Nyheder

Opsummering på Master Class

Opsummering på Master Class i KBK/BNV

KBK/BNV var initiativtager og værter for Master Class arrangementet med verdensstjernen Dick Jaspers og med den danske stjernespiller Ole Nymark fra Vejby BK, som fandt sted i dagene d. 8-10. maj 2015.

Det var nogle gode dage i klubben, hvor de to dygtige spillere viderebragte deres personlige filosofier og tilgange til billardspillet.

Både Ole og Dick var meget inspirerende, veloplagte, humørfyldte og engagerede.

Ole Nymark kom til Master Class med rygproblemer, men han tacklede dette meget fint i weekenden og i sin omgang med Master Class deltagerne.

Kære Ole, respekt herfra over for din måde at være på, og tak fordi du på trods af dine rygsmerter gennemførte Master Class.

Det var klasse i sig selv !

Dick Jaspers kom med en ny og anderledes tilgang til 3-bande carambole, som straks fik deltagernes og tilskuernes uforbeholdne interesse.

Han sagde indledningsvis til deltagerne: ” Glem det I har lært om at samle ballerne ude i siderne til positionsspil. Det var i gamle dage og dengang det var fint at spille med 1,000 i snit. Nu handler 3-bande carambole om nogle andre ting og spillet har udviklet sig rigtig meget de seneste år, og vi topspillere har udviklet spillet og vi har også udviklet nye tanker omkring udførelsen af det svære spil”

”Bring the balls together” – er den nye billardfilosofi som Dick Jaspers er eksponent og fortaler for.

Jaspers mener herved, at man opnår en større chance for seriespil og for positionsspil i 3-bande carambole, hvis man fokuserer på at samle ballerne på én halvdel af bordet og typisk inden for de sidste 3 diamanter.

Samt fokusere på bevidstheden om det og på bevidstheden om at afvikle et godt stød hver gang man er ved bordet. Det vil løfte ens spil og det vil medvirke til at øge snit og øge spilforståelsen.

Det er det man skal gå efter i kampe og i træningslokalet.

Det var tydeligt at mærke på deltagerne til Master Class, at der blev lyttet godt efter og der blev noteret ivrigt ned, når den hollandske verdensstjerne på velformuleret engelsk afleverede sine budskaber og sine holdninger til 3-bande spillet.

Han viste også nogle stød og nogle dessiner, som danske spillere normalt ikke ville spille, og som var meget tankevækkende og lærerig inspiration til både elitespillere og klubspillere.

Det var rigtig, rigtig godt, at opleve, og det giver stof til efterretning og til træningsøvelser for de deltagende danske spillere.

Dick Jaspers er en kapacitet på billardbordet, og som instruktør er han absolut lige så fremragende.

Det var en sand fornøjelse at have denne billardvirtuos i København !

Tak til Ole Nymark og tak til Dick Jaspers for nogle inspirerende timer i vores klublokale.

Tak til deltagerne og tak til tilskuerne ved arrangementet.

Tak til DDBU for et godt samarbejde omkring Master Class i KBK/BNV.

Med venlig hilsen
Flemming Busk Knudsen – Formand for KBK/BNV

Relaterede artikler

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen

Dion Nelin uhyggelig tæt på sensationen ved EM

Niels Hansen

Kom til åbent hus i Haderslev Billard Klub

Rune Kampe