Nyheder

Nekrolog over Jørn Forsberg Clausen

En af dansk billardsports helt store ildsjæle er i en alder af 76 år gået bort og efterlader sig et stort tomrum, men også en masse dejlige minder, som aldrig forgår. Vi, der kendte Jørn, husker ham som nærværende, smilende og altid med et glimt i øjet. Han gik altid lige ind i folks hjerter med træsko på og elskede samværet med billardkammerater ved festlige og sportslige lejligheder.

Selvom Jørn gjorde billard til sin levevej i 1984 ved at grundlægge Jydsk Billard Montering (JBM), så var det kærligheden til sporten, som drev ham. JBM blev til en velrenommeret forretning, hvor Jørn var kendt for at levere et fremragende og kompetent stykke arbejde. Han var kendt som perfektionist, der aldrig forlod en klub før arbejdet var udført til alles fulde tilfredshed.

Jørn var aldrig bange for at drømme store drømme og gøre dem til virkelighed! Første skridt var købet af den legendariske Mørcks billardfabrik, som blev en vigtig del af fundamentet i JBM´s virksomhed. Senere kom aftalen med Verhoeven i Belgien, som er en af verdens mest kendte billardfabrikker, der cementerede JBM´s status, som en vigtig og stærk spiller på billardmarkedet i Danmark.

Jørns store hjerte for billardsporten blev tydeliggjort ved hans utallige sponsorater til ungdommens turneringer, hvor der aldrig blev sparet på noget. Alle husker ligeledes de legendariske JBM Cupper, som stadig er samtaleemne i billardsporten, hvor man end mødes!

JBM var ligeledes i flere år hovedsponsor for Den Danske Billard Union.

Jørn var i 70´erne formand for Billardklubben Aros i Århus, hvor gnisten til et liv levet med billard, begyndte.

Jørn var fra Hammel, hvor han levede hele sit liv sammen med sin hustru Gerda. Han var uddannet på Århus Købmandsskole og blev senere møbelsnedker. Jørn efterlader sig både børn og børnebørn.

Æret være dit minde Jørn og tak for en livslang indsats for billardsporten!

  • Hvis pengene var små, kunne specielt de unge altid få en god kø på afbetaling uden dikkedarer!
  • Jørn kom, efter at have kørt taxa hele natten, med rundstykker til spillerne ved 50 timers Guinness rekordforsøg i City Vest i Brabrand i 80´erne.
  • Da Marianne Mortensen fik sit 1. barn og ikke kunne træne så meget i klubben, kom han pludselig en dag forbi og hilste på den lille nye og stillede ved samme lejlighed et spritnyt poolbord op i kælderen, så hun kunne holde træningen ved lige!
  • I 1994 arrangerede Jørn den vel nok største pool turnering i Danmark, i Kongreshuset i Århus, med mange internationale stjerner.
  • I 1989 ved åbningen af Aarhus Billard Center i Vanggaardcenteret, var Europas bedste 3-Bande spillere samlet dagen før det store internationale Grand Prix. Jørn og hans team var lige netop blevet færdige med opstillingen af de nye billardborde i allersidste minut inden de store stjerner skulle varme op til næste dags store turnering. Legenden Raymond Ceulemanns skruer køen sammen og lægger an til stød på et af de splinternye Caramboleborde – støder – og da ballen rammer bundbanden, falder hele banden med et brag til gulvet. Der manglede lige et par bolte! Det blev der grinet meget af.

Jørn bisættes i Tvilum Kirke, lørdag d. 22. maj kl. 11.00

Torsten Danielsson, Formand DDBU / Marianne Mortensen, Ungdomsleder DDBU

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

Nicklas er billardsportens Rain Man: Jeg vil være professionel snooker-spiller!

Niels Hansen

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen