Kegler

Søren Søgård Ligaen (Keglebillard) – Status efter 4. runde

Så er der spillet 4 runder af årets 22 runder i grundspillet. Vi bringer lige på vanlig vis kampene i overskrifter.

Lørdag

Helsingør (60,62) – BK Frem (2) (61,42) – 3-5

Holger Danske vippede med tæerne over dagens opgør i Helsingør.

Som indledende bemærkning, bør det nævnes at Helsingør har fået indkaldt en tidligere legende og Danskmester i keglebillard – Rene Hendriksen. Rene erstatter Keld Olsen.

Som det fremgår af slutcifrene, så har det været en tæt affære.

Helsingørs 4. mand (Simon Debel) fik sin sag for, og måtte se sig besejret efter 8 indgange. Med en score på 184, må der have været noget grus i maskineriet. 3. mændene spiller uafgjort i en marathon-kamp, som løber i 19 indgange.

Legenden Rene Hendriksen slår til – han slår Poul Arne Aagaard i 11. indgange – en vigtig sejr for Helsingør-mandskabet. Fint comeback efter mange års pause fra elitedivisionen – det bliver spændende, hvor mange kampe Rene vil spille i denne sæson.

Første mændenes kamp skulle blive en gyser af de helt store. Erling Petersen taber med 16 point efter 13 indgange – en sejr fra Erling, havde ændret tilhørsforholdet for de 2MP.

 

Ringsted (43,79) – Bristol (78,93) – 2 – 6

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Bristol har en “okay” top i form af Johnny Hansen og Brian Nielsen. Denne kamp viser, at man skal være til stede i alle kamp – også mod modstandere man gerne skulle slå.

Thomas Salling – den nye Bristol rekrut, markere sig endnu engang. Denne gang ved at slukke potten mod Ringsteds Christian Hartvig med en serie på 406 – flot.

Ringsteds Thomas “Kleine” Kristensen slår Svend Aage Hansen efter 18 indgange. Thomas har spillet med i bedste række, og han checker ind med en sejr.

Stillingen inden 1 og 2 mændenes kamp, var således 2-2. Denne situation er farlig, når man står ansigt til ansigt med Bristol, da de som sagt, har en skræmmende top.

Brian Nielsen finder midten af bordet i første indgang – Brian kvitterede med at slukke. Ringsteds Sebastian Hedengran, gør god figur ved at lave 240 i udlægget.

Johnny Hansen, som igennem de sidste mange år, har været klart den bedste keglespiller (Målt på gennemsnit), havde seriøse problemer mod Ringsteds Bertil Petersen- hvilket slutcifrene – 736-800 til Johnny viser.

Som bundhold skal man være klar til at tage sine chancer, og det var i dag, mere end tæt på at lykkes for Ringsted.

 

BK Frem (1) (110,58) – Vejby BK (128,53) 4-4

På snit, må denne kamp regnes for topkampen. Og denne topkamp havde alt og mere til.

BK Frem`s 3-4 mænd kunne efter 1 time, give “fod” til det sjællandske bud på et dansk mesterhold. Idet Frems bund kun skulle bruge 2 og 3 indgange.

Vejbyspillerne, som nok ikke har fået den drømmestart de havde drømt om, var tændte. Med ild i øjnene knuser Thomas Bræck og Ole Nymark BK Frem’s top. Samlet når Frem’s top 168 point på 8 indgange.

Så BK Frem’s bund havde ligesom Vejbys top, fundet benknuseren frem. Sjovt som keglebillard er uforudsigelig.

 

Korsør (85,19) – Gilleleje (65,35) – 6-2

En enormt spændende og vigtig kamp. Begge hold ligger blandt forhåndskandidaterne til en slutspilsplads. En sejr ville være et godt skridt i retningen mod et slutspil.

Kampen mellem holdenes 4. mænd, skulle blive en tæt en af slagsen. Ole Christiansen kunne trække sig sejrrigt ud af kampen efter 12 indgange.

Korsør’s 3, 2 og 1. mænd kørte alene på motorvejen, og kunne til sidst parkere ved de 2MP.

 

Aars (49,58) – Vordingborg (98,92) – 0 – 8

Vordingborg som nok regnes som kandidater til en slutspilsplads, skulle møde oprykkerne. Et Aars-hold, som nærmest har støvsuget den øvre del af Jylland for spillere

På forhånd var Vordingborg favoritter, men alt kan ske ved det grønne klæde. Kun 4. mændenes kamp skulle blive rigtig spændende. Men en sejr i bunden til Aars, kan have en stor psykologisk påvirkning på hele holdkampen. Henrik “strudsen” fra Vordingborg kunne med en flot lukkeserie på 206, lukke for næsen af Aars-spilleren Jack Lassesen.

Men en rimelig sikker sejr til Vordingborg

 

Asaa (79,32) – Sorana (66,78) – 6-2

På papiret en meget tæt kamp. Dog er der det lille tvist at Sorana har haft to reserver med i form af Kim “post” Rasmussen og et ungt talent, Casper Østergaard. Med to reserver på holdet, er det selvsagt en noget vanskelig opgave, i forvejen er Asaa ikke særlig sjove at møde på hjemmebane. Asaa kunne da også sikkert trække sig sejrrigt ud af de to første kampe – Mike Christensen fra Asaa viser sit potentiale ved at lukke i flotte 6 indgange.

Henrik Søndergaard tager opgaven (bagud 4-0) seriøst, og gør kort proces mod Asaa’s Martin Kristensen.

“Kom nu videre Anders, fik Sorana den sidste sejr og derved uafgjort. Du skriver for langt – KOM NU til sagen”

Ved du hvad – du kan sgu selv tjekke op på det. Men svaret starter med N.

 

Søndag

Helsingør (60,62) – Bristol (78,93) – 4-4

Lad denne kamp være et eksempel på en tendens, som jeg vurderer, for ofte at være meget sandsynlig.

Bristol’s bund taber deres kampe og Bristols top knuser modstanderen i 2*2 indgange.

Men HUSK – får Bristol en sejr i bunden, så skal man være oppe på dupperne. Hvilket BK Frem 1 kan skrive under på (Se sidste referat)

 

Ringsted (43,79) – BK Frem (2) (61,42) – 6 – 2

BK Frem 2 må som et etableret hold, påtage sig favoritrollen når modstanderne er oprykkere.

Ringsted laver en stærk præstation, og kan nu sikre sig 2MP. Det kan vise sig at have helt afgørende betydning i “bundstriden”.

Efter samlet 61 indgange, kunne Ringsted stikke hinanden på næven og sige tillykke til hinanden – ikke vildt velspillet, men en sejr er nu engang en sejr og lur mig, om ikke den tages imod med kyshånd.

Det bliver spændende at se hvordan, Ringsted bruger den positive energi.

 

BK Frem (1) (110,58) – Gilleleje (65,35) – 4-4

Hvis hvert hold skulle komme med deres ambitioner i netop denne kamp, ville man nok kunne se at Gilleleje ville være ganske godt tilfreds med en 4-4, anderledes ville det nok se ud hos BK Frem 1.

Bent Sørensen laver måske den bedste præstation af en 4. mand – også hvis man kigger i historiebøgerne. Bent slukkede i 2 om lørdagen og 1 i dag, laver han sin anden hole-in-one i karrieren. I øvrigt 1600 point uden at kikse!

Per Jensen som om lørdagen var flyvende, med en sejr i 3 indgange, havde lidt svært med en aflange kick-starter og taber efter 14. indgange til Hennings Kaas.

Tino Ishøj slår Kent Erichsen efter 6. indgange- Kent når lige omkring halvvejs. Nogle gange er ballerne firkantet og tunge.

 

Korsør (85,19) – Vejby (128,53) – 1 – 7

Når man umiddelbart ser en 7-1 sejr, tænker de fleste nok “Den var da sikker” det var dog ikke tilfældet i dagens kamp.

Korsør’s spillere når fra bunden af 726, 604, 800 og 726 – de 2MP kunne altså lige så godt, have skiftet ejermand.

Gad vide om storbæltbroen har mærket rystelserne, efter “Korsør-tower” aka Kai Jensen, har hoppet rundt i ren iver og tænidng…?

 

Aars (49,58) – Sorana(66,78) – 4-4

Som tidligere nævnt, bliver et hold enormt svækket, når man stiller med to reserver fra start.

Aars havde også en reserve med, da Henrik Jørgensen ikke kunne i dag. Denne reserve er en anden ung spiller, Marc Dahlsen.

  1. mændenes kamp stod mellem to unge spillere (Casper og Marc). Mon ikke der var været nerver på ….

Sorana’s top kunne relativt sikkert, sikre Sorana sit første MP. Det gjorde de med to sejre i 9 og 5 indgange.

 

Asaa (79,32) – Vordingborg (98,92) – 3-5

Topkamp mellem de nordligste og sydligste hold i SS-ligaen. Inden dagens opgør lå Asaa på en 1. Plads og Vordingborg nr. 2.

4.Mændenes kamp skulle blive et drama uden lige.

Mike fra Asaa, brænder ved en serie på 340 (Manglede ca. 36). Henrik Hansen går til bordet (Mangler ca. 90) Da Henrik Hansen mangler 8, og har en direkte, Henrik får en klunker fra en anden planet, hvilket betyder at han må overlade bordet til Mike.

Mike kæmper lidt, og har en langbal da han mangler 16. Han spiller en hård langball, som efter 2. bande ser perfekt ud. Den hvide går igennem keglefeltet uden at vælte noget, og forhindre den røde i at lave rødt på den anden bordhalvdel – gå ind på Asaa`s youtube-kanal og se afslutningen på denne kamp – HUSK at sætte kaffekoppen fra dig, inden du trykker ”play”.

Henrik kommer til bordet og har en tværball, den tværball ser umiddelbart – MEGET for stor ud, men kommer kun lige til yderste pind. Kampen ender uafgjort.

På det andet bord har Claus Hansen vundet en rimelig sikker sejr (800-208 I 8 indgange). Dermed står den 1-3 inden sidste runde.

Jan Szymula har fået en god start, og vinder her en svær kamp over Søren Sørensen. Anders Henriksen får ørerne i maskinen af Martin Kristensen i 3 indgange.

 

Opsummering

Bundstriden

På nuværende tidspunkt ligger Sorana, Ringsted, BK Frem 2 og Aars – nævnt fra bunden.

Sorana har efter 4 kampe 1MP. De har længst ift. at slippe fra bundstriden – men på papiret, måske også det bedste hold.

Toppen af SS-ligaen

Den gule førertrøje kan Vordingborg tage med til Sydsjælland, og det selvom at holdet endnu ikke, har haft stor gavn af deres 1. mand, men et hold består jo af 4 spillere 🙂

Asaa tager sig af 2. pladsen – Asaa er efter eget udsagn, glade for deres start.

  1. Pladsen går til det ene kandidathold til en DM-guldmedalje – BK Frem 1.
  2. Pladsen går til DM favoritterne fra Vejby.

 

Afslutning

Det bliver spændende at se, hvilke konsekvenser den seneste udmelding ang. covid-19 situationen, får på afviklingen af SS-ligaen.

Hvis SS-ligaens spillere skal i aktion om 14 dage, så er der virkelig noget på spil.

 

Stillingen efter 4 runder
Ranglisten efter 4 runder

 

Med sportslige hilsener

Anders Henriksen

Keglebillardudvalget

Relaterede artikler

Praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner: Keglebillard, Carambole og 5-Kegler

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe