3-Bande 5-Kegler Information Kegler Klassisk Nyheder Skomar

Frederikssund Billard Klub v/ Formand Nicolai Normann Jensen vinder Fritidsprisen i Frederikssund Kommune!

Ved den årlige foreningsfest i Frederikssund Kommune var den nystartede Frederikssund Billard Klub blandt de 3 nominerede til Årets fritidspris. Fritidsprisen anses som hovedprisen ved den årlige foreningsfest.

Alene det at Frederikssund BK var blandt de nominerede var bestyrelsen stolte over.  Bestyrelsen havde selv indsendt indstillingen, og fik en lille uges tid før festen besked om nomineringen. Vi var oppe imod en bowlingklub og en spejderklub.

Da indstillingerne blev læst op, forsvandt håbet dog en smule. Særligt spejderklubben lød som en klar vinder, da de havde gjort en stor ungeindsats.

Da Frederikssund BK derfor blev opråbt som vinder, var bestyrelsen og de fremmødte medlemmer derfor lidt i chok. Da formanden Nicolai efterfølgende skulle modtage prisen, var han derfor noget fåmælt. Og da hænderne var fulde af præmier, var der ikke plads til den håndskrevne stikordstale i hænderne.

Bestyrelsen i Frederikssund BK er utrolig stolte over en så flot anerkendelse af det arbejde, der er lavet det sidste lille års tid.

Frederikssund BK overtog lokaler i april 2022 fra den gamle Slangerup billard klub, som måtte lukke pga. for få medlemmer. Først i august 2022 åbnede Frederikssund BK officielt op, selvom der endnu ikke var fuld kapacitet i form af billardborde mv. En vandskade kort efter åbningen gjorde heller ikke starten optimal.

Siden da er det gået meget hurtigt for Frederikksund BK. Efter lang tids tovtrækkeri med bankerne fik klubben endelig en foreningskonto, og kunne begynde at søge diverse fonde om støtte til billardborde. Det gav i december bonus med tilkendegivelser fra 2 fonde om støtte til 1 stk. skomarbord (1/2 match) og 1 stk. carambolebord.

Efter begge borde blev sat op i januar2023 har klubben oplevet en stor medlemstilgang og er nu 47 medlemmer, heriblandt 16 kvinder. Flere af medlemmerne er nye i foreningslivet, eller har været ude af foreningslivet i mange år. Særligt skomarbordene er et stort trækplaster.

Formanden Nicolai har stor fokus på det sociale aspekt, som viser sig at være populært. En ugentlig klubaften, hvor de nye medlemmer på skift laver mad, medbringer hjemmebag osv. har skabt grobund for et stort fællesskab i klubben. Det er også denne dag interesserede nye medlemmer bliver budt velkommen.

At få denne store anerkendelse fra Frederikssund kommune er en stor opbakning og tilkendegivelse af det store frivillige arbejde, der er lagt i klubben det seneste års tid. Især for en bestyrelse uden tidligere erfaring er det et stort skulderklap, der giver inspiration og lyst til at forsætte.

Med prisen følger en check på 15.000 kr.

Artikel fra Frederikssund Kommune om prisfesten kan læses her:

Foreningslivet blev fejret med priser, fest og foredrag – Frederikssund Kommune

Af Charlotte Sørensen

Relaterede artikler

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen

Dion Nelin uhyggelig tæt på sensationen ved EM

Niels Hansen

Kom til åbent hus i Haderslev Billard Klub

Rune Kampe