Kegler Nyheder

Søren Søgaard Ligaen (Keglebillard) – FINALE

Fredag den 14/5 og lørdag den 15/5 skal Søren Søgaard Ligaen i keglebillard omsider afgøres. Det har været en underlig sæson, hvor vi måtte vente 4 uger på at komme igang, midtvejs nedlukning af nordjylland, og yderligere total nedlukning i januar. Så omsider er vi her 8 uger forsinket klar til afvikling af de sidste 6 holdkampe, som udgør det store opgør om DM titlen og de eftertragtede DIF medaljer.

Link til streaming & resultater opdateres løbende i artiklen, så følg med her!!

 

Præsentation af de 4 hold

Vejby

 1. Thomas Bræck
 2. Ole Nymark
 3. Michael Sørensen
 4. Carsten Rasmussen

Det nordsjællandske hold behøver stort set ingen præsentation. Holdet består af 3 af de mest rutinerede spillere i dansk billard, og så nytilkomne Carsten Rasmussen, som dog allerede sidste i sin første sæson viste storspil, og var stor bidragyder i Vejby’s DM i uge 37 for sæson 2019/20.

Der gemmer sig en meget lang danske mesterskaber fordelt på de 4 spillere. Ikke mindre end 7 individuelle danske mesterskaber, og 6 danske hold titler. Vejby har hele sæsonen være outstanding, og må absolut betragtes som storfavoritter. Intet er sikkert, men på papiret ligner holdt de nye danske mestre.

 

Vordingborg

 1. Anders Henriksen
 2. Jan Szymula
 3. Claus Kastrup Hansen
 4. Henrik Hansen

Det “nye sydsjællandske” hold kan man vidst godt tillade at kalde Vordingborg. 2 mand er skiftet ud fra sidste år med tilbagekomsten af Jan og Claus på Vordingborg holdet. Klubben som har stor succes med bredden, og endog har en satellit klub på Møn, men nu også et hold som kan konkurrere på allerhøjeste niveau i elitedivisionen. I sæson 2019/20 var holdet med i den tunge ende, men klarede lige præcis skærene i nedrykningsspillet. Holdet kan også byde på en længere række af danske mesterskaber, hvor Jan har 2 individuelle DM titler, og Henrik, Jan og Claus samlet har ikke mindre end ~17 DM holdtitler, dog fordelt på forskellige hold men primært i Taastrup, Næstved og Bristol-Odense. Anders Henriksen kan dog den eneste, som kan bryste sig af en EM titel. Dette var i 2018, hvor han vandt fri carambole for U21, og dermed sikrede EM guld. Et hold som ikke er sådan at kimse af, og det bliver spændende at følge netop dem.

 

BK-Frem, Kolding

 1. Kent Rifbjerg Erichsen
 2. Sebastian Skøtt
 3. Per Jensen
 4. Bent Sørensen

Kolding fik forrige år forstærkning fra Vestjyllands, hvor Bent Sørensen kom til klubben efter et boligskifte til østjyske Horsens. Der har derfor været store forventninger til holdet, da også Sebastian Skøtt kom på holdet, og krydret med rutinerede Per Jensen og Kent Erichsen, som begge tidligere har DM individuelle titler på deres CV, og Per også 5 hold DM titler, så skulle der ædlere metal i hus. Forventningerne er dog endnu ikke indfriet, og Kolding går ubetinget som de evige 3’ere, hvor det efterhånden de sidste 15 år er blevet til intet mindre end 13 bronze medaljer og 2 “næser” (4. pladser). Skal dette være året, hvor holdet omsider skal steppe et eller 2 trin op på taburetten? Det ser på papiret svært ud, men et godt resultat imod Vordingborg i den første kamp kan fuldstændig åbne op for deres chancer.

 

Asaa

 1. Martin Kristensen
 2. Søren Sørensen
 3. Lars Tribler Christensen
 4. Mike Hjort Dalgas (Christensen)

Upåagtede Asaa har hele sæsonen været helt med fremme til stor overraskelse for mange. Det var faktisk først i de sidste 2 runder, hvor holdet røg fra en 2. plads og ned på 4. pladsen. Holdet har spillet flot på hjemmebane, men har også drillet både Vordingborg og Kolding på udebane. Holder er dermed en trussel for alle 3 hold til trods for, at ingen af de 4 spillere kan bryste sig med DM titler. Dog har både Søren (2006) og Martin (2017) DM sølv medaljer i individuelt. Tilbage i april 2018 deltog Asaa sidst i hold DM, som dengang også blev afholdt i Vejby. Det var tæt, men rakte dengang blot til den utaknemmelige 4. plads.

Indbyrdes opgør

Vordingborg har haft godt fat i Vejby, og startede faktisk sæsonen med en sejr i Vejby på 6-2, og senere uafgjort 4-4. Så det kan være at overraskelsen kommer fra Vordingborg. Muligheden og spillet er til det, hvis ikke Kolding sætter en stopper for det, da netop Kolding har en sejr og en uafgjort imod Vordingborg. Kolding har så kun fået 1 point imod Vejby, så der bliver byttet meget rundt. Så mangler vi jo lige Asaa, som har taget 2 sikre sejre imod Kolding, men blot taget 1 point imod Vejby i 2 kampe, og 1 point imod Vordingborg. Puha! Det tyder på en masse spændende kampe, og vilde “skududvekslinger”.

Hvem tager guld medaljerne?

 

Programmet

 

Streaming

Der vil være streaming af samtlige kampe via Vejby’s eget anlæg.

Fredag (15:00-22:00)

 1. mænd – Bord 4
 2. mænd – Bord 2
 3. mænd – Bord 5
 4. mænd – Bord 1

Lørdag (10:00-17:00)

 1. mænd – Bord 4
 2. mænd – Bord 2
 3. mænd – Bord 5
 4. mænd – Bord 1

 

Resultater

Kamp 1:

 

Kamp 2:

Kamp 3:

Kamp 4:

Kamp 5:

Kamp 6:

Slutstillingen

Vejby tager guldet helt fortjent, og Kolding tager for første gang i klubbens historie sølvmedaljer. Asaa tager første gang medaljer i form af bronzemedaljer. Vordingborg må dermed lidt overraskende nøjes med æren i at deltage til DM.

 

Stor tak til Vejby Billardklub, for et perfekt afviklet Corona stævne.

 

Venlig hilsen

Kent Rifbjerg Erichsen

Relaterede artikler

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-Ugen | Johnny har været den bedste i over 20 år: Jeg kan mine kampe udenad!

Niels Hansen