Nyheder

Randers bliver igen værtsby for VM i 3-Bande Carambole

VM i 3-bande carambole 2019 til Randers
Danmark skal igen være vært for et VM i 3-bande carambole. Året er 2019, og værtsbyen Randers. Aftalerne omkring mesterskabet er netop faldet på plads. Den Danske Billard Union, Randers og Sport Event Denmark ser nu frem til at byde verdens bedste spillere velkommen i Danmark.

”VM i 2019 i Randers bliver en stor oplevelse, såvel organisatorisk som spillemæssigt! DDBU ser frem til, at vi igen sammen med Randers og Sport Event Denmark skal organisere et VM-stævne i billard i Danmark,” siger Flemming Knudsen, formand for Den Danske Billard Union (DDBU).

Den Danske Billard Union (DDBU) arrangerer VM i 3-bande carambole i 2019 for verdensforbundet UMB (Union Mondiale de Billard). Det er tredje gang, unionen står som vært for dette mesterskab. Første gang var i 1994.

Randers er godt klædt på til værtsrollen og har gode erfaringer med afvikling af andre store, internationale mesterskaber.
”Verdensmesterskabet i trebande-carambole skal afholdes i nogle usædvanlige rammer. Valget er faldet på Ridehuset hos musik- og teaterhuset Værket i Randers. En bygning fra 1887, der oprindeligt var dragonkaserne for Kong Christian X. Stedet bliver i dag brugt til store koncerter og kulturarrangementer. Idéen er at skabe en helt særlig stemning, hvor sporten, historien og kulturlivet møder hinanden. Huset, der er bygget i carambole-billardens barndom er i hvert fald en god platform for at skabe den stemning. Samtidig er det tankerne at nutidens carambole-spil skal markedsføres, ikke alene igennem selve turneringen, men også igennem en række sideevents. En af tankerne er at koble spillet med undervisningen for vores skolebørn, da der både er meget matematik, koncentration og historie i carambole-spillet,” udtaler eventchef, Mette Bertelsen, fra Randers Eventsekretariatet.”

Lige som DDBU og Randers er også direktør, Lars Lundov, Sport Event Denmark, glad for, at Danmark skal være vært for VM i 3-bande carambole:
”Det er glædeligt, at Danmark igen kan trække i værtstøjet og byde billardspillere fra hele verden velkommen til Randers. Det er samtidigt en god mulighed for at give de danske topspillere hjemmebane, så de kan få al den opbakning, de fortjener.”

Fakta om VM 2019

VM spilles på Værket i Randers, og turneringen afvikles i dagene d. 26-30. november 2019. 48 spillere fra hele verden vil deltage i VM i 2019. DDBU forventer, at 3-4 danske topspillere vil være blandt deltagerne.

Danmark har igennem tiderne opnået flere flotte resultater ved VM i 3-bande carambole.

  • 1978 vandt Peter Thøgersen bronze ved VM i Argentina.
  • 1994 vandt Brian Knudsen bronze ved VM i Aalborg.
  • 2000 vandt Tonny Carlsen sølv ved VM i Frankrig.
  • 2002 vandt Dion Nelin sølv ved VM i Randers.
  • 2004 vandt Jacob Haack Sørensen bronze ved VM i Holland.

Danmark har derudover vundet VM for 2-mands landshold i hhv. 1995 og 1996. Begge gange i Viersen i Tyskland.

  • 1995 Dion Nelin og Jacob Haack Sørensen
  • 1996 Dion Nelin og Hans Laursen.

Kontakt

Flemming Knudsen, formand for Den Danske Billard Union. Mobil: 20894680

Mette Bertelsen, eventchef, Randers Eventsekretariat. Mobil: 51 56 20 04

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40314855

 

Relaterede artikler

Praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner: Keglebillard, Carambole og 5-Kegler

Rune Kampe

Nyhedsbrev juni 2024

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen