3-Bande 5-Kegler Information Nyheder

Danmarksmesterskaberne i Waves Shoppingcenter starter den 19. maj 2023! (hold jer opdateret her)

Den Danske Billard Union – DDBU – uddeler ved et stort stævne i WAVES medaljer til hele seks danske mesterskaber. Der skal kåres mestre i 3-Bande Carambole for hhv. Herrer, Kvinder og Ungdom (U21) – 5-Kegler for hhv. Herrer og U21; og endelig kombinationen af de to discipliner, Biathlon.

Der spilles i alt 86 kampe, heraf 54 i WAVES, så der bliver rig lejlighed, både for kendere og for centerets handlende gæster, til at opleve noget af det bedste dansk billard har at byde på.

Finalefeltet er på lidt mere end 40 spillere, og byder på en blanding af rutinerede folk med internationalt snit og yngre kræfter, der er på vej frem i verden.

HER OPDATERES RESULTATERNE LØBENDE FRA DM 3-BANDE, BIATHLON OG 5-KEGLERAFVIKLES I BK GRØNDAL OG WAVES DEN 19.-21. MAJ 2023

3-BANDE CARAMBOLE:

Herrer pulje res: 

Herrer K.O. res: 

Herrer Slutstilling: 

Damer pulje res:

Junior pulje res:

BIATHLON:

Herrer puljeresultat:

5-KEGLER:

Herrer pulje res: 

Herrer K.O. res: 

Herrer Slutstilling:

Junior pulje res:

 

Livestream fra Waves

Lørdag:

Bord 2

Bord 3

Søndag:

Bord 1

Bord 2

Livestream fra BK Grøndal

Lørdag:

Bord 1

Bord 2

Bord 3

Bord 4

 

Endnu kan der ikke sættes navn på alle deltagere, men vi kan udpege nogle få, det vil være værd at holde øje med:

5-Kegler:
Kasper Kristoffersen – en af vores bedste spillere, med flere internationale meriter, bl.a. EM-sølv i 2022. Teknisk og taktisk en komplet spiller, der som en af meget få kan yde den traditionelle overmagt fra Italien modstand.
Erling Sjørup – Hele Billard-Danmarks Sølvræv, og en af de mest alsidige billardspillere Danmark nogensinde har set. Erling har erobret 13 danske mesterskaber, fordelt på tre discipliner, og da hans internationale karriere var på sit ypperste, vandt han VM i Biathlon.
Rune Kampe – endnu et multitalent, der deler sit engagement mellem Snooker – hvor han har vundet imponerende 14 DM titler – og 5-Kegler, hvor han i flere år har tilhørt den absolutte top. Så sent som i april 2023 erobrede Rune en meget flot Bronzemedalje ved EM.

 


3-Bande Carambole:
Dion Nelin – Vores bedste spiller gennem 30 år, siden han som teenager vandt sit første DM i 1993. Siden er 8 mesterskaber mere blevet føjet til merit-listen, krydret med masser af topplaceringer i World Cups, EM og VM – med to VM titler for hold som kronen på værket, vundet sammen med hhv. Hans Laursen og Jacob Haack-Sørensen.
Tonny Carlsen – har 7 DM titler på CV´et og en stor international karriere med i bagagen. Nærmer sig toppen igen, efter nogle magre år præget af sygdom, som heldigvis ser ud til at være et overstået kapitel.
Jacob Haack-Sørensen – Med 5 danske mesterskaber er Jacob en del af de gyldne ´90ere, hvor han, sammen med Dion Nelin og til dels Brian Knudsen, rensede ud, både i Danmark og på den internationale scene. Jacob er forsvarende dansk mester.
Thomas Andersen (Varde) – Trefoldig DM vinder, med en veludviklet teknik, og med masser af rutine også fra internationale turneringer. Altid en nydelse at se stilrent spil fra Thomas´ kø.
Brian Knudsen – Det lokale islæt, med to DM-titler og masser af internationale resultater, ikke mindst fra ungdomstiden. Kan ind imellem finde de mest umulige points, og er derfor altid en frygtet og respekteret modstander.
Allan Schrøder – Det er nok muligt, at Allan ikke fuldt ud besidder det talent som et par af de øvrige gør – selv om han er en fremragende spiller. Men det opvejer han så rigeligt med hårdt arbejde parret med en enorm vilje og mental styrke. Det har ind til videre udmøntet sig i et enkelt DM, og han er igen i år at regne som en farlig outsider.

 

Biathlon:
Multitalenternes legeplads, hvor vi formentlig kan se frem til spændende kampe mellem René Hendriksen, Thomas Andersen (Næstved), Benny A. M. Skov og Jørn Schäfer.

 


U21:
Pr. tradition deltager de bedste U-spillere i begge discipliner – lige som de har deltaget i det netop overståede DM i keglebillard. Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard er favoritter til de to titler, men bagfra begynder nye navne at røre på sig, så intet er givet, og vi kan godt tillade os at forvente nogle spændende kampe.

Kvinder:
Favoritværdigheden ligger ubetinget hos den forsvarende mester Charlotte Sørensen, som vi roligt kan kalde dansk kvindebillards ukronede dronning, efter at hun med bravour har taget også 3-Banden til sig. Hun har netop høstet sit 9. DM i keglebillard – i træk! – og tidligere var hun næsten enerådende i dansk Pool. Charlotte har desuden taget et solidt greb om den europæiske 3-bande scene, hvor hun med nu to gange sølv har lagt sig lige i baghjulet på en ganske suveræn hollandsk stjerne.
Med i feltet er desuden to grand old ladies, Marianne Mortensen og Jeanette Jensen, samt en rising star, Nanna Z. Pedersen.

 

Overblik – se format og spilleplan

Bordfordeling til DM i 5-Kegler, 3-Bande Carambole og Biathlon 19.-21. maj

Planlægning tager højde for, at de enkelte discipliner har samme vilkår til alle deltagere; således spilles eksempelvis 3-Bande-puljer i en klub, inden slutkampene rykkes til Waves – dette er ens for alle.
Planlægning skaber desuden rum for at spillere har mulighed for at spille flere discipliner.

Fredag

Waves:
Alle borde kl. 12.00 – kl. 16.00: 5-Kegler pulje 1 og pulje 2 R1 og R2
Alle borde kl. 14.00 – kl. 18.00: 5-Kegler pulje 3 og pulje 4 R1 og R2

BK Grøndal:
Alle borde kl. 12.00 – kl. 16.00: 3-Bande Carambole pulje 1 og pulje 2 R1 og R2
Alle borde kl. 14.00 – kl. 18.00: 3-Bande Carambole pulje 3 og pulje 4 R1 og R2

Lørdag

Waves:
Alle borde kl. 10.00: 5-Kegler Pulje 1 og Pulje 2 R3
Alle borde kl. 12.00: 5-Kegler Pulje 3 og pulje 4 R3
Alle borde kl. 15.00: ¼ finaler 5-Kegler
Alle borde kl. 17.00: ¼ finaler 3-Bande Carambole

BK Grøndal:
Alle borde kl. 10.00: 3-Bande Carambole pulje 1 og pulje 2 R3
Alle borde kl. 12.00: 3-Bande Carambole pulje 3 og pulje 4 R3
Bord 1 og bord 2 kl. 14.00 – kl. 16.00: 3-Bande U21 R1 og R2
Bord 1 og bord 2 kl. 18.00 – kl. 20.00: 5-Kegler U21 R1 og R2
Bord 3 og bord 4 kl. 14.00 – kl. 18.00: 3-Bande Kvinder R1 og R2
Bord 3 og bord 4 kl. 16.00 – kl. 20.00: Biathlon R1 og R2

Søndag

Waves:
Bord 1, 2, 3 og 4 kl. 10.00 ½ finale 3-Bande Carambole og 5-Kegler
Bord 2 og bord 4 kl. 12.00 Finalerunde 3-Bande Carambole Kvinder
Bord 1 og bord 3 kl. 13.00 Finale 5-Kegler og 5-Kegler U21
Bord 1 og Bord 2 kl. 15.00 Finalerunde 3-Bande Carambole U21
Bord 3 og Bord 4 kl. 16.00 Finalerunde Biathlon
Bord 1 kl. 16.00 Finale 3-Bande Carambole

Derefter medaljeceremoni og afslutning.

Med denne lille appetizer håber vi at have skabt interesse for vores event, og vi ser frem til at byde alle velkommen. Så – kom endelig og brug et par timer i selskab med toppen af dansk billard i Waves Shoppingcenter!

Fri entré, og god mad og drinks til favorable priser.

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

Tilmelding til Nordisk Mesterskab i 3-Bande Carambole

Rune Kampe

Nicklas er billardsportens Rain Man: Jeg vil være professionel snooker-spiller!

Niels Hansen