3-Bande Nyheder

Charlotte og Nanna fik bronze ved EM

Charlotte Sørensen og Nanna Petersen fik i sidste uge erobret et flot sæt bronzemedaljer til Danmark, da det gik løs i Tyrkiet med EM i 3-Bande Carambole for kvinder.

I holdturneringen gik det danske hold videre fra den indledende pulje efter sejre over Spanien og Grækenland og uafgjorte kampe mod Grækenland og Tyrkiet 1.

I semifinalen ventede så de hollandske favoritter, som stillede op med den forsvarende europamester, Therese Klompenhouwer, samt Karina Jetten, som vandt 4-0.

Men Charlotte Sørensen og Nanna Petersen gav dem kamp til stregen og ydede en fin indsats.

Charlotte spillede med næsten 1,000 i snit mod Therese Klompenhouwer og tabte 27-30, mens Nanna Petersen måtte se sig slået 28-30 af Karina Jetten.

“Jeg er glad for bronzemedaljen, men det ærgrer mig en lille smule, at vi ikke fik fat i dem,” fortæller Nanna Petersen.

“Jeg havde chancen, men jeg brændte et par baller til sidst, som jeg normalt godt kan spille. Men det er nok lidt manglende erfaring på det niveau,” siger hun.

Holland slog siden Tyrkiet 1 i finalen, mens Danmark vandt bronze sammen med Belgien.

I den individuelle turnering gik Charlotte Sørensen videre efter to sejre i den indledende pulje mod Helga Mitterböck fra Østrig samt Christine Morel fra Frankrig.

Derefter gik det løs i ottendedelsfinalen mod den græske spiller med det lange navn, Savvina-Angeliki Skolarikou, som Charlotte også slog. Derefter gik det imidlertid galt i kvartfinalen mod spanske Estela Cardoso.

Nanna Petersen spillede først mod tyrkeren Ayca Oren og vandt.

Det var meget vigtigt, for puljens tredje deltager var Therese Klompenhouwer, der gjorde rent bord – både i puljen og i hele turneringen.

I ottendedelsfinalen måtte Nanna Petersen strække kø mod tyrkiske Guzin Mujde Karakasli.

“På dagen var hun lidt bedre end mig. Så det var lidt op og ned for både Charlotte og mig i den individuelle turnering,” fortæller Nanna Petersen.

“Alt i alt kan jeg dog være godt tilfreds med min turnering og med min sæson. Jeg har fået mange inputs, og der er slet ikke tvivl om, at jeg har rykket mig meget i denne sæson. Det har hjulpet meget at spille mod dygtige spillere i den danske Elitedivision. Og jeg har også fået instruktion, som jeg har fået meget ud af. Derfor ser jeg også meget frem mod den kommende sæson,” siger hun.

Relaterede artikler

Kom til åbent hus i Haderslev Billard Klub

Rune Kampe

Tre carambolespillere kæmper for EM-medaljer til Danmark

Niels Hansen

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe