Kegler

Regnskabets time efter 6. runder – Søren Søgård Ligaen (Keglebillard)

Indledning

Kære læsere, billardelskere, nuværende samt tidligere bandekrigere – velkommen til billardavisen.

Som det altid er tilfældet i SS-ligaen, så blev der igen i denne weekend, leveret keglebillard på meget højt niveau. Undervejs skete der flere overraskelser, og der blev tabt og vundet afgørende MP.

Johnny Hansen blev den eneste spiller i weekendens runde, til at slukke en kamp i første indgang (94). En fuldstændig perfekt serie, dog med det tvist at EN gang løb hvid ca. 2 cm for langt – dette til STOR frustration for Johnny. Men som Peter Ring beroligende kunne tilføje – ”Jeg tror du kan redde den Johnny…”

Lørdag

Helsingør SBK vs Korsør – 2-6

Helsingør som stadigvæk har til gode at inkassere deres første point, skulle i dag møde mægtige Korsør som vel har fået den bedste start nogensinde, med 9mp ud af 10 mulige (Korsør har en udsat kamp til gode mod Sorana).

Helsingør har det kort på hånden, at man aldrig er sikker på, hvem der stiller fra start. Det kan psykologisk godt påvirke på dagen. Men ud fra stillingen, må man sige, at det mest er dem selv som det påvirker…. eller hvad…?

Andre Petersen kunne efter 13. indgange, trække sig ud af opgøret som sejrherre mod Lars Olsen.

På bordet ved siden af, måtte en ellers godt kørende Lars Jensen se sig slået af Danmarksmesteren fra 1995 (Næstved). Rene som i Vordingborg, viste god robusthed ude på bordet – finder Rene sin superform – så bør man altid være på vagt.

Ronnie Dalgaard spillede det man kalder en jævn kamp, og kunne efter 9 indgange sige pænt ”tak for kampen” og lade sig hylde som sejrherre. Ronnies højeste serie var ”kun” 178 point – så er det vel meget fint at spille med totalt 88,88. Dermed var stillingen 2-4.

Helsingør havde i dag fået trukket Rune Kampe ud af DDBU`s sekretariat, og smidt ham ud foran Korsørs rygende damptog aka Kai ”the tower” Jensen. Kai viste sig fra sin grimmeste side, og kunne efter 4. indgange lukke luften ud af dampkedlerne. Kai var i dag tvunget til at være på mærkerne, da Rune ikke er hvem som helst. Forrige sæson sluttede Rune på 154 i årssnit – så man skal være vågen, ellers så kan man sidde og ”hygge” sig på stolen.

Gilleleje 2 vs Nyborg – 6-2

Henrik Knudsen fortsætter sin habile sæsonstart, ved at lukke i 11 indgange mod Nyborgs Thomas Skrøder – kampen bliver aldrig rigtigt tæt, og udfaldet blev der aldrig rigtigt den helt store tvivl om.

På bordet ved siden af, fik Carsten Niemeyer ramt kegler efter en noget hård sæsonstart. Kampen havde lidt samme momentum, som primært gik i Gillelejes retning. Derved kunne Carsten – 2 indgange hurtigere end Henrik, sikre det ene mp med garanti.

Ole Christiansen kom flyende ud af starthullerne, og mange troede at det i dag skulle lykkes den ambitiøse Gilleleje-spiller at slukke i 1. indgang. Men festen stoppede ved 574 – dog kunne festen hurtigt starte igen, da Ole i tredje indgang lukker potten – Finn Sørensen fungerede faktisk mest som tilskuer til sin egen kamp. Men hvem ved – det kan være det bliver modsat næste gang. Med Oles hurtige sejr over Danmarksmesteren fra år 2000 (Fredericia), kunne han sikre holdsejren til Gilleleje 2.

Jens S. Nielsen sørgede for Nyborgs eneste sejr efter 10. indgange – Henning Kaas mangler stadigvæk at få ramt kampen der kick-starter ham.

Det blev derved til to meget afgørende point til Gilleleje 2.

Sorana BK vs Bristol Odense – 4-4

Bristols helt store styrke, er at de er stærke på alle pladser. Dette kan man se illustreret ret godt, i det at den stabile Szymula kiksede sejren over Allan Grønager og det samme gjorde sig gældende for Sebastian Hedengran. Derved var Bristol bagud 0-4 og så skulle der graves dybt bare for at få et point med til Scandic i Ringsted.

Og netop her, viser Johnny og Brian deres styrke ved at vinde deres kampe i hhv. 7 og 3 indgange. Godt kommet tilbage af Bristol, og god start af Soranas bund.

Dette point som Sorana fik skrabet til sig, kan meget nemt vise sig at blive altafgørende ift. slutspilsplads eller ej….

Vordingborg BC vs BK Frem 1 – 2-6

Det var usandsynligt tæt på, at Vordingborg skulle føre 4-0 efter de to første kampe. Men Peter Ring får brændt en let rødbal, og efterlader en god position til Per Jensen, som dermed kunne lukke kampen efter 10 indgange.

Henrik Hansen fik for alvor tændt et håb i Vordingborg mandskabet, ved at lammetæve Sebastian Skøtt i blot 3. indgange. Henrik Hansen som virkelig, har fået en fin sæsonstart.

Efter at Kent Erichsen fik lavet Anders om til en pakke hakkekød, så lå Vordingborgs sidste håb om point på Claus Hansens skuldre. Bent Sørensen var dog lige lidt skarpere i afslutningsfasen – og dermed blev 6-2 sejren til BK Frem 1 en realitet.

BK Frem 2 vs Vejby BK – 0-8

Vejby har fået Michael Sørensen med igen – og wupti Vejby er genoplivet. Kampen blev aldrig rigtigt spændende, idet Vejby-spillere fik klemt de sidste safter ud af BK Frem 2 mandskabet.

Ole Nymark og Thomas Bræck var flyvende, og så er det svært at følge med – uanset hvad man måtte hedde. Thomas Bræck kiksede ved 762 i første indgang, og måtte bruge 3 forsøg yderligere, for at slukke lyset hos Allan Kjærsgaard.

På nabobordet tog Ole Nymark, hele bordet i brug i jagten på de 800. Det er han god til – 800 i 2. indgange = 400,00 i snit – av for den da!

Det blev derfor til en forventet sejr til Vejby

Asaa BK vs Gilleleje 1 – 6-2

Nu er Asaa kommet hjem på eget græs, og her er det bestemt ikke alle forundt at få point med hjem fra.

Mike har virkelig fået en god start på elitedivisionen, bl.a. med en sejr over Sebastian Skøtt – endda på BK Frems hjemmebane. Dagens opgør mod Erling Pedersen, skulle vise sig og blive endnu en skalp til Mike. Mike kunne med godt spil slukke potten efter 7. indgange. Mike har nu været fastmand i flere sæsoner, og det kan være, at frugten af de seneste års deltagelse i den bedste række, betyder at Asaa har fået endnu en elitespiller i stalden…..

Lars Tribler udspiler Niels Fritz fuldstændig i en kamp der blot gik i 5 indgange. Mon det er dejligt at komme tilbage på eget græs… flot spillet af Lars Tribler.

Mens Tino Ishøj er i fuld gang med at lave Søren Sørensen om til en støvsamler, så ser det meget svært ud for Per Andersen over på nabobordet. Tino får lukket kampen i 5. indgange, og alles øjne er rettet mod den sidste kamp.

Martin er nok mere rutineret i disse situationer, dels har han været førstemand i en del år, og dels har han stået til en lang række afgørende DM-kampe – så Martin havde her erfaringen på sin side, modsat Per Andersen, som for første gang spiller 1. mand i den bedste række – samtidigt med presset om, at skulle følge op på en fantastisk sæson sidste år.

Martin vinder en vigtig kamp i 8. indgange og sikre dermed Asaa de to mp.

Søndag

Helsingør SBK vs Nyborg BK – 2-6

Der var virkelig lagt op til en spændende og meget vigtig holdkamp i Helsingør. Jan Mortensen starter godt ud for Nyborg, ved at slå en ellers meget velspillende Simon Debel efter blot 6. indgange – Simon taber kampen, men med et pænt snit (108).

På bordet ved siden af, har Lars Olsen og Thomas Skrøder gang i den længste kamp indtil videre i elitedivisionen. Lars Olsen vinder denne marathon dyst efter 23 opslidende indgange.

Alt er stadigvæk fuldstændig åben!

Finn Sørensen spiller en ganske fin kamp, og vinder i 7. indgange over en Jan Guldager som virkelig fik det til at trille på et tidspunkt i kampen – hvilket en serie på 442 er vidne om.

Da Jens Nielsen slår Rune Kampe med cifrene 708-800 i 9. indgange, sikre han dermed de to mp til byen hvor broen er hægtet på. Der var meget på spil for begge hold, da Nyborg og Helsingør nok kæmper om at komme væk fra bunden. En drøm som bliver vanskeliggjort for Helsingør, og noget mere realistisk for Nyborg.

Gilleleje 2 vs Korsør BC – 4-4

Generelt kan man vist godt sige, at kampen var præget af spil under vanlig standard. Med gennemsnit mellem 30 og 60 blandt de 6 af spillerne, så må kampen mellem Ronnie Dalgaard og Ole Christiansen virkelig have skillet sig ud. Ole vinder en tæt og meget, meget velspillet kamp med cifrene 800-674 i blot 3. indgange. Ole og Henrik kunne sikre Gilleleje 2, deres ene point – mens Kai og Lars kunne sikre Korsør deres ene point.

Med denne præstation, skulle Gilleleje 2 blive det første hold, til at tage point fra et fantastisk kørende Korsør-hold.

Sorana BK vs BK Frem 1 – 4-4

Sebastian Skøtt får lidt oprejsning efter gårsdagens røvfuld, og får flot lukket en stabil kamp af efter 6. indgange. Dette mod Johnny Mogensen, som har fået en virkelig flot start i Sorana-skjorten – det bliver spændende om han kan holde formen.

På bordet ved siden af, udspiller Allan Grønager fuldstændig sin modstander. Derved var der pres på BK Frem1, da det ville være noget nær en katastrofe at smide nogle af de point, som de var så dygtige at snuppe efter deres sejr over Vejby.

Kent Erichsen får lukket kampen mod Henrik Søndergaard efter 4. indgange – i en ellers meget velspillet kamp (159,00 mod 200,00). Dermed var det store pres lagt på skuldrende af den tidligere Spjaldspiller – Bent Sørensen. Desværre var farlige Frank også mødt motiveret op til dagens opgør, og kunne dermed snuppe et af de to meget vigtige point, som BK Frem 1 snuppede i Vejby.

Vordingborg BC vs Bristol Odense – 0-8

Sebastian Hedengran fik i 3. indgang skruet en flot serie sammen på hele 536point, og dermed blev der lagt pres på Vordingborgs Henrik Hansen. Men Sebastian kunne til sidste trække sejren i land.

På bordet ved siden af, lavede Peter Ring nogle få afgørende fejl, og det gør man altså ikke ustraffet mod Jan Szymula – og Jan ender da også med at vinde kampen rimelig sikkert efter 6. indgange.

Mens Johnny er i gang med sit vanlige pindespil i første indgang – kan Anders registrere at der er gået skomager-pot i kampen mellem Brian Nielsen og Claus Hansen. De første 5 indgange går med dårlige oplæg. Pludselig får Brian, hul på bylden – dog uden at gøre arbejdet helt færdigt. Brian lukker kampen i 9. indgang, og Claus Hansen, skal derefter ind og lave ca. 440 point. Men Claus kikser ved 394 point i efterstødet.

Desværre kunne Claus Hansen ikke ændre på kampens udfald, i det Johnny Hansen får lukket i første indgang (94), og dermed sikre Bristol begge mp. Anders Henriksen, fik produceret 360 point i sit efterstød.

BK Frem 2 vs Gilleleje 1 – 3-5

Erling Pedersen åbner ballet med en sejr i 12 indgange. På bordet ved siden af, bliver der vist flot billard fra Poul Arne og Niels Fritz – en kamp som Poul Arne vinder efter 5. indgange – dog var Niels Fritz langt fra uden chancer, idet Niels kun taber med 106 point. En velspillet og yderst tæt kamp, som denne gang gik tik BK Frem 2.

Tino Ishøj bringer sig godt i front mod Ulrik, som laver et stærkt come-back. Kampen ender uafgjort efter 7. indgange – en spændende kamp, som jeg kun kan anbefale, man tager et gik på.

Per Andersen får sin anden sejr som 1. mand. Dog må vi nok konstatere, at kampen bliver årets længste blandt rækkens 1. mænd. Per Andersen måtte bruge 17. indgange til at vinde en meget tæt kamp over Allan Kjærsgaard – men en sejr er en sejr og denne luner mere end godt på Gillelejes pointkonto.

Asaa BK vs Vejby BK – 4-4

Lad mig præsentere den næste store nordjyske storspiller – Mike Hjort. Mike fik i dag, skudt sig selv ind i årets billard historie, ved at slå Carsten Rasmussen efter 8. indgange. Denne præstation skal ikke undervurderes – en sådan sejr giver selvtillid til hele holdet, og naturligvis også til Mike.

På bordet ved siden af, triller det ikke helt så godt for Lars Tribler som om lørdagen. Han taber til Michael Sørensen i 8. indgange.

Imens Ole Nymark tager sig kærligt af Søren Sørensen, så kan man se hvad Mikes sejr har været med til at sætte i gang. Martin flyver afsted, og det ser længe ud som om at kampen bliver afgjort i 1. indgang. En dummet henviser Martin til stolen, dog kommer han til igen med det samme og er i denne serie på lukkekurs. Martin får dummet sig i 2. indgang, og brænder da han mangler 20 point – dog forbliver han ustraffet, og Martin kommer til bordet og slukker potten i 3. indgang.

 

Afslutning

Vejby satte igen point til – denne gang i Asaa. Hvilken konsekvens får det?

BK Frem 1 satte et point til i Sorana – vildt ærgerligt set med BK Frems briller. Et lille plaster på såret får BK Frem 1 sig, da både Bristol og Vejby sætter point til i denne runde.

Korsør fik sig en spillemæssig mavepuster mod Gilleleje 2 – hvordan påvirker det Korsørs videre jagt på point. Kan de ryste det dårlige spil af sig, og levere igen næste gang? De får det ikke nemt mod Vejby og Gilleleje1.

Hvornår får Helsingør sidst første point? næste runde bliver svær, da dagens ret står på BK Frem 1 om lørdagen og Bristol om søndagen.

Asaa har igen Hjemmebane i næste runde, kan Vordingborg og Sorana få point med hjem fra ”løvens hule”…?

Hvis du vil have svarende, så følg diverse klubbers Youtube-kanal. Husk ”billard skal ses live”

Med sportslig hilsen DDBU`s kegleudvalg – Kent Erichsen, Johnny Hansen og Anders Henriksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Niels Hansen

Slutspil | Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole og Keglebillard

Rune Kampe