3-Bande Nyheder

Dion Nelin uhyggelig tæt på sensationen ved EM

Af Niels O. Hansen

Dion Nelin var tæt på sensationen ved EM i 3-Bande Carambole, da han sammen med Thomas Andersen og Tonny Carlsen i sidste uge repræsenterede Danmark ved EM i Tyrkiet.

I den individuelle turnering mødte Dion Nelin i ottendedelsfinalen den levende svenske legende, Torbjörn Blomdahl, som endte med at vinde med et enkelt point.

Den danske rekordmester var stort bagud i opgøret, men han fightede sig flot tilbage og kom op på 46-48 i kampen, der gik til 50 point.

Her scorede Torbjörn Blomdahl et enkelt point, men han missede matchballen.

Derefter havde Dion chancen, for han scorede tre point og fik dermed selv matchbal, som han imidlertid endte med at kikse.

På den anden matchbal lukkede Torbjörn Blomdahl, og der spilles ikke med efterstød ved EM. På den måde røg Dion Nelin ud af turneringen, selvom han faktisk havde spillet med et større gennemsnit end svenskeren i ottendedelsfinalen.

Dion Nelin var seedet direkte i hovedturneringen, og inden kampen mod Torbjörn Blomdahl havde han vundet sin kamp i første runde mod hollænderen Barry van Beers med 50-28.

I den kamp havde den regerende danske mester vist sig fra sin bedste side og spillet med et gennemsnit på 2,173. I kampen mod Torbjörn Blomdahl spillede han med 1,633 i snit.

Så det var alt i alt en ganske fin indsats fra Varde-spillerens side. Det var bare lige nøjagtig ikke nok.

”Ballerne lagde sig virkelig skidt til den sidste bal i kampen mod Torbjörn. Så det var rigtig ærgerligt, at jeg ikke gik videre. Det var marginaler, som afgjorde det. Men jeg vil glæde mig over, at jeg trods alt spillede en god turnering,” siger Dion Nelin.

Danmark havde to andre spillere med i den individuelle turnering. Det var Tonny Carlsen og Thomas Andersen.

Begge Randers-spillere skulle i en kvalifikation for at komme med i hovedturneringen. Det foregik i tremandspuljer, som kun vinderen gik videre fra.

Thomas Andersen gik videre fra sin pulje efter sejre over Tank Yavuz fra Tyrkiet samt Bart Ceulemans fra Belgien, som er barnebarn af den mangedobbelte verdensmester, Raymond Ceulemans.

I knockout-delen gik det imidlertid galt for Thomas Andersen mod Roland Forthomme fra Belgien, der endte med at vinde 50-44.

”Jeg er tilfreds med, at jeg gik videre fra puljen. Men jeg er ikke tilfreds med dét, jeg præsterede mod Forthomme,” fortæller Thomas Andersen.

”Jeg kom hurtigt bagud mod ham, men vi var alligevel nogenlunde lige, da vi gik til pause halvvejs. Derefter brændte jeg nogle baller, som jeg ikke burde have brændt. Jeg manglede lige ti procent, og det bliver straffet ved EM. Man SKAL spille op til sit bedste, hvis man vil videre, når man er til EM,” siger han.

Tonny Carlsen vandt i sin første puljekamp med 40-28 over Thomas Broux fra Belgien. Men derefter måtte han se sig slået af Robinson Morales fra Spanien, der er en farlig modstander.

”Men jeg slås også med mit helbred. Og så er det altså svært at levere de gode præstationer ved billardbordet, som det kræver, når man spiller EM,” fortæller Tonny Carlsen.

Det individuelle EM blev vundet af Torbjörn Blomdahl, som dermed tog titlen som europamester for tiende gang i alt.

Den 61-årige svensker vandt sit første EM tilbage i 1985.

I årets finale slog han tyskeren Martin Horn med 50-48.

Spillemæssigt må man sige, at Torbjörn Blomdahl faktisk er set bedre, end han var til dette EM. Han har bare en fantastisk evne til at slå til, når der er mest brug for det.

Han er virkelig typen, der er bedst, når det gælder.

I holdturneringen var Danmark repræsenteret med et hold, der bestod af Thomas Andersen og Tonny Carlsen.

De vandt uden større problemer over Portugal 2 i den første kamp i puljespillet med 4-0.

Derefter ventede de tidligere europa- og verdensmestre fra Sverige, og her måtte danskerne strække kø. Torbjörn Blomdahl og Michael Nilsson vandt 4-0 og gik derfor videre, mens det danske hold var færdige i turneringen.

”Det var ikke sådan, at jeg følte, jeg var fuldstændig chanceløs mod Blomdahl. Her fik jeg også brændt nogle baller, som var for gode til, at jeg skulle have kikset dem. Så i holdturneringen manglede der desværre også lige det sidste,” fortæller Thomas Andersen.

Holdturneringen blev vundet af Tyskland 1 med Martin Horn og Ronny Lindemann på holdet.

I finalen slog de Holland 2, som bestod af Glenn Hofman og Barry van Beers.

Selve finalen endte 2-2, men herefter skulle den afgøres i såkaldt scotch double, hvor spillerne støder hver anden gang.

Her var der ingen tvivl om udfaldet, for tyskerne vandt 15-5 i seks indgange.

Fotos: Kozoom/Sven Junghagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

Tilmelding til Nordisk Mesterskab i 3-Bande Carambole

Rune Kampe

Nicklas er billardsportens Rain Man: Jeg vil være professionel snooker-spiller!

Niels Hansen