Kegler

Søren Søgård Ligaen (Keglebillard) – Status efter 6. runde

En noget speciel runde er slut. Det blev en runde, med flere overraskelser end først antaget. Jeg havde inden sæsonstart, gætte på at flere kampe kunne ende uafgjort. Eller sagt på en anden måde, holdene er en smule mere lige, end de har været i flere sæsoner. Særligt ændringen i Bristol, har gjort at flere hold, nu tror på muligheden for en slutspilsplads – der er kamp om hvert eneste point.

Det specielle i denne runde, er særligt knyttet til Asaa BK og Aars BK, som begge er ramt af de nye restriktioner i Nordjylland ifbm. minksituationen. Jeg er helt overbevist om, at jeg taler på alle spillernes vegne, når jeg udtrykker min store medfølelse overfor spillerne og deres omgangskreds i de to klubber. Lad os håbe, at mere normale tilstande kommer inden så længe

Lad os nu kaste et blik på weekendens kampe – som denne gang har været lidt anderledes. Nu hvor Asaa og Aars ikke har kunne spille, så har mm valgt at de to modstandere til Asaa og Aars har skulle møde hinanden i stedet for. Derfor mangler der to kampe i 5 og 6. runde, men weekendens kampe findes under Bristol og Frem 2’s kampe.

 

Lørdag

Helsingør (66,66) – Vejby (119,91) – 0-8

Vejby leve op til favoritværdigheden, dog var det ikke uden sprællende Helsingør-spillere hængende efter Vejbyspillerne. Carsten Rasmussen vinder en sikker kamp over Simon Debel i 6. indgange med cifrene 198-800. Måske den manglende spænding blandt fjerdemændene, havde flyttet dig over hos tredjemændene. Michael Sørensen viser en meget afgørende kompetence, som et tophold også bør have. Nemlig at vinde kampene, også når der, som her, løber 12. indgange på scoretavlen. Kampen endte 716-800 I 12, til de sortskjortede hævnere. Med gennemsnit på 149 og 139, måtte Helsingørs to bedste spillere, se sig slået af Vejbys Ole Nymark og Thomas Bræck.

 

Ringsted (49,56) – Gilleleje (72,09) – 4-4

Hvis man kaster blikket på spillernes gennemsnit, kan man hurtigt på øje på en niveauforskel. Ringsteds 1 mænd har 13 mindre i gennemsnit, end Gillejeles 4 mand. Men som det er blevet bevist utrolig mange gange, så vinder man ikke nødvendigvis kampe, fordi man har et højt gennemsnit.

Henning Kaas har med garanti haft ild i r…. og slukket kampen i 11. indgange, mod billardsportens inspector-gadget (Thomas Holmehøj). Manden har udstyr nok, til at få Søren Søgård til at gå konkurs.

På nabobordet bliver der vist klassebillard – fra absolut øverste hylde. Christian Hartvig får skruet en flot og flydende serie sammen på hele 554 i udlægget (ny PR). Ole Christiansen svarer igen med flotte 504 – kampen ender 764-800 I 4 indgange til Ole. Måske Christian har ekstra grund til at være ærgerlig over, at han ikke fik scoret sine 800 point.

Ringsteds to bedste spillere vinder to tætte kampe i 11 og 9 indgange. Havde Christian scoret 800, så havde de vundet 5-3. Men min ikke Ringsted i forvejen, ville have solgt kampen for en uafgjort.

Endnu en overraskelse er sket i Ringsted.

 

Vordingborg (98,20) – BK Frem 1 (103,03) – 4-4

Inden spillerne kunne starte deres kampe, skulle spillerne igennem en alkohol-test fra Jan Mortensen. Hvilket i øvrigt gik perfekt – 8 stk. på 0,0. ”BILLARD ER OGSÅ EN SPORT”

Flere har givet udtryk for, at BK Frem må være sølv-favoritter og at Vordingborg er stærke kandidater til en slutspilsplads.

BK Frem’s bund vinder begge opgør – dog er Claus Hansen usandsynlig tæt på at spille uafgjort, men brænder ved 172 i efterstødet mod Per Jensen (Claus manglede 180) og Claus taber derfor med sølle 8-point. Ærgerligt for Vordingborg, og stor mental fordel til BK Frem 1 inden 1 og 2. mændene skulle bekrige hinanden.

Kampen mellem Jan Szymula og Sebastian Skøtt, startede noget skævt. Sebastian ligger ud med 192, og derfra har ingen af spillerne et dessing der figurerer på deres ønskeliste – (Kan I også mærke en begyndende julestemning aha) Dog kunne Szymula til sidst trække sig sejrrigt ud.

Nu skulle Vordingborg bruge en sejr for, at kunne inkasserer det ene MP. Anders Henriksen, som har haft lidt svært ved at finde melodien efter en lang corona-pause, genfandt mere noget der ligner et niveau. Kampen gynger lidt frem og tilbage, men til sidst kunne Anders trække sejren og det ene MP i land efter 5 indgange.

 

Sorana (74,46) – Korsør (76,31)  –  6-2

Som det kan ses på holdsnittende, så er der tale om en meget tæt holdkamp. Kigger man på de enkelte kampe, så er det da også umuligt at finde en favorit. Så der var spændingsgaranti i Soranas lokaler i Sorø.

Andre Petersen kunne som den eneste Korsør-spiller lave en Islandsk fejring. De øvrige kampe, må ud af scorende være at karakterisere som værende rimelig sikre. Korsør spillerne nåede henholdsvist 488, 118 og 536. Men selvom det umiddelbart lyder meget sikkert, så kan jeg garantere for, at man er lige varm i bøtten – alle kan slukke hvornår det skal være i SS-ligaen.

 

Bristol (82,15) – BK Frem 2 (69,08) – 5-3

Bristols nye bandekriger (Thomas Salling) har gjort ganske fin figur, og han levere igen denne gang et vigtigt resultat for Bristol-holdet. Thomas spiller uafgjort med Benny Kjærsgaard i 13 indgange

Området omkring 3.mændenes bord, ligner noget, der kunne få Berlin centrum til af blegne i 1945. Kampen ender 758-800 i 14 indgange, til jyskfordel. Mon der har været pandesved at finde – ”oojo mon ikke”

Efter 1 og 2 mændene havde fået pulsen ned, og oprydningsarbejdet efter ”Bristol-War 1”, så kunne kampene begynde. Johnny Hansen lukker igen i…. –  ”arghhh jeg gider snart ikke skrive det mere, i kender jo for fanden det. A1 = 800,00 i snit. 84 gange i alt har han præsteret det.

Brian Nielsen kunne efter 7 indgange lukke kampen, mod BK Frem`s ”Grand old man”

 

Søndag

Helsingør (66,66) – Gilleleje (72,09)  –  5-3

Jan Gulager var flyvende og kan slutte ilden, der normalt blæser ud af bagfra hos Henning Kaas. Dette kunne han efter 6 indgange, i en kamp der ud fra cifrene, aldrig rigtigt blev vildt spændende (130-800).

Spænding var der så nok af blandt 4. mændene. Ole Christiansen laver 176 i efterstødet, for at spille uafgjort. Derved var en sejr til begge hold, stadigvæk en mulighed inden ”toppen” skulle i gang.

Tino Ishøj spiller en stærk kamp, og vinder sikkert i kun 3.indgange – har de hvide mon overhovedet været i banden. Når pindespillet kører for ”Facebook-virussen”, så er det bare med at nyde opvisningen.

Nu skulle den sidste kamp blive afgørende, for hvem der skulle løbe med de 2MP. Keld Olsen, som ikke var med i sidste runde, kunne vinde efter 9 stød – en meget tæt kamp som slutter med cifrene 800-682.

Gilleleje som drømmer om en slutspilsplads, vil nok være ærgerlige over 1MP for denne weekend. Men de kommer helt sikkert igen.

 

Ringsted (49,56)  –  Vejby (119,91)  –  2-6

DDBUs turneringsleder var igen på spil søndag morgen, hvor han stod klar med alkoholmeteret. Alle 8 spillere bestod testen, og herefter kunne holdkampen komme igang!

Christian Hartvig som om lørdagen, leverede sit livs kamp, skulle få det noget mere vanskeligt i dag, idet han taber i 17. indgange til Vejby’s Carsten Rasmussen. Personligt bruger jeg meget energi på at finde ud af, hvad det er der gør, at man svinger – ovenikøbet med 20 timers mellemrum.

Michael Sørensen får ”rejsning” efter gårsdagens ikke så gode kamp, og lukket rimelig sikkert i 5 indgange. Thomas Holmehøj, får vist godt keglebillard, ved at nå 392 i den kamp – flot.

Ringsteds Sebastian, får sig en på opleveren da han vinder en tæt kamp over Ole Nymark.

Thomas Bræck var uhyggelig i dag – Thomas slukker potten i 2 stød og spiller med 400,00 i gennemsnit.

Som ventet, blev det en stor mundfuld for oprykkerne. Dog fik de vist, at man ikke skal sove i timen – fordi så bliver man løbet over ende.

 

Vordingborg (98,70) –  Korsør (76,31)  –  8-0

Vordingborgs Henrik Hansen, kommer slet ikke ud af startholdet, og står kun på 200 point efter 10 indgange. Men så tog fanden ved Henrik, og med to serier på 358 og 242 kunne han give ”albue” til Andre og sige tak for kampen.

På nabobordet, var der en sulten Claus Hansen at finde – Claus der om lørdagen havde tabt med sølle 8point. Claus vinder en rimelig sikker sejr i 7. indgange – derved står den 4-0 til Vordingborg inden sidste runde.

Kampen mellem Jan Szymula og Ronnie Dalgaard, blev en noget rodet omgang. Dog kunne Jan Szymula trække sejren i land, efter 8 indgange.

Kai Jensen og Anders Henriksen, har før spillet flere flotte og tætte kampe. Som regel er det den spiller der først finder ”osteklokken” der løber med sejren, og denne gang blev det Anders Henriksen. Anders mangler 700, men brænder ved 616 og der kommer derfor en indgang mere på tavlen. Citat fra Kai efter kampen ”Og så taber jeg fandeme, til en juniorspiller”. Selvom der er langt derop, så var det ikke svært at se glimtet i øjet hos Kai.

 

Sorana (74,46)  –  BK Frem 1 (103,03)  –  3-5

En utrolig spændende holdkamp, som falder ud til jysk side. Bent Sørensen slår stensikkert Michael Schæffer efter 6 indgange, og farlige Frank myrder Sebastian Skøtt i 5 indgange. Men derfra var der ikke meget ”stensikkert” eller ”mord” tilbage.

Per Jensen slår Allan Grønager i 6 indgange, cifrene 602-800 afslører at det var en tæt kamp – spænding.

Selvom kampen mellem de to første mænd, ikke snitmæssigt, var den flotteste kamp. Så er jeg overbevist om, at seerne har nydt spændingen. Henrik Søndergaard skulle ud og lave 32 point i efterstødet, for at kalde en uafgjort (intern) kamp af sig. Dog var holdkampen afgjort, da Kent lukker i tiende indgang.

 

BK Frem 2(69,08)  –  Bristol (82,15)  –  6-2

Bristol fik ørene i maskinen. Eneste Bristol sejr var Brian Nielsen, som slukkede i 5 stød mod Poul Arne Aagaard.

Hvis der er et efternavn, som giver genlyd ift. denne holdkamp så må det være ”KJÆRSGAARD” Benny spiller fantastisk og slukker i 5 indgange, og bagefter kan Benny se brormand, aflive Johnny Hansen i 1. indgange. En fantastisk præstation, set i lyset af gårsdagens røvfuld – som i øvrigt også var i 1. indgang – crazy niveau Allan og Johnny her viser.

 

Opsummering

Top 4

Den gule førertrøje holder Vordingborg lidt endnu, til at starte med de næste 13 dage.

Efter Vordingborg ligger Vejby og presser på, og BK Frem har indtaget 3.pladsen.

Asaa BK har stadigvæk en foreløbig slutspildsplads – det må siges at være flot, eftersom de slet ikke har spillet i denne runde. Kampprogrammet er dog svært for dem i de kommende kampe.

 

Nedrykningsslutspillet

Nederst i rækken findes Ringsted. Det selvom de har fået 3 meget vigtige, og vanskelige point over BK Frem 2 og Gilleleje.

Lige over Ringsted ligger Sorana. Noget overraskende, set i lyset af de spillere de har i stalden. Hvor mon Sorana er at finde i rækken til sidst…?

Aars ligger på samme antal point som Ringsted og Sorana – så det er en tæt omgang i bunden af rækken.

Pt. ligger Korsør til at få hjemmebane i nedrykningsspuljespillet. Dog er det vigtigt at nævne, at der er fire hold med 5MP. Så det er mere end tæt.

 

Med sportslige hilserne

Anders Henriksen

Kegleudvalget

 

Relaterede artikler

Praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner: Keglebillard, Carambole og 5-Kegler

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen

Kom og se 12 danske mesterskaber og gå ikke glip af hyggen ved at deltage i jubilæums- og DM-banketten!

Rune Kampe