3-Bande 5-Kegler Information Kegler Nyheder Pool Snooker

DIF: Grønt lys til endnu flere elitesportsfolk

Der er gode nyheder for eliteidrætten! Det er nemlig lykkedes at få ændret bekendtgørelsen, så det at dyrke idræt på højeste nationale seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er undtaget fra forsamlingsforbuddet.

Selvom de nye corona-restriktioner lægger en gevaldig dæmper på bl.a. idrætten, er der heldigvis mere end ét lys i mørket.

Først lykkedes det at få undtaget børn og unge til og med 21 år fra det lave forsamlingsforbud, og nu er det også lykkedes at få udvidet kredsen af elitesportsfolk, som fritages fra forsamlingsforbuddet.

Hvor det tidligere var en meget snæver kreds, der var fritaget, gælder det nu for alle elitesportsfolk, der dyrker idræt på højeste nationale seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren.

Hvad betyder de nye regler?
De nye regler betyder, at udøvere, der går under betegnelsen ”professionelle udøvere” er fritaget for forsamlingsforbuddet, dvs. at både udøverne og de faciliteter, de benytter, ikke er underlagt det gældende forsamlingsforbud.

En ”professionel udøver” er defineret som:

  • Alle DIF forbunds øverste nationale ligaer, konkurrenceniveau eller tilsvarende for senior damer og herrer.
  • Alle atleter/hold, der konkurrerer på højt internationalt niveau (deltagelse ved senior EM, VM, OL, WorldCup stævner eller tilsvarende).
  • Alle DIF forbunds seniorlandshold, damer og herrer
  • Ud over Team Danmark indplacerede atleter gælder det nu også for andre atleter som er tilknyttet Team Danmark på andre måder.
  • Atleter, som figurer på en OL/PL bruttoliste

Vi mangler pt. at få endeligt afklaret om pokalturneringer også er omfattet.

Vigtigt, at alle udviser stor ansvarlighed
Med de nye regler viser myndighederne stor tillid til DIF-idrætten. Det er en tillidserklæring, som det er vigtigt, at vi kvitterer for ved at udvise stor ansvarlighed i den måde, vores elitesportsfolk dyrker deres idræt på.

Det skal ske forsvarligt, og der må ikke være en finger at udsætte på vores procedurer.

Flere idrætter har allerede udviklet protokoller for gennemførsel af deres ligakampe. i DIF udvikler DIF en særlig skabelon, som alle andre bør følge. Skabelonen bliver præsenteret på et møde med sekretariatslederne på torsdag.

 


 

Dette betyder for DDBU, at vi kan afholde vores elitetours og elite-mesterskaber, hvor der ikke er fri tilmelding under de “gamle” 50 personers regler. Som DIF skriver skal dette dog ske under stor ansvarlighed fra den enkelte udøvende.

Relaterede artikler

Tilmelding åben for pool

SOEREN

Vedr. ferie i sekretariatet | til alle klubber, DDBU’s bestyrelse og turneringsudvalg

Rune Kampe

Mathias Spanggaard til EM i pool

SOEREN