søren får derved to chancer idet at Søren har efterstødet. Søren når op og presser rigtig godt, ved at nå 612 point. Derved 4-2 til BK Frem 1.

Kent Erichsen mod MartinKristensen – her plejer kampen bestemt ikke at gå ud i ret mange indgange. Martin får lukker kampen i 13. indgang og det betyder at Kent, skal ud og producere ca. 50 i efterstødet, for at få uafgjort. Kent og resten af holdet kan med et efterstød på ca. 50 point, tage begge MP med videre i pointjagten. Dette lykkedes for Kent – selv efter en noget atypisk kamp af to 1. mænd. Skal det blive kampen som går i flest indgange (blandt rækkens første mænd)?

 Bristol Odense vs BK Frem 2 – 8-0

Efter den totale udslettelse af BK Frem 2 om lørdagen, så kunne BK Frem 2 se frem til en ny men dog ikke lettere kamp mod Bristol. Hvor de i går samlet fik scoret 1094 point, så kan man sige at det om muligt var endnu værre søndag, idet de nåede samlet 870 point. Man kan konstatere at det blev en meget, meget hård start for BK Frem 2.

Det bliver spændende at følge holdet i næste runde, da de nok møder til kampstart, med en noget anden tænding.

Vejby BK vs Gilleleje 2 – 6-2

Michael Sørensen og Carsten Rasmussen måtte begge ud i 9. indgange, inden de til sidst kunne bidrage med de første to sejre til holdet. Dog var Carsten Niemeyer og Henrik Knudsen, ikke helt uden chancer – men måtte indse, hvor vigtigt det er at bide til bollen. Det er ikke så ofte at Vejby deler ”boller” ud, men når de gør, så skal man slå til.

Thomas Bræck slår Hennig Kaas i 5. indgange, uden den store slænger i valsen.

Så til en af de store overraskelser. Ole Christiansen som i rigtig mange år, har haft ca. 50 i årssnit, har gjort en række nye tiltag ift. træning, tilgange osv. Det har haft en positiv indflydelse på hans spil, hvilket betyder han de sidste to sæsonen har kunne skrive elitespiller på sit cv. Nu vil Ole tage næste skridt mod toppen – måske denne kamp kan blive starten på et eventyr for Ole, og et helvede for hans modstandere…..? Ole C vandt ikke bare over Ole Nymark, men spillede ham ud af banen i kun 4. indgange – endda på hans eget hjemmebanebord.

Derved fik Ole bibeholdt en smule ære, efter mødet med Vejby.

Gilleleje 1 vs Helsingør – 6-2

Tredje og fjerdemanden fra Gilleleje Erling og Niels – kunne relativt sikkert slå deres modstandere i 9 og 10. indgange.

Tino Ishøj var igen i dag ude i stormvejr, men kunne dog alligevel sørge for en sejr til Gilleleje med at slå Jan Guldager i 14. indgange.

Helsingør havde indhentet forstærkning (Rune Kampe). Per Andersen fik efter lørdagens kamp, en noget anden oplevelse med sig videre. Det skal blive spændende at se, hvorledes Per håndtere diverse nederlag – som alle førstemænd løber ind i.

Derved blev Helsingør besejret af Gilleleje.

Opsamling

Første rundes forløb fortæller mig, at denne sæson bliver en hård sæson. Idet der ikke eksistere 2-3 hold som niveaumæssigt er væsentligt under det resterende felt, betyder at ingen sejre er sikre. Alle hold kan blive presset – se f.eks. Nyborg som presser Sorana og Vordingborg virkelig fint.

Der er virkelig lagt op til en enormt spændende sæson, hvor ingen kan føle sig sikre på andet end at det bliver umenneskeligt hårdt.

Næste runde er weekenden uge 39 – vi læses ved og Husk: Billard skal ses live.

Med sportslig hilsen,

DDBU`s kegleudvalg Kent Erichsen, Johnny Hansen og Anders Henriksen.

Relaterede artikler

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen

Dion Nelin uhyggelig tæt på sensationen ved EM

Niels Hansen

Kom til åbent hus i Haderslev Billard Klub

Rune Kampe