Nyheder

Den Danske Billard Union har mistet en stor personlighed

Paul Erik Sørensen er sovet stille ind 84 år gammel da han var på ferie i Thailand

P.E. har igennem et langt billardliv ydet en stor indsats for billardsporten. Det kan nævnes, at P.E. har været formand. for Nykøbing Falster Billardklub i årene 1986 -90 og 1994-98, og i den egenskab var han med til at skabe en af Europas smukkeste billardsaloner med plads til de klassiske billarddiscipliner, herunder Kleinmatchbillard.

Ligesom Knud Knudsen i Ølandshus vidste P.E. at kleinmatch var vejen frem, hvis Danmark skulle kunne klare sig internationalt i Carambole.

P.E. oplærte bl.a. Jesper Larsen, Henrik Hansen og Thomas Mangaard alle Nykøbing F., og fra Svendborg Dan Nielsen og Simon Møller, samt Anders Henriksen Vordingborg BC. Mange af disse spillere er nået langt og flere af dem har deltaget i flere internationale turneringer.

P.E. har i årenes løb brugt mange timer på billard. Han gav drengene instruktion, og de oplevede billardklubben som deres hjem. Når lejlighed bød sig, fyldte P.E. bilen, og tog drengene med til de store mesterskaber i Holland og Belgien, så de kunne fa en god billard-oplevelse.

Et af højdepunkterne var Cup Simonis for 3-mands klubhold (svarer til et junior-europamesterskab) hvor Nykøbing F vandt en flot sølvmedalje i 1980érne

Han var aldrig bange for at sælge og promovere billardsporten, og de gode forbindelser til erhvervsliv og presse har haft stor økonomisk og sportslig betydning for dansk billardsport og ikke mindst for Nykøbing Falster Billardklub.

Da Nykøbing Falster i 1989 havde byjubilæum, var P.E. ikke sen til at udnytte situationen til fordel for billardsporten. Han sørgede for, at CEB tildelte Nykøbing F afviklingen af det Europæiske Mesterskab i Pentathlon for landshold. I Nykøbing Falster Hallen dystede den europæiske elite i disciplinerne Fri, Cadre, 1-bande og 3- bande, og med P.E. som primus motor, blev der i perfekte rammer vist carambole-billard i topklasse.

Udover at have været sin klub en god formand, er P.E. æresmedlem af LFBU samt var han i en årrække Formand for LFBU

Ligeledes har P.E. i perioden 1974-78 været turneringsleder i DDBU, samt uddannelsesleder i samme fra 1983-87.

I 2004 var P.E med til at stifte og starte en Billardklub i Rødby ” BK 2004 ”.

I 2014 blev P.E. udnævnt til æresmedlem i DDBU hvilket han var meget stolt over.

På grund af alder og helbred var P.E. ikke længere så aktiv, han kom dog stadig i sin klub BK Højen, hvor han gav lidt instruktion. Han havde et stort billard-hjerte og fulgte flittigt med i sporten.

Paul Erik har udført et stort arbejde for billardsporten, og han fortjener en stor tak.

Æret været hans minde.

Michael B Nielsen

 

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

Nicklas er billardsportens Rain Man: Jeg vil være professionel snooker-spiller!

Niels Hansen

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen